Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: devetnica

Devetnica svetom Josipu u Vođincima

Vjernici u župi Kraljice Svete Krunice u Vođincima i ove su godine nestrpljivo čekali početak velike devetnice sv. Josipu. Ova devetnica posebna je i po tome što je papa Franjo ovu godinu proglasio godinom posvećenoj Isusovu poočimu - svetom Josipu. Dana 20. siječnja, prve srijede devetnice sv. Josipu župnik Ante Šiško uputio je poseban poziv svim trudnicama i bračnim parovima koji mole za dar roditeljstva.

Završena devetnica u svetištu Gospe Brze Pomoći

Večernje misno slavlje pri završetku devetodnevne duhovne priprave za proslavu svetkovine Gospe Brze Pomoći u njezinu svetištu u Slavonskom Brodu predvodio je u četvrtak 7. siječnja tajnik Nadbiskupijskog ordinarijata vlč. Domagoj Lacković, domaći sin.

Nadbiskup Hočevar predvodi božićnu devetnicu

U sklopu bliže priprave za svetkovinu Kristova Rođenja – Božić beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar od 16. prosinca u 20 sati u kapelici Pohoda Blažene Djevice Marije Elizabeti u Nadbiskupskom ordinarijatu u Beogradu predvodit će božićnu devetnicu koju će se moći pratiti u izravnom prijenosu.

Pobožnost bl. Miroslavu Bulešiću

Uoči proslave 73. obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića, a u povodu 100. obljetnice njegova rođenja, sestre Službenice Euharistijskog Srca Isusova i Marijina OMNIA DEO koje su na službi u porečkom Biskupijskom ordinarijatu, priredile su Trodnevnicu i Devetnicu bl. Miroslavu.

Uočnica blagdana bl. Marije Propetoga

U Blatu na Korčuli 8. srpnja proslavljen je posljednji dan devetnice – uočnica blagdana bl. Marije Propetoga – posvećen molitvi za obitelji i djecu.

Dan Doma za odrasle osobe u Blatu

U okviru devetnice bl. Mariji Propetoga, u Domu za odrasle osobe put Prigradice u Blatu, u ponedjeljak, 6. srpnja proslavljen je Dan doma euharistijskim slavljem koje je predvodio župnik župe Svih svetih don Željko Kovačević. Za vrijeme euharistijskoga slavlja pjevala je s. M. Juliana Beretić.

Dan molitve za starije i bolesne u Blatu

Šestoga dana devetnice pred blagdan bl. Marije Propetoga, 5. srpnja na Plokati ispred župne crkve Svih svetih u Blatu, slavna otajstva krunice predmolili su članovi župnoga zbora koji su pod vodstvom s. M. Juliane Beretić i pjevali za vrijeme euharistijskoga slavlja. Ovaj je dan bio posvećen starijima i bolesnima, pa su za vrijeme euharistijskoga slavlja bolesnici, koji su se prethodno javili župniku, primili sakrament bolesničkoga pomazanja.

1 2 3 4