Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovacko-osjecki-nadbiskup-duro-hranic

Predavanja 3. dana Teološko-pastoralnog seminara u Đakovu

Zadnji dan Teološko-pastoralnog seminara za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji je održan od 15. do 17. rujna o temi „Mladi kao posebna briga Crkve: stanje i perspektive u pastoralu mladih“, sadržavao je tri predavanja te zaključnu raspravu.

Misa zadušnica i sprovodni obredi vlč. Marka Karličeka

Vlč. Marko Karliček, komletinački župnik u miru, preminuo je u subotu, 5. rujna u Đakovu, u 76. godini života i 51. godini svećeništva. Sprovodni obredi započeli su misom zadušnicom kod mrtvačnice na mjesnom groblju u Starim Jankovcima  7. rujna 2020. Uz pomoćnog biskupa mons. Ivana Ćurića, domaćeg župnika vlč. Matu Špoljara te još 20-ak svećenika, misu i obrede predvodio je nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić, koji je na početku izrazio kršćansku sućut obitelji pokojnog svećenika i cijelom prezbiteriju.

Izložba "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" otvorena u Đakovu

U Spomen–muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu, u subotu, 5. rujna, đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić otvorio je izložbu „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ koja je postavljena u suradnji s Galerijom „Martin Borković“ Nacionalnog svetišta svetog Josipa iz Karlovca.

Nadbiskup Hranić na početku nove školske godine: Dodatno osjećamo važnost odgoja u vjeri kojega pružaju roditelji

Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, predsjednik Vijeća HBK-a za katehizaciju i novu evangelizaciju, nedavno je uputio svoju Poruku na početku školske i katehetske godine 2020./2021. naslovljenu „Trpljenje iz ljubavi - sjeme novoga govora o kršćnaskoj nadi“. Na samom početku nove školske godine, koja će po mnogočemu biti specifična, nadbiskup Hranić gostovao je u programu Hrvatske radiotelevizije te je kratko komentirao aktualnu situaciju.

PISMO Odgoda prvopričesničkih i krizmenih slavlja te mjere zaštite za sprječavanje širenja bolesti COVID-19 na redovitim liturgijskim slavljima

Nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić uputio je u nedjelju 28. lipnja pismo svim svećenicima i vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije u kojem obavještava o odgodi prvopričesničkih i krizmenih slavlja te mjerama zaštite za sprječavanje širenja bolesti COVID-19 na redovitim liturgijskim slavljima vjernika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Pismo nadbiskupa Đure Hranića prenosimo u cijelosti.

Mise zahvalnice za kraj akademske godine u Osijeku i Đakovu

U nedjelju, 14. lipnja u osječkoj konkatedrali slavljena je svečana misa zahvalnica uz kraj akademske godine 2019./2020. na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koju je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Misa zahvalnica za kraj akademske godine na Katoličkog bogoslovnom fakultetu u Đakovu slavljena je 8. lipnja, a predvodio ju je dekan KBF-a mons. dr. sc. Vladimir Dugalić.

1 2 3 5