Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakovacko-osjecki-pomocni-biskup-ivan-curic

Održan križni put za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije

Pod geslom „Bij dobar boj vjere“ (1 Tim 6, 12) u subotu 2. travnja 2022. održan je 16. Nadbiskupijski križni put za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije na relaciji dugoj oko 18 km – od Svetišta Žalosne Gospe u Dragotinu do Centra za duhovne obnove na Ovčari, u kojemu je sudjelovalo oko 1300 mladih.

Svetkovina Gospe od Čudotvorne medaljice proslavljena u Osijeku

Marijine sestre čudotvorne medaljice u Osijeku su u subotu 27. studenoga, cjelodnevnim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i središnjim euharistijskim slavljem koje je u samostanskoj kapelici predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, proslavila svetkovinu Blažene Djevice Marije od Čudotvorne medaljice.

Stručni skup za vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola Đakovačko-osječke metropolije

U suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje Podružnice Osijek i katehetskih ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije i Požeške biskupije 3. studenoga održan je stručni skup za vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola Đakovačko-osječke metropolije. Skup na temu „Izazovi dokumentiranja praćenja, vrednovanja i ocjenjivanja“ održan je u online okruženju, a sudjelovalo je preko 390 vjeroučitelja.

U Đakovu proslavljen bugarski nacionalni praznik „Dan narodnih buditelja“

Veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj Genka Vasileva Georgieva, zajedno s predstavnicima Bugarske zajednice u RH, boravila je u srijedu 27. listopada u Đakovu kako bi u središtu Đakovačko-osječke nadbiskupije prigodnim programom proslavili bugarski nacionalni praznik „Dan bugarskih buditelja“.

U Osijeku održan Nadbiskupijski susret osoba posvećenoga života

U novom provincijskom sjedištu Marijinih sestara Čudotvorne medaljice u osječkom Cvjetnom naselju i Župi sv. Leopolda Bogdana Mandića u subotu, 2. listopada održan je Nadbiskupijski susret osoba posvećenoga života. Susret je organiziran u suradnji s Hrvatskom redovničkom konferencijom, u sklopu 37. redovničkih dana o temi „Dar vjernosti – radost ustrajnosti“.

1 2 3 4