Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dan-zivota

U Rijeci proslavljen blagdan sv. Tripuna i Dan života

U organizaciji Hrvatske bratovštine „Bokeljske mornarice 809“ Rijeka, a u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, u gradu na Rječini je u nedjelju 7. veljače proslavljen blagdan sv. Tripuna, zaštitnika Kotora i Bokelja.

Webinar u povodu Dana života

Ured za obitelj Riječke nadbiskupije u povodu Tjedna ZA obitelj koji se obilježava od Dana života (2. veljače) do Dana braka (14. veljače) za mlade bračne parove (do 10. godine braka) i odgojitelje organizira online predavanje – webinar na temu "Koliko smo (bili) spremni za novoga člana?".

Poruka biskupa Semrena za Dan života 2021.

Predsjednik Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine banjolučki pomoćni biskup Marko Semren uputio Poruku za Dan života koji se obilježava u nedjelju 7. veljače 2021., pod naslovom »Zaštita života i pravo na život od začeća do biološke smrti«.

Na Dan života biskup Uzinić u dubrovačkoj katedrali krstio dvoje djece

Na Svijećnicu u nedjelju, 2. veljače, pod euharistijskim slavljem u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku, dubrovački biskup i predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj mons. Mate Uzinić podijelio je sakrament krštenja maloj Marti, petom djetetu u obitelji Slavice i Dubravka Kutnjak, te Eugeniju Vlahu, drugom djetetu u obitelji Ivane Orsoni Hladilo i Giovannia Orsonija.

Biskup Škvorčević predvodio slavlje Dana života

Na Dan života, 3. veljače, biskup Antun Škvorčević predvodio je misno slavlje u požeškoj crkvi Sv. Lovre. Na početku biskup je pozdravio okupljene vjernike i pozvao ih da se na prvu nedjelju u veljači, kad se po odluci Hrvatske biskupske konferencije slavi Dan života, zaustave pred silnom činjenicom da postoji život, a osobito ljudski, da zahvale Bogu za dar života i promisle što pred tom stvarnošću trebaju činiti.

1 2