Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dominikanci

Koncert ansambla „Projekt Lazarus“

U Knjižnici „Hijacint Bošković“ Samostana Kraljice sv. Krunice u Zagrebu u srijedu 10. studenoga održan je koncert ansambla „Projekt Lazarus“ iz Zagreba.

Dominikanci predvodili misu kod franjevaca na blagdan sv. Franje Asiškog

Dolaskom otaca dominikanaca do franjevačke crkve Male braće u Dubrovniku te zajedničkim hodom s braćom franjevcima do oltara ispred kojeg su zajedno otpjevali tradicionalni „Apostolski Dominiče i serafski Franjo“ počela je 4. listopada završna liturgijska svečanost proslave svetkovine utemeljitelja franjevačkog reda sv. Franje u Dubrovniku.

Proslava sv. Jeronima u Rijeci

Dominikanska crkva u samom centru Rijeke svečanim misnim slavljem 30. rujna proslavila je svetkovinu nebeskog zaštitnika sv. Jeronima, velikog sveca i mistika s kraja 4. i početka 5. stoljeća, prevoditelja Biblije na latinski jezik.

Povratak novicijata dominikanaca u Dubrovnik i početak za dvojicu novaka

Nakon što su pod vodstvom fr. Mihovila Žuljevića Mikasa imali duhovne vježbe, Dominik Šakić i Leonardo Matinović su u nedjelju 26. rujna u Samostanu sv. Dominika u Dubrovniku, iz ruku provincijala Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavka Sliškovića primili habit Reda propovjednika i tako započeli godinu dana novicijata.

U Splitu predstavljena knjiga Rajmunda Kuparea „Estetička aksiologija“

Knjiga dominikanca Rajmunda Kuparea „Estetička aksiologija“, objavljena u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Hvaru, predstavljena je u okviru manifestacije 33. Knjiga Mediterana u nedjelju 19. rujna 2021. u Zavodu za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Splitu.

1 2 3 6