Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovacko-osjecki-nadbiskup-duro-hranic

Nuncij Lingua posjetio svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, mons. Giorgio Lingua, u pratnji đakovačko-osječkog nadbiskupa metropolita Đure Hranića te pomoćnog biskupa đakovačko-osječkog Ivana Ćurića, na 33. nedjelju kroz godinu, 19. studenoga, kada se obilježava Svjetski dan siromaha, posjetio je svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu te predvodio misno slavlje.

Proslavljen Dan KBF-a u Đakovu

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu proslavljen je u ponedjeljak 6. studenoga Dan Fakulteta (Dies Facultatis), izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Pozdravni govor biskupa Škvorčevića na svetkovinu sv. Terezije Avilske u Požegi

Na svetkovinu sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške Katedrale, Katoličke gimnazije i grada Požege, u nedjelju 15. listopada, svečano misno slavlje u katedrali predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić u zajedništvu s domaćim biskupom Antunom Škvorčevićem. Pozdrav biskupa Škvorčevića prenosimo u cijelosti.

Homilija nadbiskupa Hranića na svetkovinu sv. Terezije Avilske u Požegi

Na svetkovinu sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške Katedrale, Katoličke gimnazije i grada Požege, u nedjelju 15. listopada, svečano misno slavlje u katedrali predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić u zajedništvu s domaćim biskupom Antunom Škvorčevićem. Homiliju nadbiskupa Hranića prenosimo u cijelosti.

Obljetnica posvete đakovačke katedrale

Obljetnica posvete đakovačke katedrale svečano je proslavljena središnjom nedjeljnom misom 1. listopada 2023. koju je predvodio Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup metropolit.

Proslavljen Dan hrvatskih mučenika na Udbini

Proslava Dana hrvatskih mučenika obilježena je na Udbini u subotu 9. rujna. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić.

1 2 3 16