Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovacko-osjecka-metropolija

Skupština biskupâ Đakovačko-osječke crkvene pokrajine

Biskupi Đakovačko-osječke crkvene pokrajine okupili su se u  Nadbiskupskom domu u Đakovu u petak 3. prosinca na svoju 53. skupštinu, na kojoj je uz nadbiskupa metropolita Đuru Hranića sudjelovao požeški biskup Antun Škvorčević, srijemski biskup Đuro Gašparović, srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina, đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić te đakovačko-osječki nadbiskup metropolit u miru Marin Srakić.

Stručni skup za vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola Đakovačko-osječke metropolije

U suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje Podružnice Osijek i katehetskih ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije i Požeške biskupije 3. studenoga održan je stručni skup za vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola Đakovačko-osječke metropolije. Skup na temu „Izazovi dokumentiranja praćenja, vrednovanja i ocjenjivanja“ održan je u online okruženju, a sudjelovalo je preko 390 vjeroučitelja.

Odgođena utrka za "Marijine obroke" u Valpovu

Dobrotvorna utrka "Valpovo trči za obrok više" koja se trebala održati u subotu 14. ožujka u Valpovu pod pokroviteljstvom Grada Valpova odgođena je zbog mjera zaštite od virusa COVID-19 tj. koronavirusa

Novi Shematizam Đakovačko-osječke nadbiskupije

Iz tiska je izašao novi Shematizam Đakovačko-osječke nadbiskupije 2020., koji na jednome mjestu sabire ažurirane podatke i kontakte za sve nositelje i institucije crkvenog života i djelovanja u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, javio je u petak 28. veljače Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije

Svećenici Stuhli i Pardon svečano proslavili 25. obljetnicu ređenja

Punitovački župnik dr. sc. Đurica Pardon, rodom iz Nijemaca, koji je 18 godina župnik sv. Ladislava kralja u Punitovcima, te Vladimir Stuhli iz Josipovca Punitovačkog, salezijanac, koji je više od 20 godina misionar na Madagaskaru, svečano su u nedjelju 16. veljače proslavili 25 godina svećeništva.

1 2