Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: djeca

Maputo: Papa pohodio djecu s ulice

Na kraju drugoga dana pohoda Mozambiku papa Franjo bio je u četvrtak 5. rujna u privatnome posjetu domu za djecu s ulice „Matej 25“ u Maputu.

Afrički biskupi obavezali se više zauzimati za obitelj, djecu i migrante

Na završetku 18. plenarne skupštine Vijeća biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara koja se, prigodom 50. obljetnice toga crkvenog tijela za koordinaciju pastorala na afričkom kontinentu, ovih dana održala u Kampali, u Ugandi, 40 delegata biskupskih konferencija potpisalo je dokument kojim su se obvezali da će se posebno zauzimati za vrednovanje obitelji utemeljene na zajednici muškarca i žene koja ostaje prvo mjesto evangelizacije, polažući posebnu pažnju na djecu i mlade, te štiteći ih od nasilja i zlostavljanja koji su rašireni u afričkom društvu.

Djeca iz Caritasa na ljetovanju u Dugoj Uvali

Trideset petero djece u dobi od 6 do 18 godina, koja su u institucionalnoj skrbi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u pratnji sedmero odgojitelja boravili su od 23. do 30. srpnja na ljetovanju u Dugoj Uvali kod Pule.

U župi Dobrog Pastira u Đakovu održan oratorij za djecu i mlade

Ljetni oratorij za djecu i mlade u župi Dobrog Pastira u Đakovu pod nazivom: „Sve(t) ili ništa“ održan je od 30. lipnja do 4. srpnja. Glavnu animaciju vodili su dvojica bogoslova Hrvatske salezijanske provincije Marijan Zovak iz Osijeka i Karlo Ćuk iz Zagreba, uz suradnju i pomoć animatorice Marije Janeš iz Rijeke. Na ljetnom oratoriju okupilo se sedamdesetak djece i dvadesetak mladih iz župe.

1 2 3 4