Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: diana-tikvic

Urednica novih medija HKM-a Diana Tikvić dobitnica nagrade „Svjetionik”

Dodjela nagrade „Svjetionik” u organizaciji Hrvatske mreže protiv siromaštva, održana je 22. svibnja 2023. u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER). Dobitnica nagrade u kategoriji „online/TV prilog” je urednica na Hrvatskome katoličkom radiju Diana Tikvić za emisiju „Argumenti”.

Premijera dokumentarnog filma „Prvih 25 godina HKR-a“

Premijera dokumentarnog filma „Prvih 25 godina HKR-a“ održana je u utorak 18. travnja u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu povodom obilježavanja 30 godina Informativne katoličke agencije i 25. obljetnice postojanja Hrvatskoga katoličkog radija.

Rijeka: Okrugli stol o iskustvima s Europske kontinentalne sinodske skupštine

„Zajedništvo Crkve nije narušeno nego je obogaćeno različitostima“, zaključili su predstavnici Riječke nadbiskupije koji su sudjelovali na Kontinentalnom sinodalnom zasjedanju održanom u Pragu od 5. do 9. veljače. Iskustva sa susreta na kojem je sudjelovalo 590 delegata iz 39 europskih biskupskih konferencija iznijeli su 28. veljače na okruglom stolu u Nadbiskupskom domu u Rijeci.

U Argumentima HKR-a o obnovi i izgradnji kuća na području Sisačke biskupije

O životu na području Sisačke biskupije dvije godine nakon potresa u emisiji "Argumenti" Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 30. siječnja 2023. govorili su sisački biskup Vlado Košić, predsjednica Povjerenstva Caritasa Sisačke biskupije za stradale u potresu s. Smilja Čirko te župnik petrinjske Župe sv. Ivana Pavla II. i Župe sv. Bartola u Hrastovici fra Mate Bašić. Emisiju je uredila i vodila Diana Tikvić.

Argumenti HKR-a o Bogu: kakav je, gdje je i kako ga upoznati?

Tko je Bog? Postoji li primjeren način govora o Bogu? Koje su to naše krive slike o Bogu i kako ih prepoznati? Kakav je Bog, gdje je i kako ga upoznati? Odgovore na ova i druga pitanja traženi su u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su 23. siječnja sudjelovali doc. dr. Iva Mršić Felbar s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, mons. Marinko Miličević, generalni vikar Gospićko-senjske biskupije i don Damir Stojić, župnik Župe Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu.

„Argumenti“ HKR-a: Kvalitetno novinarstvo

U „Argumentima” Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 23. svibnja govorilo se o kvalitetnom novinarstvu, kako istinito i razborito izvještavati te snalazi li se Crkva u novim medijima.

Argumenti HKR-a o važnosti i smislu posta, pokore i molitve u korizmi

U emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija urednice Diane Tikvić u utorak 1. ožujka, uoči Pepelnice i početka korizme, o smisli posta, razlici između posta i nemrsa, pokori te o tome jesu li kršćani danas spremni na žrtvu govorili su salezijanac don Mihovil Kurkut, direktor nakladničke kuće Salesiana, dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić, studentski kapelan i medijski djelatnik Riječke nadbiskupije te karmelićanin o. Nikola Grizelj, odgojitelj bogoslova.

1 2 3