Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dan-sjecanja-na-zrtve-domovinskog-rata

Sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje u HKM-u Köln

Hrvatska katolička misija u Kölnu obilježila je 19. studenoga 2023. Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje misnim slavljem, recitalima, domoljubnim pjesmama i poezijom.

Molitvena obljetnica za sve žrtve Domovinskog rata u župi Malešnica–Oranice

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u subotu 18. studenoga 2023., u Župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije – Malešnica–Oranice, slavljena je misa i održan prigodan program, objavljeno je na župnoj mrežnoj stranici.

Koncert povodom Dana sjećanja u Svetom Jurju na Bregu

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, održan je 18. studenog u Župi sv. Jurja mučenika u Svetom Jurju na Bregu koncert pod nazivom „Pjesme i sjećanja“.

Misa zadušnica uz 32. obljetnicu stradanja Vukovara u mađarskom Stolnom Biogradu

Hrvatska narodna samouprava grada Stolnog Biograda (Székesfehérvár) u suradnji sa Zapovjedništvom multinacionalne divizije srednje Europe pozvala je sve željne sjećanja na misu zadušnicu povodom 32. obljetnice pada Vukovara. Koncelebrirano misno slavlje predvodio je 18. studenog vojni kapelan Ivan Blaževac uz biskupa Stolnog Biograda Antala Spányija, objavljeno je na mrežnoj stranici te mađarske biskupije.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima

Na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u subotu, 18. studenoga, u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima, križevački vladika Milan Stipić služio je svetu zadušnu liturgiju i panihidu – molitveni spomen za pokojne za sve žrtve Domovinskoga rata, prenosi Križevačka eparhija.

Pula: Misa povodom Dana sjećanja na žrtve domovinskog rata

Pula je Dan sjećanja na žrtve domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenog obilježila tradicionalnim svečanim mimohodom građana Pule te predstavnika županijskih i gradskih vlasti Vukovarskom ulicom te polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred murala posvećenih Gradu Heroju. Mimohodu je prethodila svečana misa u crkvi sv. Antuna Padovanskog koju je predvodio policijski kapelan Policijske uprave istarske preč. Ilija Jakovljević, prenosi Porečka i Pulska biskupija.

Obilježen Dan sjećanja u dubrovačkoj katedrali

Na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u subotu 18. studenog u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku misu je služio katedralni župnik don Marin Lučić, izvještava Dubrovačka biskupija.

1 2 3 7