Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakonsko-redenje

Đakonsko ređenje u Dubrovniku

Don Jure Paponja i don Mišo Pecotić postali su đakoni Dubrovačke biskupije u subotu, 4. prosinca, a red đakonata u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike podijelio im je apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor.

Mons. Kutleša u Puli zaredio četvoricu novih đakona

Po rukama apostolskog administratora Porečke i Pulske biskupije i splitsko-makarskog nadbiskupa koadjutora Dražena Kutleše, u subotu 27. studenog 2021., u pulskoj katedrali red đakonata primili su Slobodan Rakić iz župe Karojba (Pazinski dekanat), Zoran Županović iz Splita, Vasko Stojkovski iz Strumice (Sjeverna Makedonija) te David Sebastian Castillo Gallardo iz Quita (Ekvador).

Đakonsko ređenje u katedrali Sv. Stošije u Zadru

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić zaredio je u subotu, 20. studenog, u katedrali Sv. Stošije u Zadru trojicu novih đakona Zadarske nadbiskupije. To su Mario Mršić iz župe Biograd - Kosa, Frane Šindija iz Bibinja i Mate Žilić iz Briševa.

Propovijed biskupa Petra Palića

Propovijed mostarsko-duvanjskoga biskupa i trebinjsko-mrkanskoga upravitelja Petra Palića na svečanoj misi đakonskoga ređenja u mostarskoj prvostolnici u subotu 30. listopada prenosimo u cijelosti.

Đakonsko ređenje u mostarskoj katedrali i otvaranje sinodalnoga hoda

Po posvetnoj molitvi i polaganju ruku mostarsko-duvanjskoga biskupa i trebinjsko-mrkanskoga upravitelja Petra Palića, tijekom svečanoga misnog slavlja u mostarskoj prvostolnici u subotu 30. listopada za đakone su zaređeni don Nikša Pavlović za Trebinjsku biskupiju te kandidati Hercegovačke franjevačke provincije fra Franjo Ćorić, fra Ivan Hrkać, fra Franjo Markić i fra Ivan Slišković, prenosi Crkva na kamenu.

Nadbiskup Vukšić zaredio za đakone dvojicu kandidata sjemeništa „Redemptoris Mater“

Tijekom svečanog euharistijskog slavlja, na blagdan svetih apostola Šimuna i Jude Tadeja 28. listopada u katedrali Srca Isusova u Sarajevu vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić zaredio je za đakone Vrhbosanske nadbiskupije kandidate Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa Redemptoris Mater iz sarajevskog predgrađa Vogošće Paula H. Dos Santosa rodom iz Brazila i Dinu Mustafija rodom iz Zadra, izvijestila je KTA.

Đakonsko ređenje u solinskom prasvetištu

Na Misijsku nedjelju, 24. listopada, predvodeći euharistijsko slavlje u crkvi Svete Obitelji u Solinu, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić zaredio je za đakone trojicu bogoslova.

1 2 3 6