Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovacko-osjecka-nadbiskupija

Veliko zanimanje za digitalizirani Vjesnik Đakovačko-osječke nadbiskupije

Digitalni repozitorij Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije dostupan na mrežnoj stranici digitalna.djos.hr, koji obuhvaća sva izdanja časopisa od 1873. do 2020. godine, izazvao je veliko zanimanje i oduševljenje u Nadbiskupiji, potvrdio je za Hrvatski katolički radio glavni urednik i voditelj projekta izv. prof. dr. sc. Boris Vulić.

Đakovo: Sjednica Nadbiskupijskog povjerenstva za biblijski pastoral

U Nadbiskupskom domu u Đakovu u subotu 1. listopada održana je sjednica Povjerenstva za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije na čelu s novim povjerenikom, vlč. dr. sc. Ivanom Benakovićem, ujedno profesorom na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Đakovu.

Listopadski Vjesnik o „Moralu braka i obitelji“

Listopadski broj Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije u jubilarnom 150. godištu izlaženja obrađuje temu „Moral braka i obitelji“, uz koju glavni urednik, izv. prof. dr. sc. Boris Vulić u svom uvodniku „Moralna pravila – kamen spoticanja?“ naglašava: „Ako je ljubav vrhovni jezik čovjeka, a trebala bi biti, onda je moral gramatika koja pomaže da naučimo istinski voljeti“, objavio je u petak, 30. rujna, Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Nova knjiga „Dušo sad pođi sa mnom“

Đakovačko-osječka nadbiskupija izdala je zbirku pučkih pjesama Miroslave Hadžihusejnović Valašek „Dušo sad pođi sa mnom“ podnaslovljenu „Tradicijske nabožne pripovijedne pjesme i molitve iz Slavonije i Srijema“.

Duhovne vježbe svećenika u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru

U organizaciji Nadbiskupijskoga povjerenstva za trajnu formaciju svećenika, zazivom Duha Svetoga u Karmelu sv. Ilije proroka na Buškom jezeru u ponedjeljak 26. rujna počele su petodnevne duhovne vježbe za trinaestoricu svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije. 

Predavanjima trećeg dana zaključen TPS u Đakovu

Trećega, posljednjega dana Teološko-pastoralnog seminara za svećenike u Đakovu, 23. rujna, koji je održan s temom „Komunikacija u svećeničkom poslanju“, predavanja su održali prof. dr. Vladimir Dugalić, doc. dr. sc. Sande Smoljo-Dobrovoljski te dr. sc. Vitomir Zečević.

Predavanja drugoga dana TPS-a u Đakovu

Drugog dana Teološko-pastoralnog seminara u Đakovu, u srijedu 21. rujna, predavanja su održali prof. dr. Danijel Labaš, prof. dr. Jerko Valković i doc. dr. Boris Beck.

Predavanja prvoga dana TPS-a u Đakovu

Prvoga dana Teološko-pastoralnog seminara u Đakovu, koji se održava na temu „Komunikacija u svećeničkom poslanju“, održana su tri predavanja te je predstavljen digitalni repozitorij Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije.

1 2 3 13