Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dan-posvecenog-zivota

Poruka biskupa Palića redovništvu

U povodu Dana posvećenog života koji je proslavljen 2. veljače mostarsko duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije Petar Palić uputio je poruku redovnicama i redovnicima koji djeluju u hercegovačkim biskupijama.

Svijećnica i Dan posvećenog života u kući matici Družbe sestara franjevki od Bezgrešne

Zbog epidemiološke situacije, u Šibenskoj biskupiji nije mogao biti proslavljen Dan posvećenog života na zajedničkoj razini kao dosadašnjih godina. Stoga su franjevke od Begrešne u kući matici u Šibeniku 2. veljače proslavile 25. svjetski dan Bogu posvećenog života svečanom misom koju je predvodio kapelan župe Gospe van grada fra Ivo Rastočić.

Dan posvećenog života u Subotici

Blagdan Prikazanja Gospodinova i Dan posvećenog života u Subotici, u ponedjeljak 2. veljače, proslavljen je euharistijom koju je u subotičkoj franjevačkoj crkvi sv. Mihovila predslavio subotički biskup Slavko Večerin.

Svijećnica – Dan posvećenog života u Požegi

Na blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu, 2. veljače predstavnici redovnika i redovnica koji djeluju na području Požeške biskupije okupili su se u Požegi na proslavi Dana posvećenog života. Euharistijsko slavlje u katedrali predvodio je biskup Antun Škvorčević.

Homilija biskupa Šaška na proslavi Dana posvećenog života

Homilija zagrebačkog pomoćnog biskupa Ivana Šaška na euharistijskome slavlju blagdana Prikazanja Gospodinova (Svijećnice) u utorak 2. veljače 2021. u crkvi Bl. Augustina Kažotića u Zagrebu u prigodi proslave Dana posvećenog života.

ARGUMENTI Važnost autentičnog svjedočanstva posvećenih osoba u svijetu

Svjedočanstvo Bogu posvećenih osoba u svijetu te izazovi, krize i blagoslovi toga poslanja bile su neke od tema emisije Hrvatskog katoličkog radija „Argumenti“ na Dan posvećenog života 2. veljače. Gosti su bili karmelićanka Božanskog Srca Isusova Dijana Mlinarić, prečasni Željko Faltak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu te isusovac Mislav Skelin.

Poruka biskupa Petra Palića za Dan posvećenog života

Prigodom Dana posvećenog života, 2. veljače, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, uputio je redovnicama i redovnicima svoje biskupije poruku koju prenosimo u cijelosti.

ARGUMENTI Suvremeni izazovi redovništva

Uoči Dana posvećenog života, o suvremenim izazovima redovništva u emisiji HKR-a „Argumenti” govorili su dominikanka Katarina Maglica, tajnica Hrvatske redovničke konferencije, milosrdna sestra Sv. Križa Krista Mijatović te pater Dalibor Renić, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove.

U Sisku proslavljen Dan posvećenog života

Proslava Dana posvećenog života održana je u nedjelju 31. siječnja u bazilici sv. Kvirina u Sisku. U toj prigodi svečano misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s povjerenikom za osobe posvećenog života fra Goranom Rukavinom i generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem i rektorom bazilike vlč. Robertom Jakicom, a služili su đakoni Damir Kunić i Ivan Kuzmić.

1 2 3 4