Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovacko-osjecki-nadbiskup-duro-hranic

Vjeroučiteljsko poslanje u složenosti virtualne komunikacije

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje te katehetskih ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije i Požeške biskupije, u utorak 12. siječnja održan je stručni skup u virtualnom okruženju (online) vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola Đakovačke-osječke metropolije o temi „Vjeroučiteljsko poslanje u složenosti virtualne komunikacije“.

Nadbiskup Hranić predvodio proslavu svetkovine Gospe Brze Pomoći

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio središnju hodočasničku euharistiju na svetkovinu Gospe Brze Pomoći, ujedno Nadbiskupijski dan molitve i pokore za smirenje i prestanak pandemije i za žrtve potresa, u petak 8. siječnja, u Župi i svetištu Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Svetkovina Bogorodice Marije i Svjetski dan mira u Đakovu

„Draga braćo i sestre! Na početku nove građanske godine, 'neka vas blagoslovi Gospodin i neka vas čuva. Neka vas obasja svjetlom svoga lica i milostiv neka vam bude. Neka svoj pogled svrati na vas i mir vam donese!' Neka Vam bude blagoslovljena čitava nova godina i vi blagoslovljeni u njoj“, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, predvodeći na svetkovinu Bogorodice Marije, 1. siječnja svečano misno slavlje u đakovačkoj katedrali, uz koncelebraciju nadbiskupa u miru Marina Srakića, pomoćnog biskupa Ivana Ćurića te još sedmorice svećenika koji djeluju u središnjim nadbiskupijskim ustanovama.

Misa zahvalnica u đakovačkoj katedrali

Posljednjeg dana 2020. godine večernju misu zahvalnicu u đakovačkoj katedrali predvodio je mons. Đuro Hranić, nadbiskup, a u koncelebraciji su bili mons. Marin Srakić, nadbiskup u miru, preč. Tomislav Ćorluka, đakovački župnik, Dominik Nedeljković, župni vikar i još devetorica svećenika iz središnjih nadbiskupijskih ustanova.

Pokop i misa zadušnica za o. Jozu Ivića - palotinca

Palotinac o. Jozo Ivić preminuo je u ponedjeljak, 21. prosinca u Vinkovcima u 67. godini života i 40. godini svećeništva. Sprovodne obrede na Gradskom groblju u Vinkovcima predvodio je u srijedu 23. prosinca preč. Ante Šiško, dekan Vinkovačkog dekanata i župnik u Vođincima.

U Krku proslavljena 100. obljetnica rođenja za nebo biskupa Mahnića

U krčkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije euharistijom koju je predslavio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua, na treću nedjelju došašća, 13. prosinca, proslavljena je 100. obljetnica rođenja za nebo sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića.

1 2 3 7