Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakonsko-redenje

Svećeničko i đakonsko ređenje u Solinu

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Dražen Kutleša predvodio je na spomendan Bezgrješnoga srca BDM, 25. lipnja u crkvi Svete obitelji u Solinu svečano euharistijsko slavlje tijekom kojega je zaredio Antuna Matu Antunovića i Klementa Radosoljića za prezbitere Splitsko-makarske nadbiskupije te fra Richarda Kakulea Mahamba za đakona Franjevačke provincije sv. Benedikta Afričkog (DR Kongo).

Đakonsko ređenje u Banjolučkoj biskupiji

Banjolučki biskup Franjo Komarica je na Nedjelju Dobrog Pastira, ujedno Svjetski dan molitve za zvanja, 9. svibnja, u banjolučkoj je katedrali zaredio Iliju Kelića, rodom iz župe Ljubunčić kod Livna za đakona Banjolučke biskupije.

U Rimu zaređena dvojica vijetnamskih svećenika i đakon

Pročelnik Zbora za kler nadbiskup Lazar You Heung sik predvodio je u rimskoj crkvi Santa maria delle Grazie alle Fornaci misu tijekom koje su zaređena dvojica vijetnamskih svećenika i jedan đakon, javlja hrvatska redakcija Vatican Newsa u subotu 22. siječnja.

Đakonsko ređenje u Dubrovniku

Don Jure Paponja i don Mišo Pecotić postali su đakoni Dubrovačke biskupije u subotu, 4. prosinca, a red đakonata u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike podijelio im je apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor.

Mons. Kutleša u Puli zaredio četvoricu novih đakona

Po rukama apostolskog administratora Porečke i Pulske biskupije i splitsko-makarskog nadbiskupa koadjutora Dražena Kutleše, u subotu 27. studenog 2021., u pulskoj katedrali red đakonata primili su Slobodan Rakić iz župe Karojba (Pazinski dekanat), Zoran Županović iz Splita, Vasko Stojkovski iz Strumice (Sjeverna Makedonija) te David Sebastian Castillo Gallardo iz Quita (Ekvador).

Đakonsko ređenje u katedrali Sv. Stošije u Zadru

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić zaredio je u subotu, 20. studenog, u katedrali Sv. Stošije u Zadru trojicu novih đakona Zadarske nadbiskupije. To su Mario Mršić iz župe Biograd - Kosa, Frane Šindija iz Bibinja i Mate Žilić iz Briševa.

Propovijed biskupa Petra Palića

Propovijed mostarsko-duvanjskoga biskupa i trebinjsko-mrkanskoga upravitelja Petra Palića na svečanoj misi đakonskoga ređenja u mostarskoj prvostolnici u subotu 30. listopada prenosimo u cijelosti.

Đakonsko ređenje u mostarskoj katedrali i otvaranje sinodalnoga hoda

Po posvetnoj molitvi i polaganju ruku mostarsko-duvanjskoga biskupa i trebinjsko-mrkanskoga upravitelja Petra Palića, tijekom svečanoga misnog slavlja u mostarskoj prvostolnici u subotu 30. listopada za đakone su zaređeni don Nikša Pavlović za Trebinjsku biskupiju te kandidati Hercegovačke franjevačke provincije fra Franjo Ćorić, fra Ivan Hrkać, fra Franjo Markić i fra Ivan Slišković, prenosi Crkva na kamenu.

1 2 3 7