Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovacko-osjecka-nadbiskupija

Zajednički izlet pjevačkih zborova iz Vođinaca

Mješoviti zbor Kraljice sv. Krunice iz istoimene župe, Zbor mladih “Glas srca”, filijalni Zbor sv. Bartola i Vođinačke počimajle – pod vodstvom župnika vlč. Ante Šiška, posjetili su u subotu 16. studenoga samostan Plehan smješten na brežuljku istog naziva, desetak kilometara od Dervente u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Veleposlanica Republike Bugarske u posjetu Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji

Genka Vasileva Georgieva, veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj, u pratnji predstavnika Nacionalne zajednice Bugara u RH, posjetila je u utorak 29. listopada Đakovo-osječku nadbiskupiju. U Nadbiskupskom domu u Đakovu veleposlanica Georgieva susrela se s đakovačko-osječkim nadbiskupom Đurom Hranićem i pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem.

15. regionalni susret osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Osječke regije

Uz geslo „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv, 2, 5) u Osijeku je 27. listopada održan 15. regionalni susret osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Osječke regije (osječki istočni i zapadni dekanati, čepinski i baranjski) kojim je Zajednica Vjera i svjetlo proslavila 20 godina djelovanja u Osijeku.

Molitvena inicijativa „Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir“ u župama Đakovačko-osječke nadbiskupije

“Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir” tradicionalna je molitvena inicijativa Međunarodnog katoličkog djela Papinskog prava Crkva u potrebi (“Kirche in Not”), koja se duži niz godina održava diljem Đakovačko-osječke nadbiskupije. I ove godine djeca su za mir i jedinstvo molila 18. listopada. Po preporuci organizatora, gdje je to bilo ostvarivo, molilo se u 9 sati, a oni kojima navedeno vrijeme nije odgovaralo uključili su se kada im je to bilo moguće.

Posjet polaznika Ratne škole “Ban Josip Jelačić”

U provedbi studijskog putovanja u Istočnu Slavoniju, polaznici XXII. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” boravili su 17. listopada u sjedištu Đakovačko-osječke nadbiskupije. Polaznike je u Nadbiskupskom domu primio kancelar Nadbiskupskog ordinarijata vlč. Drago Marković.

Nadbiskupijski susret osoba posvećenog života

Susret osoba posvećenog života s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije održan je u subotu 12. listopada u Županji. Kao i prethodnih godina nadbiskupijski susreti se organiziraju u suradnji s Hrvatskom redovničkom konferencijom, u sklopu redovničkih dana. Tema ovogodišnjih 35. redovničkih dana bila je „’Radujte se i kličite’“ – Zar te Gospodin ne poziva na rast u svetosti?“

1 2 3 4