Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dominikanci

Gospa od Ružarija proslavljena kod dominikanaca u Dubrovniku

Blagdan Gospe od Ružarija svečano je proslavljen u nedjelju, 4. listopada, u crkvi Sv. Dominika u Dubrovniku. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je fr. Tomislav Kraljević, prior dominikanskog samostana u Gradu. Pjevala je vokalno-instrumentalna grupa „Veritas“.

Đakonsko ređenje trojice dominikanaca u Dubrovniku

Za đakone Hrvatske dominikanske provincije u subotu, 19. rujna u samostanu i župi Svetoga Križa u Gružu u Dubrovniku dubrovački biskup Mate Uzinić zaredio je trojicu dominikanaca: fr. Marina Golubovića, fr. Karla Alana Keva i fr. Mateja Trupinu.

Fr. Ivo Martinić dobio svoju ulicu u Dubrovniku

U prolazu između Zlatarske ulice i dominikanskog samostana u Dubrovniku u nedjelju, 6. rujna otkrivena je ploča s nazivom Ulica padre Iva Martinića, svećenika dominikanca kojeg se generacije Dubrovčana i Dubrovkinja i danas s radošću sjećaju.

Završile duhovne vježbe za dominikance-novake

U Vrbniku na Krku od 30. kolovoza do 4. rujna održane su duhovne vježbe za novake Hrvatske dominikanske provincije, Mislava Matijašića i Kristijana Zelića, koji u petak 4. rujna u popodnevnim satima polažu prve redovničke zavjete u dominikanskoj crkvi sv. Jeronima u Rijeci.

Proslava sv. Dominika na zagrebačkoj Koloniji

U samostanskoj i župnoj crkvi Kraljice sv. krunice u Zagrebu svečano je 8. kolovoza proslavljena svetkovina svetog oca Dominika. U skladu s višestoljetnom tradicijom euharistijsko misno slavlje predvodili su franjevci, izvijestila je Hrvatska dominikanska provincija.

1 2 3