Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovacko-osjecki-nadbiskup-duro-hranic

Okružnica nadbiskupa Đure Hranića povodom otvorenja Sinode o sinodalnosti

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je u nedjelju, 17. listopada okružnicu svim svećenicima, zajednicama i vjernicima u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji prigodom otvorenja Sinode o sinodalnosti Crkve (2021. - 2023.) i početka sinodskoga savjetovanja. Okružnicu nadbiskupa Hranića prenosimo u cijelosti.

Započele duhovne vježbe za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije

Zazivom Duha Svetoga u ponedjeljak, 27. rujna u večernjim satima u Kući Betanija u Velom Lošinju, započele su petodnevne duhovne vježbe za dvadesetak svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, a među kojima je i đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Tema duhovnih vježbi je „Transformacijska snaga Božje riječi“.

Osječka župa Uzvišenja Svetog Križa obilježila 60. rođendan i župni blagdan

Uz geslo „Zdravo križu, nado jedina“, svečanim večernjim euharistijskim slavljem uz predsjedanje đakovačko-osječkog metropolita i nadbiskupa Đure Hranića i suslavlju mnoštva svećenika u Osijeku je u utorak 14. rujna retfalačka župa Uzvišenja sv. Križa (Osijek 6) proslavila 60. rođendansku obljetnicu i župnu svetkovinu.

Gunjanski imam Idriz ef. Bešić u posjetu nadbiskupu Hraniću

Glavni imam u Gunji Idriz Bešić posjetio je u ponedjeljak, 13 rujna u Nadbiskupskom domu u Đakovu đakovačko-osječkog nadbiskupa Đuru Hranića. Susretu je većim dijelom nazočio i nadbiskup u miru Marin Srakić, a priključio im se i pomoćni biskup Ivan Ćurić. Na susretu je bilo riječi o demografskoj problematici i problemu depopulacije, a sudionici su se dotaknuli i drugih tema.

Izlaganja 2. dana znanstvenog skupa „Đakovačko-osječka crkvena pokrajina: Povijesno-pravno-pastoralni značaj njezinog osnutka“

Drugoga dana znanstvenog skupa na temu „Đakovačko-osječka crkvena pokrajina - Povijesno-pravno-pastoralni značaj njezinog osnutka“, u srijedu, 7. srpnja, kojeg su organizirali KBF u Đakovu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Đakovačko-osječka nadbiskupija, Požeška biskupija i Srijemska biskupija, održano je osam predavanja, koja su se bazirala na crkveno-pravnim i liturgijsko-pastoralnim poveznicama.

Misno slavlje na 55. Đakovačkim vezovima

Nakon svečanog mimohoda sudionika 55. Đakovačkih vezova u nedjelju 4. srpnja, u kojemu je sudjelovalo više od 40 folklornih skupina, sa svatovskim zapregama i jahačima, u đakovačkoj prvostolnici sv. Petra svečanu misu predslavio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Mons. Lingua predvodio proslavu Petrova u Osijeku

Apostolski nuncij Giorgio Lingua predslavio je misu na svetkovinu sv. Petra i Pavla – naslovnika osječke konkatedrale i zaštitnika Osijeka i gradske četvrti Gornji grad, u utorak 29. lipnja.

Slavlje prvih zavjeta triju milosrdnih sestara Svetoga Križa u Đakovu

U samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu, 26. lipnja nakon duhovnih vježbi koje je vodio fra Diego Deklić, OFM, s. Mariangela Markotić iz Gundinaca, s. Franciska Ulrika Sajdl iz Maradika (župa Beška, Srijemska biskupija) i s. Teodozija Memqaj s Kosova, položile su svoje prve zavjete u ruke provincijalne poglavarice s. Valerije Široki u nazočnosti sestara i rodbine, tijekom mise koju je predslavio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

1 2 3 10