Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovacko-osjecki-nadbiskup-duro-hranic

Vazmeno bdjenje u đakovačkoj katedrali

 „Svjetlo Kristovo“ – odjekivalo je gotovo praznom đakovačkom katedralom nakon paljenja uskrsne svijeće, čime je 11. travnja započelo Vazmeno bdjenje, vrhunac i središte Svetoga trodnevlja, koje je predvodio pomoćni biskup Ivan Ćurić, uz kojega su bili nadbiskup Đuro Hranić, nadbiskup u miru Marin Srakić te još nekoliko koncelebranata.

NEDJELJA U 11 sati prijenos mise iz đakovačke katedrale na HKR-u

Na 5. korizmenu nedjelju, 29. ožujka, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodit će euharistijsko slavlje u đakovačkoj katedrali s početkom u 11 sati. Misu koja će se slaviti u posebnim okolnostima izravno će prenositi Televizija Slavonije i Baranje (STV). Sve televizijske kuće koje žele, mogu se obratiti njima za prijenos signala, a preuzimat će ga i Hrvatski katolički radio.

Nadbiskup Hranić predvodio misu u đakovačkoj prvostolnici i izrazio solidarnosti s klerom i vjernicima Zagrebačke nadbiskupije

Na 4. korizmenu nedjelju, 22. ožujka đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio je euharistijsko slavlje u đakovačkoj katedrali. Uvodeći u misno slavlje nadbiskup se osvrnuo na vijesti o snažnom potresu na području Zagreba te je uputio izraze molitvenog zajedništva i solidarnosti s klerom i vjernicima Zagrebačke nadbiskupije, napose s brojnim Slavoncima koji žive na području Zagreba i okolice.

Nadbiskup Hranić pohodio KBC Osijek povodom 28. Dana bolesnika

Na blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika, 11. veljače, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, u pratnji dekana Osječkog istočnog dekanata preč. Ivana Jurića, bolničkog kapelana o. Rafaela Kiedrowicza, CSSp i tajnika Nadbiskupskog ordinarijata vlč. Domagoja Lackovića, posjetio je KBC Osijek i pacijente Zavoda za nefrologiju.

Nadbiskup Hranić: Novorođeno dijete Isus pruža nadu, smisao i cilj onima koji i danas nailaze na zatvorena vrata 'betlehemskih kuća'

Đakovačko-osječki nadbiskup Hranić istaknuo je, na polnoćki 2019. u Đakovu u katedrali Sv. Petra, kako su uzrok zatvorenih vrata današnjice firme koje ne zapošljavaju potencijalne majke, koje iskorištavaju mlade ljude i produžuju im privremene ugovore o radu što im onemogućuje ulazak u brak ili stambeno zbrinjavanje i proširenje obitelji, zdravstvene ustanove u kojima liječnici pri četvrtoj ili petoj trudnoći majkama savjetuju abortus, državne i političke strukture i ustanove koje se ne trude oko donošenja sustava dugoročnih demografskih mjera na državnoj i lokalnim razinama nego radije ostaju zatvorena vrata 'betlehemskih domova' vodeći brigu o svojim parcijalnim stranačkim interesima mirno gledajući demografski slom vlastitoga naroda, te kako novorođeno dijete Isus svima koji na ta zatvorena vrata nailaze donosi nadu koja nadilazi prizemne interese i ovozemnu stvarnost.

Biskup Hranić krstio peto dijete obitelji Šuran

U Župi Presvetog Srca Isusova u Vinkovcima đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio je 8. prosinca misno slavlje tijekom kojega je krstio malenu Mihaelu, peto dijete obitelji Šuran.

1 2 3 4