Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dan-posvecenog-zivota

Dan posvećenog života u Slavonskom Brodu i početak devetnice Gospi Lurdskoj

Blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnica i Dan posvećenog života proslavljeni su 2. veljače u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Toga je dana počela i devetnica Gospi Lurdskoj, koja se u toj crkvi slavi od 1892. kada su franjevci iz Lurda donijeli Gospin kip i blagoslovili ga.

Misa povodom Dana posvećenog života u Subotici

Dijecezanski upravitelj Subotičke biskupije mons. Ferenc Fazekas predslavio je na blagdan Prikazanja Gospodinova, kada se obilježava Dan posvećenog života, 2. veljače 2023., misu u franjevačkoj crkvi svetog Mihovila u Subotici, izvijestio je Tiskovni ured Subotičke biskupije.

Imotski: Proslavljen Dan posvećenog života

Franjevci imotskoga samostanskog okružja, postulanti i časne sestre koje žive u Imotskom na blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu svečano su proslavili Dan posvećenog života euharistijskim slavljem u četvrtak 2. veljače u crkvi sv. Frane u Imotskom.

Blagdan Prikazanja Gospodinova u crkvi sv. Šime u Zadru

Blagdan Prikazanja Gospodinova i Dan posvećenog života svečano je proslavljen u crkvi sv. Šime u Zadru u četvrtak 2. veljače misnim slavljem koje je predvodio generalni vikar Zadarske nadbiskupije i upravitelj svetišta sv. Šimuna u Zadru mons. Josip Lenkić.  

Dan posvećenog života proslavljen u Rijeci

Proslava Svijećnice i Dana posvećenog života u četvrtak 2. veljače u Rijeci započela je svečanom Večernjom u dominikanskoj crkvi sv. Jeronima i blagoslovom svijeća, nakon čega se procesija uputila u katedralu sv. Vida, gdje je misu predvodio riječki nadbiskup Mate Uzinić.

1 2 3 8