Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: djeca

Hrvatski zavod za javno zdravstvo preporučuje odgodu školskih izleta

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je da izvanučionička nastava, koja uobičajeno uključuje putovanja učenika predstavlja vrlo rizičnu aktivnost u smislu mogućnosti širenja COVID-19 zaraze pa je preporučio njezinu odgodu do poboljšanja epidemiološke situacije, prenosi Hina u petak 21. kolovoza.

VIDEO Djeca hrvatskih branitelja predmolitelji u devetoj istovremenoj krunici "Hrvata svega svijeta"

Na Dan državnosti u subotu 30. svibnja organizirala se i devetu subotu zaredom molitvena online inicijativa krunica "Hrvata svega svijeta". S obzirom da se u Hrvatskoj slavi Dan državnosti i predmolitelji su bili posebni. Naime, bila su to malodobna djeca (od 6-12 godina) hrvatskih branitelja – ona kojima su očevi i majke već od malena usadili ljubav prema Bogu, obitelji i domovini, a prije svega naviku obiteljske molitve, prenosi u subotu 30. svibnja portal medjugorje-info.

XXIV. dan djece žrtava nasilja, iskorištavanja i zlostavljanja

Sva zbivanja povezana sa sljedećim, XXIV. danom djece žrtava nasilja, iskorištavanja i zlostavljanja, održat će se u cijelosti na internetu. Na Facebooku i na web stranici Udruge Meter Onlus moći će se pratiti konferencija za tisak na kojoj će biti predstavljena inicijativa koju je potaknuo utemeljitelj i predsjednik udruge don Fortunato Di Noto, izvijestio je Vatican News.

Crkva u Ujedinjenom Kraljevstvu štiti obitelji s više djece

Biskup Arundela i Brightona Richard Moth i ravnatelj Katoličke unije Nigel Parker pozvali su Vladu Ujedinjenog Kraljevstva da ukine odredbu kojom se državna potpora dodjeljuje samo siromašnim obiteljima s najviše dvoje djece, javlja u petak 6. ožujka hrvatsko izdanje Vatican Newsa.

Sirijska djeca u krizi neviđenih razmjera

Prema podacima Fonda Ujedinjenih naroda za djecu (UNICEF) nasilje na sjeverozapadu Sirije protekloga tjedna svaki je dan u bijeg natjeralo oko 6500 djece, prenosi Vatican News.

1 2 3 5