Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovacko-osjecka-nadbiskupija

U Đakovu započeo Teološko-pastoralni seminar za svećenike

Teološko-pastoralni seminar za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije o temi „Svećenik i bolest: integrativni pristup u svjetlu recentnih kriza“ započeo je u srijedu 15. rujna u Dvorani biskupa Antuna Mandića Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu.

Sjednica Nadbiskupijskog povjerenstva za mlade

Nakon poduže stanke uslijed pandemije koronavirusa, Nadbiskupijsko povjerenstvo za pastoral mladih održalo je u subotu 3. srpnja u Nadbiskupskom domu u Đakovu, svoju 58. sjednicu.

„VjeDra“ – kreativna smotra vjeronaučnog stvaralaštva

Kreativna smotra vjeronaučnog stvaralaštva vjeroučenika osnovnih i srednjih škola Đakovačko-osječke nadbiskupije - „VjeDra“, ove je godine provedena u online okruženju uslijed okolnosti koje je donijela pandemija korona virusa.

Mons. Ćurić predslavio Misu večere Gospodnje

Đakovačko-osječki biskup Ivan Ćurić je u zajedništvu s jedanaestoricom svećenika te okupljenim vjernicima đakovačke Župe Svih svetih na Četvrtak večere Gospodnje, 1. travnja, u đakovačkoj katedrali predslavio Misu večere Gospodnje kojom je započelo Vazmeno trodnevlje.

Nadbiskup Đuro Hranić predvodio misu na Cvjetnicu u đakovačkoj katedrali

„Nijedan blagdan ne spaja tako naglašeno i izričito, kao što Cvjetnica u sebi spaja, oprečne stvarnosti: smijeh i suze, radost i žalost, oduševljenje i razočaranje, klicanje i žalopojku, svečani doček i sramotno raspeće, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić na Nedjelju muke Gospodnje – Cvjetnicu, u svojoj uvodnoj riječi, prije početka svečanog misnog slavlja 28. ožujka u đakovačkoj katedrali, koje je započelo procesijom i blagoslovom maslinovih grančica.

1 2 3 8