Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovacko-osjecki-pomocni-biskup-ivan-curic

Nuncij Lingua posjetio svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, mons. Giorgio Lingua, u pratnji đakovačko-osječkog nadbiskupa metropolita Đure Hranića te pomoćnog biskupa đakovačko-osječkog Ivana Ćurića, na 33. nedjelju kroz godinu, 19. studenoga, kada se obilježava Svjetski dan siromaha, posjetio je svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu te predvodio misno slavlje.

Misa zadušnica i sprovodni obredi vlč. Marka Milinkovića

Umirovljeni svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije Marko Milinković preminuo je u ponedjeljak, 13. studenoga 2023. u 68. godini života i 42. godini svećeništva. Misu zadušnicu u župnoj crkvi sv. Klare, djevice u Starim Mikanovcima u srijedu 15. studenoga predvodio je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, izvještava Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Proslava Dušnog dana u đakovačkoj prvostolnici

Za sve vjerne mrtve misu je na Dušni dan, 2. studenoga 2023. u đakovačkoj prvostolnici, predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić u koncelebraciji s nadbiskupom Đurom Hranićem, katedralnim župnikom Ivanom Lenićem i još osmoricom drugih svećenika središnjih nadbiskupijskih ustanova, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Održan križni put za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije

Pod geslom „Bij dobar boj vjere“ (1 Tim 6, 12) u subotu 2. travnja 2022. održan je 16. Nadbiskupijski križni put za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije na relaciji dugoj oko 18 km – od Svetišta Žalosne Gospe u Dragotinu do Centra za duhovne obnove na Ovčari, u kojemu je sudjelovalo oko 1300 mladih.

1 2 3 5