Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovacko-osjecka-metropolija

Susret biskupâ Đakovačko-osječke crkvene pokrajine s nadbiskupom Nemetom

Pod predsjedanjem Đakovačko-osječkog nadbiskupa i metropolita mons. Đure Hranića, održana je na spomendan sv. Cecilije, 22. studenog u Srijemskoj Mitrovici sjednica biskupâ Đakovačko-osječke crkvene pokrajine s beogradskim nadbiskupom i metropolitom Ladislavom Nemetom, objavio je Tiskovni ured Srijemske biskupije.

Nadbiskup Hranić o statusu Srijemske biskupije

Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić se u sklopu konferencije za novinare o 67. redovnom plenarnom zasjedanju Sabora Hrvatske biskupske konferencije u četvrtak 16. studenoga u Zagrebu osvrnuo i na status Srijemske biskupije u sastavu Đakovačko-osječke crkvene pokrajine.

Susret biskupa Đakovačko-osječke crkvene pokrajine s apostolskim nuncijem u Republici Srbiji

Na blagdan sv. Dimitrija, zaštitnika Srijemske biskupije, 26. listopada 2023. biskupi Đakovačko-osječke crkvene pokrajine – nadbiskup i metropolit Đuro Hranić, požeški biskup Antun Škvorčević, srijemski biskup Đuro Gašparović i srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina – susreli su se u Biskupskom domu u Srijemskoj Mitrovici s mons. Santom Roccom Gangemijem, apostolskim nuncijem u Republici Srbiji i predstavili mu djelovanje metropolije.

59. skupština biskupa Đakovačko-osječke crkvene pokrajine

Pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita Đure Hranića u Nadbiskupskom domu u Đakovu u ponedjeljak 23. listopada održana je 59. skupština biskupa Đakovačko-osječke crkvene pokrajine, uz sudjelovanje požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, srijemskog biskupa Đure Gašparovića i srijemskog biskupa koadjutora Fabijana Svaline.

Županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Đakovačko-osječke metropolije

Vjeroučitelji osnovnih i srednjih škola na području cijele Đakovačko-osječke metropolije sudjelovali su na drugom županijskom stručnom vijeću u online okruženju od 22. do 24. veljače, uz moderiranje svih voditelja vijeća, izvijestio je Katehetski ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

1 2 3