Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: djeca

Najmanje 10.000 djece ubijeno ili osakaćeno sukobima u Jemenu

Fond Ujedinjenih naroda za djecu (UNICEF) objavio je bilancu gotovo sedmogodišnjega rata u Jemenu – najmanje je 10.000 djece ubijeno ili osakaćeno, a mnoštvo smrtnih slučajeva nije prijavljeno ili se djeca vode kao nestala, prenosi Vatican News.

Spomendan sv. Anđela čuvara i blagoslov djece u Sikirevcima

U Župi sv. Nikole biskupa u Sikirevcima u subotu 2. listopada proslavljen je spomendan svetih Anđela čuvara, a na večernjem misnom slavlju, kojemu je prethodila listopadska marijanska pobožnost, sudjelovalo je mnoštvo djece svih uzrasta, od onih najmanjih pa do srednjoškolaca i njihovih roditelja.

Počeo treći ciklus Obiteljskih četvrtaka

Treći ciklus Obiteljskih četvrtaka počeo je u četvrtak 30. listopada putem Zoom aplikacije u organizaciji Savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije, Instituta za novu evangelizaciju „Sveti Ivan Pavao II.“ i Povjerenstva za brak i obitelj osječkih dekanata.

Poljska: Održana konferencija o zaštiti djece i ranjivih odraslih osoba

Međunarodna konferencija o zaštiti djece i ranjivih odraslih osoba u Crkvama Srednje i Istočne Europe „Naše zajedničko poslanje u zaštiti djece Božje“ održana je od 19. do 22. rujna u Varšavi u organizaciji Papinskog povjerenstva za zaštitu maloljetnika i Poljske biskupske konferencije, izvijestili su iz Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

1 2 3 9