Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: cvjetnica

Cvjetnica u grkokatoličkoj križevačkoj katedrali

Na blagdan Cvjetnice, kada Crkva slavi svečani Isusov ulazak u Jeruzalem, 28. ožujka križevački vladika Milan Stipić služio je ujutro arhijerejsku liturgiju u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima, uz susluženje o. Vladimira Simunovića, eparhijskog kancelara i đakon o. Mladena Mikulića.

U Gospiću proslavljena Nedjelja muke Gospodnje

Župljani župe Gospić proslavili su 28. ožujka Nedjelju Muke Gospodnje u katedrali koja je ujedno župna crkva. Obred blagoslova maslinovih, palminih i cvjetnih grančica blagoslovio je rektor katedrale i domaći župnik Mario Vazgeč, a posluživali su sjemeništarac Marko i ministranti.

Cvjetnica proslavljena u Vojnom ordinarijatu

Cvjetnica – Nedjelja muke Gospodinove - proslavljena je 28. ožujka u Vojnom ordinarijatu. U skladu s epidemiološkim mjerama i prostornim mogućnostima, vjernici su se okupili u kapelici i predvorju zgrade Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru, gdje je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan vodio obrede.

Biskup Stojanov predvodio misu na Cvjetnicu u skopskoj katedrali

Na Cvjetnicu u nedjelju, 28. ožujka u skopskoj katedrali svečanu misu predvodio je skopski biskup Kiro Stojanov u koncelebraciji skopskog župnika don Pava Sekerije i kancelara Skopske biskupije i Strumičko-skopske eparhije vlč. Marjana Ristova.

Cvjetnica u Senju

Na Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu, 28. ožujka gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predvodio je misu u katedrali Uznesenja BDM u Senju.

Nadbiskup Đuro Hranić predvodio misu na Cvjetnicu u đakovačkoj katedrali

„Nijedan blagdan ne spaja tako naglašeno i izričito, kao što Cvjetnica u sebi spaja, oprečne stvarnosti: smijeh i suze, radost i žalost, oduševljenje i razočaranje, klicanje i žalopojku, svečani doček i sramotno raspeće, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić na Nedjelju muke Gospodnje – Cvjetnicu, u svojoj uvodnoj riječi, prije početka svečanog misnog slavlja 28. ožujka u đakovačkoj katedrali, koje je započelo procesijom i blagoslovom maslinovih grančica.

1 2 3 8