Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovacko-osjecka-nadbiskupija

„Petrov novčić“ – okružnica nadbiskupa Hranića

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 25. rujna svim župama Đakovačko-osječke nadbiskupije okružnicu o prikupljanju milodara tijekom misnih slavlja 27. nedjelje kroz godinu, 4. listopada za „Petrov novčić“.

Nadbiskupijski ljetni kamp za mlade u Račinovcima

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije od 20. do 23. kolovoza održan je prvi nadbiskupijski ljetni kamp za mlade na području Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Račinovcima.

Posljednji ispraćaj dr. Đure Puškarića, svećenika Riječke nadbiskupije

Svećenik Riječke nadbiskupije dr. Đuro Puškarić pokopan je u petak 7. kolovoza u svojoj rodnoj Slavoniji, u Vođincima. Sprovodni obred predvodio je župnik Ante Šiško, misu zadušnicu vlč. Vinko Delinac, rodom iz Vođinaca, a pokojnika je ispratila najbliža rodbina, prijatelji i mještani.

Nove službe i premještaji svećenika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji

Đakovačko-osječki nadbiskup, mons. dr. Đuro Hranić, izdao je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Svi navedeni razrješuju se dosadašnjih službi danom 18. kolovoza, a nove službe preuzimaju danom 19. kolovoza 2020. (osim ako je niže naznačeno drukčije).

Proslavljen blagdan sv. Ilije proroka, zaštitnika Đakovačko-osječke nadbiskupije

„Kad se bosanski biskup Ponsa, koji je ubrzo nakon što je 1239. godine darovnicom hrvatskog hercega Kolomana dobio na dar posjede Đakovo i Breznu, pred bogumilima, krstjanima ili patarenima iz Bosne sklonio u Đakovo, ovdje je nastavio častiti i nebeskoga zaštitnika svoje Biskupije sv. Iliju, proroka, te ju preporučivati njegovu zagovoru. Bosanski je biskup ovdje u Đakovu i ostao. I tako je započela povijest naše Nadbiskupije, te je sv. Ilija postao naš zaštitnik“, rekao je nadbiskup Đuro Hranić u đakovačkoj katedrali 20. srpnja, predvodeći misu na blagdan sv. Ilije proroka – zaštitnika Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Dekanska konferencija u Đakovu

U Nadbiskupskom domu u Đakovu 18. svibnja 2020. održana je dekanska konferencija Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Preporuke i upute nadbiskupa Hranića za zaštitu od koronavirusa

Nadbiskup Đakovačko-osječke nadbiskupije Đuro Hranić poslao je svim župnim zajednicama u nadbiskupiji preporuke i upute za postupanje protiv širenja zaraze uzrokovane virusom COVID-19 (koronavirus), javlja u subotu 14. ožujka Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Odgođena utrka za "Marijine obroke" u Valpovu

Dobrotvorna utrka "Valpovo trči za obrok više" koja se trebala održati u subotu 14. ožujka u Valpovu pod pokroviteljstvom Grada Valpova odgođena je zbog mjera zaštite od virusa COVID-19 tj. koronavirusa

1 2 3 5