Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dominikanci

Zagrepčani u Kotoru izvedeli mjuzikl i koncert u čast bl. Ozane Kotorske

U čast blažene Ozane Kotorske, u organizaciji dominikanki iz Samostana bl. Hozane i Župe Krista Kralja u zagrebačkom Trnju, članovi župne Dramske družine „Bl. Ozana“ i Mješoviti župni zbor su u okviru hodočašća bl. Ozani, 16. i 17. ožujka 2024., izveli kulturni program u Kotoru i Dubrovniku.

Održana druga korizmena tribina na Peščenici

Druga korizmena tribina u ciklusu „Korizmene tribine na Peščenici“, pod naslovom „Pomiješane emocije i motivi – vjera i psihičke bolesti“ održana je u srijedu 21. veljače u dominikanskom samostanu bl. Augustina Kažotića u Zagrebu. Predavanje je održala prof. dr. sc. Marijana Braš, psihijatrica i psihoterapeutkinja, pročelnica Zavoda za palijativnu medicinu i voditeljica Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, KBC Rebro.

Pokopan fr. Mirko Ljubić

Provincijal Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene Djevice Marije fr. Slavko Slišković predvodio je u srijedu, 3. siječnja 2024. sprovodne obrede na groblju Danče, a dubrovački biskup Roko Glasnović misu zadušnicu u crkvi Gospe od Ružarija u Dubrovniku za pokojnog dominikanca fr. Mirka Ljubića koji je preminuo u nedjelju, 31. prosinca 2023. u 83. godini života, 58. redovništva i 50. godini svećeništva, izvijestio je Ured za medije Dubrovačke biskupije

Biskup Gorski zaredio za svećenika fr. Iliju Lešića

Dominikanac fr. Ilija Lešić je polaganjem ruku zagrebačkoga pomoćnog biskupa Mije Gorskog zaređen za prezbitera na blagdan sv. Alberta Velikog, u srijedu 15. studenog 2023., u samostanskoj i župnoj crkvi Kraljice Svete krunice u Zagrebu.

1 2 3 11