Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dikasterij-za-evangelizaciju

Papa: Neka Jubilej 2025. bude svima prilika za oživljavanje nade

Na svetkovinu Uzašašća Gospodinovu u četvrtak, 9. svibnja 2024. papa Franjo predvodio je službu predaje i čitanja Bule proglašenja redovnog Jubileja 2025. godine i Drugu večernju svetkovine Uzašašća Gospodinova. Predavanjem bule Papa je službeno najavio Redovni jubilej 2025. Služba je održana u atriju bazilike svetog Petra ispred Svetih vrata s početkom u 17.30. U nastavku donosimo tekst predstavljanja papinske bule proglašenja Jubileja 2025. predstavnicima tiska koji je priredio Odsjek za temeljna pitanja evangelizacije u svijetu Dikasterija za evangelizaciju.

Papa: Neka jubilej svima pomogne iskusiti nadu

Papa Franjo susreo se u petak, 15. ožujka 2024. sa sudionicima plenarnoga zasjedanja Dikasterija za evangelizaciju, Odjela za temeljna pitanja u svijetu te se u svojem govoru osvrnuo na prekid do kojega je došlo u prenošenju vjere, izvijestio je Vatican News.

Međunarodna konferencija o formaciji svećenika u Vatikanu

Dikasterij za kler, u suradnji s Dikasterijem za evangelizaciju, odjelom za početnu evangelizaciju i nove partikularne Crkve te Dikasterijem za istočne Crkve, organizira od 6. do 10. veljače Međunarodnu konferenciju za trajnu formaciju svećenika pod geslom „Raspiruj milosni dar Božji koji je u tebi“ (2 Tim 1,6), izvijestio je Vatican News.

Drugi dan 2. Međunarodnog susreta rektora i djelatnika u svetištima u Rimu

Program drugoga dana 2. Međunarodnoga susreta rektora i djelatnika u svetištima koji se održava u Vatikanu, u petak 10. studenoga 2023., počeo je svečanom euharistijom koju je na oltaru Katedre sv. Petra predslavio proprefekt Odjela za fundamentalna pitanja evangelizacije svijeta Dikasterija za evangelizaciju mons. Salvatore Rino Fisichella.

Kardinal Josip Bozanić imenovan članom Dikasterija za evangelizaciju

Papa Franjo imenovao je dotajnika, članove i savjetnike u Odjelu Dikasterija za evangelizaciju, koji se bavi temeljnim pitanjima evangelizacije u svijetu. Kardinalu Josipu Bozaniću produženo je prethodno imenovanje članom tog vatikanskog ureda zaduženog za evangelizaciju.

1 2