Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakonsko-redenje

Isusovac Zlatko Brauchler zaređen za đakona u Rimu

Luksemburški nadbiskup kardinal Jean-Claude Hollerich, DI, u utorak 11. travnja u crkvi Presvetog Imena Isusova u Rimu za đakone je zaredio dvadeset isusovaca iz Međunarodnog kolegija Presvetog Imena Isusova, među kojima člana Hrvatske pokrajine Družbe Isusove Zlatka Brauchlera.

Đakonsko ređenje fr. Ilije Lešića

U samostanskoj i župnoj crkvi Sv. Katarine Aleksandrijske u Splitu, polaganjem ruku mons. Želimira Puljića, apostolskog upravitelja Splitsko-makarske nadbiskupije, u nedjelju 26. ožujka za đakona je zaređen dominikanac fr. Ilija Lešić, sin Joze i Luje r. Janjiš, rođen 23. studenog 1996. u Virovitici, a dolazi iz Župe Srca Isusova, Pećine (BiH).

Ivan Brstilo zaređen za đakona Hvarske biskupije

Predvodeći euharistijsko slavlje u nedjelju 29. siječnja župnoj crkvi sv. Spiridona u Svetoj Nedjelji, hvarski biskup Ranko Vidović zaredio je bogoslova Ivana Brstila za đakona Hvarske biskupije.

Đakonsko ređenje u mostarskoj katedrali

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić predvodio je na liturgijski spomendan sv. Ivana Pavla II., u subotu 22. listopada u mostarskoj katedrali svečano euharistijsko slavlje na kojem je za đakone zaredio petoricu kandidata, objavljeno je na mrežnoj stranici Mostarsko-duvanjske biskupije.

Nadbiskup Đuro Hranić zaredio četvoricu novih đakona

Polaganjem ruku i posvetnom molitvom nadbiskupa mons. Đure Hranića, tijekom misnoga slavlja u nedjelju, 16. listopada u đakovačkoj prvostolnici Sv. Petra, red đakonata primili su kandidati Đakovačko-osječke nadbiskupije: Domagoj Brkić iz Župe sv. Katarine, djevice i mučenice, Nijemci, Antonio Ihaz iz Župe sv. Martina biskupa, Strizivojna, Antonio Pekić iz Župe Blažene Djevice Marije, Nova Kapela, Požeška biskupija te Vladimir Sabo iz Župe Uzvišenja sv. Križa, Ladimirevci.

Đakovo: Vigilija u Bogoslovnom sjemeništu uoči đakonskoga ređenja

Pod geslom „Propovijedaj riječ, uporan budi, uvjeravaj, zapovijedaj s svom strpljivošću i poukom“ (2 Tim 4, 2), večer uoči đakonskoga ređenja četvorice đakovačkih bogoslova, u subotu 15. listopada u kapeli Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu, održalo se molitveno bdjenje koje su predvodili bogoslovi nekoliko različitih godišta.

Đakonsko ređenje u Varaždinskoj biskupiji

Na spomendan sv. Terezije Avilske, u subotu 15. listopada, u varaždinskoj katedrali, varaždinski biskup Bože Radoš predslavio je svečano euharistijsko slavlje na kojem je zaredio za đakona Josipa Špoljarića iz župe Sedam Žalosti BDM i Sv. Križa, Kotoriba.

Kardinal Bozanić zaredio trinaestoricu đakona

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u subotu 8. listopada u župnoj crkvi Sv. pape Ivana XXIII. u zagrebačkoj Dubravi svečano euharistijsko slavlje na kojem je trinaestoricu mladića zaredio za đakone.

1 2 3 8