Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: diplomacija

Nadbiskup Gallagher u Turskoj

Tajnik Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskup Paul Richard Gallagher od 28. veljače do 2. ožujka sudjeluje u Istanbulu na "Antalya Diplomacy Forumu", godišnjoj konferenciji o međunarodnoj diplomaciji koja se održava od 2021. godine i okuplja ljude iz politike, diplomacije i akademske zajednice kako bi razmijenili ideje i mišljenja o diplomaciji, politici i poslovanju, izvještava "Vatican News" na svojim mrežnim stranicama.

Nuncij Eterović objavio knjigu o vatikanskoj diplomaciji

Apostolski nuncij u Saveznoj Republici Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović objavio je na njemačkom jeziku knjigu o vatikanskoj diplomaciji pod naslovom "Tiha moć. Diplomacija Svete Stolice" (Die Leise Macht. Die Diplomatie des Heiligen Stuhls), čiji prikaz donosi njemačka katolička novinska agencija KNA.

Papa novim veleposlanicima: Budite svjetlo u najmračnijim kutcima svijeta

Diplomacija i dobrobit muškaraca i žena diljem svijeta bila je središnja tema Papinog obraćanja 15. prosinca novim veleposlanicima pri Svetoj Stolici iz Belizea, Bahama, Tajlanda, Norveške, Mongolije, Nigera, Ugande i Sudana. Papa Franjo je među ostalim govorio o dostojanstvu i ljudskim pravima, trajnom miru i brizi za zajednički dom, piše Vatican News.

Održan susret Vijeća kardinala

Vijeće kardinala sastalo se od 21. do 23. veljače u Vatikanu, da bi razgovaralo o najvažnijim temama za Svetu Stolicu i njezino poslanje, izvijestio je Vatican News.

Nuncij Suriani o sto godina diplomatskih odnosa Srbije i Svete Stolice

Apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. Luciano Suriani dao je intervju za srpski dnevni list „Politika“ od nedjelje 28. lipnja u povodu Papina dana i stogodišnjice diplomatskih odnosa između Srbije i Svete Stolice. U razgovoru se, među ostalim osvrnuo na odnose sa Srpskom pravoslavnom Crkvom, želju pape Franje da posjeti Srbiju te kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca.