Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dominikanci

Split: O 56. godišnjici Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika održano predavanje „Od borbe za samosvojnost do rastakanja“

U povodu 56. godišnjice donošenja Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika, jezikoslovac i onomastičar dr. sc. Domagoj Vidović iz Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlja u Zagrebu održao je, u ponedjeljak 20. ožujka 2023., u dvorani Vinka Draganje kod dominikanaca u Splitu, predavanje „Od borbe za samosvojnost do rastakanja“, izvijestila je Hrvatska udruga „Benedikt“.

Otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ kao doprinos 700. godišnjici smrti bl. Augustina Kažotića

Na spomendan zaštitnika umjetnika Beata Angelica u subotu 18. veljače u dominikanskom samostanskom i župnom kompleksu bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici otvorena je izložba zadarske akademske slikarice Iris Mihatov Miočić „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“, izvijestila je Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“.

Misionar o. Karlo Ćavar oprostio se od vjernika u Mairani

Hrvatski dominikanac o. Karlo Ćavar nakon 53 godine pastoralnog djelovanja u Boliviji, od kojih je posljednjih 35 proveo u Mairani, svečanim misnim slavljem oprostio se od tamošnjih vjernika u nedjelju 12. veljače 2023. u Mairani, u pokrajini Santa Cruz – Bolivia.

Pokop i misa zadušnica za fr. Antu Kovačevića

Na dubrovačkom groblju na Dančama u ponedjeljak 19. prosinca pokopano je tijelo pokojnog dominikanca fr. Ante Kovačevića, utemeljitelja i voditelja molitvene zajednice „Dva srca“.

Preminuo fr. Ante Kovačević

Član Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene Djevice Marije i Samostana Sv. Križa u Gružu fr. Ante Kovačević, OP  preminuo je okrijepljen svetim sakramentima u srijedu 14. prosinca u Dubrovniku, u 86. godini života, 63. godini redovništva i 58. godini svećeništva.

1 2 3 9