Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dante

Mane i vrline - oholost

Na redovnoj općoj audijenciji srijedom održanoj 6. ožujka papa Franjo nastavio je niz kateheza na zajedničku temu "Mane i vrline". Desetu i posljednju u nizu kateheza posvećenih grešnim manama Papa je posvetio grijehu oholosti.

Predavanja „Dante Alighieri – 700 godina nakon smrti“

Predavanjima Božidara Petrača i Milana Bešlića, održanima 3. prosinca na Filozofskom fakultetu u Osijeku u organizaciji Udruge katoličkih intelektualaca i osječkoga ogranka Matice hrvatske, obilježena je 700. obljetnica smrti Dantea Alighierija.

Dan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Sarajevu proslavio je u ponedjeljak, 18. listopada svoj Dan. Misu u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda predvodio je kardinal Vinko Puljić, a nakon mise upriličen je svečani akademski čin tijekom kojeg je održana promocija novih magistara teologije.

Papa: Dante, prorok nade i pjesnik milosrđa

U apostolskom pismu „Candor lucis aeternae“, objavljenom 25. ožujka, papa Franjo se spominje 700. obljetnice preminuća Dantea Alighierija, ističući aktualnost, neprolaznost i duboku vjeru „Božanstvene komedije“, prenosi Vatican News.