Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: demografija

Nadbiskup Hranić: Potreban je konsenzus o demografskoj politici

Novi potpredsjednik Hrvatske biskupske konferencije đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić je na konferenciji za medije o 67. redovnom plenarnom zasjedanju Sabora HBK u četvrtak 16. studenoga u Zagrebu istaknuo važnost dugoročne demografske politike koja neće ovisiti o tome koja je stranka na vlasti.

Talijanska BK poziva na dijalog kako bi se potaknuo prihvat migranata

Imigracija, socijalne nejednakosti, važnost odgoja i obrazovanja, sinodalnost, veća financijska izdvajanja za uzdržavanje klera. To su samo neke od tema u središtu završnog priopćenja Stalnog vijeća Talijanske biskupske konferencije koje je imalo sastanak u Rimu od 25. do 27. rujna. Biskupi se nadaju Crkvi sposobnoj za teološki pogled na stvarnost, pun nade, izvještava Vatican News.

VIDEO Mons. Puljić o novom splitsko-makarskom nadbiskupu

Nova sezona emisije „Vidljivi tragovi“ Splitsko-makarske nadbiskupije otvorena je razgovorom s mons. Želimirom Puljićem, apostolskim upraviteljem Splitsko-makarske nadbiskupije. Nadbiskup je odgovarao na aktualna pitanja u Crkvi: o demografiji i pastoralu obitelji, o pastoralu rastavljenih i ponovno vjenčanih, o problemu pedofilije, o Ivanu Marku Rupniku i njegovim mozaicima, o premještajima i novome pastiru Splitsko-makarske nadbiskupije.

Intervju Glasa Koncila s demogafom prof. dr. sc. Tadom Jurićem

Nedavni izlazak Vlade RH s prijedlogom novoga zakona o izbornim jedinicama, iznesen uoči godine (2024.) s čak tri izborna ciklusa, potaknuo je Glas Koncila da u intervjuu u novome broju, pripremljenom za 25. lipnja, ugosti prof. dr. sc. Tadu Jurića, demografa s Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

„Aktualne teme biblijske teologije“

Kršćanska sadašnjost objavila je knjigu grkokatoličkog svećenika i profesora Svetog pisma dr. sc. Tarasa Barščevskog „Aktualne teme biblijske teologije“.

Intervju Glasa Koncila s dr. sc. Perom Aračićem

Profesor emeritus Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu i pastoralni teolog, koji se cijeli svoj aktivni svećenički i akademski radni vijek posvetio teoretskom proučavanju i praktičnom oblikovanju pastorala obitelji, dr. sc. Pero Aračić gost je intervjua u novom broju Glasa Koncila.

„Odgovornost za život i roditeljstvo u demografskoj obnovi Hrvatske“

Predavanje uz Međunarodni dan ljudskih prava „Odgovornost za život i roditeljstvo u demografskoj obnovi Hrvatske“ održala je u četvrtak, 8. prosinca u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku Danijela de Micheli Vitturi, liječnica specijalistica obiteljske medicine i logoterapeutkinja.

1 2 3 5