Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: demografija

Intervju Glasa Koncila s dr. sc. Perom Aračićem

Profesor emeritus Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu i pastoralni teolog, koji se cijeli svoj aktivni svećenički i akademski radni vijek posvetio teoretskom proučavanju i praktičnom oblikovanju pastorala obitelji, dr. sc. Pero Aračić gost je intervjua u novom broju Glasa Koncila.

„Odgovornost za život i roditeljstvo u demografskoj obnovi Hrvatske“

Predavanje uz Međunarodni dan ljudskih prava „Odgovornost za život i roditeljstvo u demografskoj obnovi Hrvatske“ održala je u četvrtak, 8. prosinca u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku Danijela de Micheli Vitturi, liječnica specijalistica obiteljske medicine i logoterapeutkinja.

Konferencija za medije po završetku 65. plenarnog zasjedanja Sabora HBK

Na kraju redovnog 65. plenarnog zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije, u srijedu 19. listopada 2022. održana je konferencija za medije na kojoj su teme i zaključke predstavili novi predsjednik HBK mons. Dražen Kutleša, dosadašnji predsjednik mons. Želimir Puljić, član Stalnoga vijeća mons. Đuro Hranić i generalni tajnik vlč. Krunoslav Novak.

Biskup Bogdan u Solinu: Demografski pad je dramatičan

Proslava blagdana Male Gospe i Dana grada Solina završila je u četvrtak 8. rujna svečanim popodnevnim misnim slavljem koje je na Gospinom Otoku predvodio vojni ordinarij u RH Jure Bogdan u koncelebraciji sa splitsko-makarskim nadbiskupom i metropolitom Draženom Kutlešom, hvarskim biskupom Rankom Vidovićem, generalnim vikarom don Franjom-Frankopanom Velićem, župnikom župe Gospe od Otoka don Antom Čotićem i ostalim svećenicima.

U Donjem Miholjcu održana tribina „Hrvatska, kamo ideš?“

Župa sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu i Podružnica Matice Hrvatske u Donjem Miholjcu organizirali su 27. svibnja 2022. u župnom pastoralnom centru „Ivan Vajda“ tribinu o demografiji, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

1 2 3 4