Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dekan-prof-dr-josip-simunovic

Misa zahvalnica na završetku znanstvenog skupa „Protector Croatiae“

Dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Josip Šimunović predvodio je u subotu 11. studenoga Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu zahvalno misno slavlje na završetku znanstvenog skupa „Protector Croatiae“ povodom 150 godina objavljivanja Glasnika svetog Josipa, izvijestili su iz Svetišta.

Otvoren teološki kolokvij „Zloupotreba moći, tijela i savjesti u Crkvi“

Hrvatska sekcija Europskog društva za katoličku teologiju organizirala je svoj V. Colloquium theologicum, o temi „Zloupotreba moći, tijela i savjesti u Crkvi“ koji je započeo u subotu 7. listopada 2023., na privremenoj lokaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Voćarska 106, Zagreb).

Predstavljena knjiga „Promjene vrijednosnog sustava u demokratskoj Hrvatskoj”

Knjiga „Promjene vrijednosnog sustava u demokratskoj Hrvatskoj” predstavljena je u utorak, 16. svibnja, u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, a objavili su je Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Kršćanska sadašnjost. Riječ je o petoj knjizi međunarodnog projekta istraživanja europskih vrijednosti u kojem sudjeluje 38 država, a Hrvatska je u njemu od 1997. godine.

Obilježena peta obljetnica smrti prof. Tomislava Ivančića

Misu zadušnicu na uočnicu pete obljetnice smrti dr. Tomislava Ivančića, profesora emeritusa Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dekan Fakulteta prof. dr. Josip Šimunović predvodio je 16. veljače u crkvi Sv. Martina u Vlaškoj ulici.