Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dokumentarni-film

Hrvatska premijera filma "Zidine" održana u Zagrebu

Hrvatska premijera dugometražnoga dokumentarnog filma "Zidine", posvećenog logorima za Hrvate u BiH tijekom rata, održana je 14. prosinca u kinu Kaptol Boutique Cinema. Stominutni film snimljen je u produkciji tvrtke "Simbol" za Hrvatsku udrugu logoraša Domovinskog rata u BiH, a scenarij za "Zidine" napisao je Ivo Čolak, s kojim režiju supotpisuje Marko Mikulić.

U Vodnjanu se snima dokumentarni film o Svetim Tijelima i relikvijama

U Vodnjanu četvrti dan zaredom ekipa HRT-a, pod vodstvom producentice Sunčane Hrvatin Kunić, redatelja Ivice Dleska i scenaristice i urednice Vesne Jurić Rukavina, snima dokumentarac o Svetim Tijelima i relikvijama, javljaju iz župe Vodnjan u petak 15. listopada.

Udruga Magis prikazala dokumentarni film Kamp

U organizaciji udruge Magis, u utorak 14. rujna, uz baziliku Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, održana je projekcija dokumentarnog filma „Kamp“ autora i redatelja Darka Bevande koji je prikazao iskustvo sudjelovanja u programima Udruge na Golom otoku.

VIDEO 25. obljetnica smrti šibenskoga biskupa Srećka Badurine

Mons. Srećko Badurina preminuo je 17. rujna 1996. godine u bolnici Sestara Milosrdnica u Zagrebu od posljedica srčanog udara. Uz prigodni tekst o pokojnom šibenskom biskupu, koji prenosimo sa službenih mrežnih stranica Šibenske biskupije, objavljujemo i dokumentarni film iz 2019. godine o mons. Badurini sa službenog YouTube kanala Šibenske biskupije.

VIDEO 25 godina Caritasa Bosne i Hercegovine

U emisiji Dobro je činiti dobro Radiotelevizije Herceg-Bosne u nedjelju 20. lipnja prikazan je razgovor s ravnateljem Caritasa Bosne i Hercegovine mons. Tomom Kneževićem i dokumentarni film snimljen o 25. obljetnici osnutka Caritasa u BiH, prenijela je Katolička tiskovna agencija.

U četvrtak 10. prosinca prvi rođendan Fakulteta hrvatskih studija

Senat Sveučilišta u Zagrebu proglasio je 10. prosinca 2019., na međunarodni Dan ljudskih prava i spomendan smrti prvoga hrvatskoga Predsjednika, osnivanje novoga Fakulteta hrvatskih studija (FHS). Imenovao je dekana i članove Fakultetskoga vijeća. Uz svesrdnu potporu sastavnica, sveučilišni odjel postao je fakultet, ravnopravna sastavnica najvećega i vodećega hrvatskoga sveučilišta, piše u priopćenju Fakulteta hrvatskih studija, koje potpisuje dekan prof. dr. sc. Pavo Barišić.

1 2 3