Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: devetnica

Verbum objavio Veliku knjigu devetnica

Nakladnička kuća Verbum priopćila je u srijedu 15. prosinca 2021. da je objavila Veliku knjigu devetnica - najveću i najpotpuniju zbirku katoličkih devetnica na hrvatskome jeziku.

Osječke župe sa zborovima hodočaste u devetnici Gospi Osječkoj

Uoči svetkovine Bezgrešnog začeća BDM, osječke župe dvaju osječkih dekanata sa zborovima i svećenicima od 29. studenoga do 7. prosinca časte devetnicom Gospu Osječku u Franjevačkoj crkvi Sv. Križa u Tvrđi gdje se svake večeri održavaju marijanske pobožnosti, potom slavi misa, moli posvetna molitva Gospi Osječkoj, a nakon misnog blagoslova uz pjevanje „Čuvarici grada“ čini zavjetni ophod oko oltara.

Velika Britanija: Devetnicom protiv eutanazije

Biskupi Engleske i Walesa pozvali su vjernike na devetodnevnu molitvu po zagovoru sv. Ivana Pavla II. kako bi se odbacio prijedlog zakona kojim se ublažava zabrana aktivne pomoći pri umiranju, prenosi Vatican News.

Predstavljena zbirka devetnica Novena Croatica

Jedinstvena zbirka devetnica Novena Croatica, prvi takav molitvenik objavljen na hrvatskom jeziku, predstavljena je u četvrtak, 30. rujna, u dvorani Vijenac Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu. Autorica Kristina Tabak u zbirci je prikupila 69 devetnica koje se mole u našem narodu te ih tako učinila dostupnima svima koji ih žele moliti.

Osmi dan devetnice uoči blagdana blažene Marije Propetoga

Osmi dan devetnice za blagdan bl. Marije Propetog Isusa Petković u Blatu u srijedu 7. srpnja bio je Dan molitve za očeve i majke, posebice za žene i njihovu nerođenu djecu, a euharistijsko slavlje slavljeno je i u Domu za starije i teško bolesne odrasle osobe »Majka Marija Petković«.

Sedmi dan devetnice uoči blagdana blažene Marije Propetoga

Sedmoga dana devetnice uoči blagdana bl. Marije Propetoga, u utorak 6. srpnja, molilo se za djecu i mlade, a ispred župne crkve u Blatu na Korčuli misu je predslavio župnik Župe Presvetoga Srca Isusova u Potocima (BiH) don Josip Galić.

Drugi dan devetnice uoči blagdana blažene Marije Propetoga

Drugoga dana devetnice uoči blagdana bl. Marije Propetoga, u četvrtak 1. srpnja, molilo se za domovinu, mir i slogu, a misu ispred župne crkve u Blatu na Korčuli predslavio je župnik Župe Presvetoga Srca Isusova u Potocima (BiH) don Josip Galić.

1 2 3 7