Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovacko-osjecki-nadbiskup-duro-hranic

Misa zadušnica i sprovodni obredi s. M. Patricije (Ane) Šestak

Ukop s. M. Patricije (Ane) Šestak, redovnice Družbe sestara Naše Gospe, koja je preminula u srijedu, 1. lipnja u 74. godini života i 52. godini redovništva, održan je na groblju svetišta Skrovite Gospe Šumanovačke u Šumanovcima, u četvrtak, 2. lipnja. Misu zadušnicu u župnoj crkvi predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, a sprovodne obrede preč. Željko Šimić, dekan Drenovačkog dekanata i župnik Župe sv. Mihaela arhanđela u Drenovcima. 

Nadbiskup Hranić otvorio izložbu akademika Kuzme Kovačića

U kripti Katedrale sv. Petra u Đakovu, 26. svibnja, na svetkovinu Uzašašća Gospodinova, svečano je otvorena izložba „Kiparevo svjedočenje vjere“ akademika Kuzme Kovačića. Izložbu je otvorio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Održan križni put za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije

Pod geslom „Bij dobar boj vjere“ (1 Tim 6, 12) u subotu 2. travnja 2022. održan je 16. Nadbiskupijski križni put za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije na relaciji dugoj oko 18 km – od Svetišta Žalosne Gospe u Dragotinu do Centra za duhovne obnove na Ovčari, u kojemu je sudjelovalo oko 1300 mladih.

Pepelnica u Đakovu

Večernje misno slavlje u đakovačkoj katedrali sv. Petra na Pepelnicu 2. ožujka, kada se ujedno obilježavao i Nadbiskupijski dan posta, molitve i solidarnosti s ukrajinskim narodom, predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Nadbiskup Đuro Hranić posjetio Slavonskobrodsku Televiziju

U sklopu kanonskog pohoda Župi Duha Svetoga u Slavonskom Brodu, đakovačko-osječki nadbiskup metropolit mons. Đuro Hranić posjetio je 3. veljače 2022. Slavonskobrodsku Televiziju, gdje se susreo i razgovarao s članovima Uprave i djelatnicima SBTV-a.

1 2 3 13