Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: devetnica

Započela devetnica u čast bl. Alojzija Stepinca u Krašiću

Prvoga dana devetnice u čast bl. Alojzija Stepinca 1. veljače u blaženikovoj rodnoj župi Krašić okupili su se hodočasnici planinari iz Svete Nedelje, društvo „Sv. Rok“ koji su zajedno s djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova te zaposlenicima dječjeg doma „Maestral“ iz Splita slavili svečanu euharistiju koju je predvodio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Hodočašće vjernika Ninskoga i Paškoga dekanata u katedralu Sv. Stošije

Posljednjega dana hodočašća trinaest dekanata Zadarske nadbiskupije u katedralu Sv. Stošije u Zadru, u ponedjeljak 13. siječnja u zadarsku prvostolnicu hodočastili su vjernici Ninskoga i Paškoga dekanata, u sklopu Devetnice Sv. Stošiji, zaštitnici Zadarske nadbiskupije. Misno slavlje predvodio je don Božo Barišić, ninski župnik i dekan, a propovijedao je don Marinko Duvnjak, župnik župe Rođenja BDM u Privlaci.

U Osijeku završena devetnica Gospi Osječkoj uz slavlje Bezgrešnog začeća BDM

Proslavi svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Osijeku prethodila je devetnica u čast Gospi Osječkoj održana u franjevačkoj crkvi Sv. Križa u Tvrđi. Tradicionalno su u devetnici, od 29. studenog do 7. prosinca, sudjelovale sa svojim župnicima, župnim vikarima, zborovima i orguljašima vjernici župa osječkih dekanata.

U Osijeku svečano završena devetnica Gospi koja razvezuje čvorove

Devetnica Gospi koja razvezuje čvorove, koja je započela 4. listopada u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku završena je 13. listopada večernjim euharistijskim slavljem, procesijom i po prvi puta u povijesti retfalačke župe čašćenjem Gospe ispod zvonika na Retfačkom groblju uz kip Gospe s Djetešcem te naposljetku zahvalom i molitvom za pokojne kod središnjega križa, uključujući brojne poginule hrvatske branitelje.

Prvi dan devetnice sv. Mihovilu u znaku mladih i sv. Nikole Tavelića

Ovogodišnja devetnica svetom Mihovilu započela je u petak 20. rujna okupljanjem mladih grada Šibenika u katedrali Svetog Jakova. Misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirali su umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas, a među desetak svećenika bili su biskupijski povjerenik za mlade don Gabrijel Jagarinec, rektor Nacionalnog svetišta svetog Nikole Tavelića fra Ivan Bradarić te generalni vikar mons. Marinko Mlakić.

Uočnica blagdana bl. Marije Propetog Petković u Blatu

Posljednjeg dana devetnice, na uočnicu blagdana blažene Marije Propetoga, 8. srpnja, štovatelji bl. Marije Propetog Isusa Petković imali su prilike moliti i pjevati svečanu večernju u svetištu. Molitva je započela procesijom iz samostana Kuće matice do rodne kuće bl. Marije Propetog i kroz mjesto stigla nazad u svetište u kojem je nakon toga slavljena misa koju je predvodio župnik don Željko Kovačević.

Četvrti dan devetnice uoči blagdana bl. Marije Propetoga u Blatu na Korčuli

Četvrtog dana devetnice, 3. srpnja 2019. na blagdan sv. Tome apostola, u svetištu bl. Marije Propetoga u Blatu na otoku Korčuli, euharistijskom slavlju je prethodila pobožnost sv. krunice, slavnih otajstava uz razmatranja blaženice. Euharistijsko slavlje u dvorištu samostana uz svetište predvodio je mons. Stjepan Beretić, katedralni župnik župe sv. Terezije Avilske iz Subotice.

1 2