Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakonsko-redenje

Propovijed kardinala Bozanića na đakonskom ređenju u Mariji Bistrici

Homiliju zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića s euharistijskog slavlja održanog u subotu 3. listopada u Mariji Bistrici, na prostoru Crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, u kojem je za đakone zaredio šest dijecezanskih i tri redovnička kandidata, donosimo u cijelosti..

Đakonsko ređenje u Požegi

Središnja točka Biskupijskog dana u Požegi u subotu 26. rujna bilo je zahvalno euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali prigodom 23. obljetnice uspostave Požeške biskupije. Misu je predvodio požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima i vjeroučiteljima, tijekom kojeg su za đakone zaređeni Marko Gerendaj iz Župe sv. Marka Evanđelista u Našičkom Markovcu i Robert Medved iz Župe sv. Ilije Proroka u Brodskom Stupniku.

Đakonsko ređenje trojice dominikanaca u Dubrovniku

Za đakone Hrvatske dominikanske provincije u subotu, 19. rujna u samostanu i župi Svetoga Križa u Gružu u Dubrovniku dubrovački biskup Mate Uzinić zaredio je trojicu dominikanaca: fr. Marina Golubovića, fr. Karla Alana Keva i fr. Mateja Trupinu.

Đakonsko ređenje Dejana Fortune

Bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak je u subotu 8. kolovoza u bjelovarskoj katedrali za đakona svete Rimske Crkve zaredio bogoslova Dejana Fortunu iz župe Gornji Miklouš.

Marko Pavlinović zaređen za đakona

Riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić za đakona je zaredio bogoslova Marka Pavlinovića u nedjelju 8. prosinca u crkvi Sv. Romualda i Svih svetih na Kozali.

Proslavljena 10. obljetnica ponovne uspostave Sisačke biskupije

Obilježavanje 10. obljetnice ponovne uspostave Sisačke biskupije održano je u subotu 7. prosinca u katedrali Uzvišenja Sv. Križa u Sisku. Svečanu misu zahvalnicu predvodio je sisački biskup Vlado Košić, a tijekom slavlja red đakonata primili su kandidati Igor Borić iz župe Križ i Tomislav Vojvodić iz župe Loborika.

1 2 3