Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: djeca

Križni put u Vatikanu

Na Veliki petak, 2. travnja u večernjim satima u Vatikanu je održan tradicionalni križni put. Meditacije i molitve priredila je izviđačka skupina Agesci “Foligno I” i krizmanici rimske Župe svetih ugandskih mučenika. Križni put u Vatikanu i ove kao i prošle godine zbog izvanrednih okolnosti uslijed pandemije covida-19 nije održan na Koloseju nego na prostoru ispred Bazilike svetoga Petra.

Djeca s papom Franjom na Križnom putu na Veliki petak

Tijekom pobožnosti Križnoga puta na Veliki petak papu Franju će na Trgu svetoga Petra pratiti dvadesetoro djece. Meditacije za 14 postaja pripremili su vjeroučenici iz rimske Župe Svetih ugandskih mučenika (Santi Martiri d'Uganda) i skauti skupine „Foligno I.“ iz talijanske pokrajine Umbrije. Crteže koji prate tekst napravili su štićenici iz dva obiteljska doma u Rimu, prenosi hrvatski ured Vatican Newsa u petak 26. ožujka.

Pisma đakovačkih mališana za starije i nemoćne osobe

Djeca Župe Svih Svetih - učenici osnovnih škola Vladimir Nazor i Ivan Goran Kovačić iz Đakova, na poticaj volonterâ zajednice Milosrdni Samarijanac, a predvođena svojim vjeroučiteljicama, u povodu Dana bolesnika pisali su pisma ohrabrenja s dobrim željama za zdravlje starim i bolesnim korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe u Đakovu te korisnicima Svećeničkog doma.

U Srijemskoj Mitrovici proslavljena Nedjelja Svete obitelji

Na nedjelju Svete obitelji, 27. prosinca svečanim euharistijskim slavljem u župi Svetog Dimitrija, đakona i mučenika u Srijemskoj Mitrovici proslavljena je blagdan Svete Obitelji. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je srijemskomitrovački župnik mons. Eduard Španović.

1 2 3 6