Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dan-posvecenog-zivota

Korizmena duhovna obnova svećenika i redovnica Kotorske biskupije

Korizmena duhovna obnova redovnica i svećenika Kotorske biskupije održana je u srijedu, 6. travnja u Kotoru te je ujedno obilježen Dan posvećenog života koji se u toj biskupiji tradicionalno slavi u korizmi, objavljeno je na službenoj stranici Kotorske biskupije.

Papina homilija na Svjetski dan posvećenog života 2022.

Na blagdan Prikazanja Gospodinova (Svijećnica) 2. veljače 2022., kada se u Crkvi slavi i Dan posvećenog života, papa Franjo slavio je u Bazilici sv. Petra u Vatikanu misu sa članovima ustanova posvećenog života i družbi apostolskog života i tom prigodom uputio homiliju koju prenosimo u cijelosti.

Proslavljen Dan posvećenog života u Sisku

Vanjska proslava blagdana Svijećnice i Dana posvećenog života održana je u subotu, 5. veljače u bazilici sv. Kvirina u Sisku. Tom prigodom svečano misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem, rektorom bazilike vlč. Robertom Jakicom i više svećenika redovnika.

Dan posvećenog života u Krku

Susret redovnika i redovnica s područja Krčke biskupije održan je na spomendan sv. Agate, djevice i mučenice, 5. veljače u biskupskom domu i katedrali u Krku.

Dan posvećenog života Dubrovačke biskupije

Redovnici i redovnice koji djeluju na području Dubrovačke biskupije proslavili su u subotu, 5. veljače Dan posvećenog života Dubrovačke biskupije. Na susretu je sudjelovao i novi dubrovački biskup Roko Glasnović.

Dan posvećenog života proslavljen na Jordanovcu

Svečanim euharistijskim slavljem u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu na blagdan Prikazanja Gospodinova, 2. veljače proslavljen je Dan posvećenog života za Zagrebačku nadbiskupiju.

1 2 3 6