Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dokument

Papinska akademija za život predstavila dokument o COVID-19 i obrazovanju

Papinska akademija za život u suradnji s Dikasterijem za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja i Vatikanskom komisijom za COVID-19 predstavila je u srijedu 22. prosinca dokument naslovljen “Pandemija i izazov obrazovanja”, a Vatikanska je komisija za COVID-19 objavila i dokument „Djeca i COVID-19: najranjivije žrtve pandemije“, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Kardinal Ladaria Ferrer za Radio Vatikan: Kriteriji i zakoni o eutanaziji sve su popustljiviji

Prefekt Kongregacije za nauk vjere kardinal Luis Ladaria Ferrer u razgovoru za Radio Vatikan objasnio je što ga je potaknulo da objavi dokument "Samaritanus bonus“, pismo posvećeno temama o završetku života. Taj dokument promiče cjeloviti pristup ljudskoj osobi, trpljenju i bolesti, brizi o onima koji su u kritičnom i terminalnom stadiju života, prenio je u četvrtak 24. rujna Vatican News.

Vatikan objavio dokument o rodnoj ideologiji

U Vatikanu je objavljen dokument "Muško i žensko stvori ih. Za put dijaloga o pitanju rodne (gender) teorije u obrazovanju", koji su potpisali prefekt Kongregacije za katolički odgoj kardinal Giuseppe Versaldi i tajnik toga vatikanskog ureda nadbiskup Vincenzo Zani.