Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dan-posvecenog-zivota

Kapucini iz Krakowa otvorili misiju u Južnom Sudanu

Kapucinska provincija iz Krakowa, čiji članovi godinama djeluju kao misionari u Srednjoafričkoj Republici, Čadu, Gabonu i Alžiru, otvorila je, na Svijećnicu, 2. veljače 2023., misiju i u Benituu u biskupiji Malakal u Južnom Sudanu, prenosi portal Katoličkog tjednika „Nedjelja“.

U Skoplju održan susret povodom Dana posvećenog života

U prostorijama katedralne župe „Presvetog Srca Isusova“ u Skoplju u subotu 4. veljače održana je duhovna obnova za posvećene osobe iz Skopske biskupije i Strumičko-skopske biskupije povodom Dana posvećenog života.

Dan posvećenog života u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji

U predvečerje blagdana Prikazanja Gospodnjeg, 1. veljače, redovnici i redovnice Bjelovarsko-križevačke biskupije okupili su se u župnoj crkvi sv. Ane u Križevcima kako bi zajedno s mjesnim biskupom Vjekoslavom Huzjakom proslavili Dan posvećenoga života.

Dan posvećenog života u Slavonskom Brodu i početak devetnice Gospi Lurdskoj

Blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnica i Dan posvećenog života proslavljeni su 2. veljače u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Toga je dana počela i devetnica Gospi Lurdskoj, koja se u toj crkvi slavi od 1892. kada su franjevci iz Lurda donijeli Gospin kip i blagoslovili ga.

Misa povodom Dana posvećenog života u Subotici

Dijecezanski upravitelj Subotičke biskupije mons. Ferenc Fazekas predslavio je na blagdan Prikazanja Gospodinova, kada se obilježava Dan posvećenog života, 2. veljače 2023., misu u franjevačkoj crkvi svetog Mihovila u Subotici, izvijestio je Tiskovni ured Subotičke biskupije.

1 2 3 9