Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: cvjetnica

Cvjetnica u Požegi

Na Cvjetnicu - Nedjelju Muke Gospodnje, 14. travnja središnje slavlje u požeškoj Katedrali predvodio je biskup Antun Škvorčević, u zajedništvu s kanonicima i svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova.

Cvjetnica u Rijeci

Misu na Cvjetnicu 14. travnja u riječkoj katedrali predvodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić.

Cvjetnica u župama otoka Braču

Brojni vjernici okupili su se u župama otoka Brača u obredima Nedjelje muke Gospodnje, 14. travnja, slaveći spomendan Isusova svečanoga ulaska u Jeruzalem. Posebnost Cvjetnice su i 40-satna euharistijska klanjanja u nekoliko župa, poznatija kao kvarantore.

Kardinal Bozanić predvodio križni put na Ksaveru

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je na Cvjetnicu, Nedjelju Muke Gospodnje, pobožnost križnog puta na Ksaveru. Ovu tradiciju predvođenja križnog puta na Cvjetnicu poslijepodne na Ksaveru započeo je blaženi Alojzije Stepinac a zagrebački nadbiskupi nastavili su je sve do danas.

Mons. Ćurić predvodio slavlje u rodnoj župi

Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu novoimenovani pomoćni đakovačko-osječki biskup Ivan Ćurić proslavio je u nedjelju 14. travnja sa župljanina svoje rodne župe Krista Kralja u Brodskom Varošu u Slavonskom Brodu.

Cvjetnica u splitskoj prvostolnici

Na Cvjetnicu - Nedjelju muke Gospodnje 14. travnja, koja uvodi u Veliki tjedan i pripremu za najveći kršćanski blagdan Uskrs, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je svečanu procesiju i euharistijsko slavlje u splitskoj katedrali sv. Dujma.

Cvjetnica u Senju

Na Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu 14. travnja, gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić u zajedništvu s kancelarom i tajnikom preč. Mišelom Grgurićem, senjskim župnikom i kanonikom preč. Richardom Pavlićem, župnim vikarom vlč. Nikolom Prša predvodio je misno slavlje u senjskoj katedrali Uznesenja BDM.

Cvjetnica u Gospiću

Na Cvjetnicu, obred blagoslova maslinovih i drugih zelenih i cvjetnih grančica počeo je ispred crkve Sv. Ivana Nepomuka, a predvodio ga je biskup u miru mons. Mile Bogović, u zajedništvu sa župnikom preč. Mariom Vazgečem, đakonom vlč. Mariom Kralj, bogoslovima Domagojem i Brunom, sjemeništarcem Markom.

1 2 3