Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovacko-osjecka-nadbiskupija

Dekanska konferencija u Đakovu

U Nadbiskupskom domu u Đakovu 18. svibnja 2020. održana je dekanska konferencija Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Preporuke i upute nadbiskupa Hranića za zaštitu od koronavirusa

Nadbiskup Đakovačko-osječke nadbiskupije Đuro Hranić poslao je svim župnim zajednicama u nadbiskupiji preporuke i upute za postupanje protiv širenja zaraze uzrokovane virusom COVID-19 (koronavirus), javlja u subotu 14. ožujka Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Odgođena utrka za "Marijine obroke" u Valpovu

Dobrotvorna utrka "Valpovo trči za obrok više" koja se trebala održati u subotu 14. ožujka u Valpovu pod pokroviteljstvom Grada Valpova odgođena je zbog mjera zaštite od virusa COVID-19 tj. koronavirusa

U Đakovu održana korizmena duhovna obnova za sve svećenike i redovnike

Korizmena duhovna obnova za sav prezbiterij Đakovačko-osječke nadbiskupije – za sve dijecezanske i redovničke svećenike te đakone održana je 2. ožujka u Metodovoj dvorani Svećeničkog doma u Đakovu. Obnovu je predvodio gvardijan franjevačkog samostana i župnik Župe sv. Filipa i Jakova, apostola u Vukovaru fra Ivica Jagodić, OFM, a među brojnim svećenicima nazočili su đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić i umirovljeni nadbiskup Marin Srakić.

Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka u Đakovu

Ekipa Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Slavonskog Broda, pod vodstvom vjeroučiteljice Nikoline Krstičević, te ekipa Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku, pod vodstvom o. Hrvoja Juke, pobjednici su Vjeronaučne olimpijade – Nadbiskupijskog natjecanja iz vjeronauka, održanog u ponedjeljak 2. ožujka u Đakovu o temi „Sveti Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi“.

Novi Shematizam Đakovačko-osječke nadbiskupije

Iz tiska je izašao novi Shematizam Đakovačko-osječke nadbiskupije 2020., koji na jednome mjestu sabire ažurirane podatke i kontakte za sve nositelje i institucije crkvenog života i djelovanja u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, javio je u petak 28. veljače Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije

Zajednički izlet pjevačkih zborova iz Vođinaca

Mješoviti zbor Kraljice sv. Krunice iz istoimene župe, Zbor mladih “Glas srca”, filijalni Zbor sv. Bartola i Vođinačke počimajle – pod vodstvom župnika vlč. Ante Šiška, posjetili su u subotu 16. studenoga samostan Plehan smješten na brežuljku istog naziva, desetak kilometara od Dervente u susjednoj Bosni i Hercegovini.

1 2 3 5