Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dominikanci

Svečanost o 450. obljetnici smrti Petra Hektorovića u Starom Gradu na Hvaru

U sklopu manifestacije Dana europske baštine, koji se održavaju pod vodstvom Vijeća Europe i Europske komisije, u dominikanskom samostanu sv. Petra Mučenika u Starom Gradu na Hvaru u petak 16. rujna obilježena je 450. obljetnica smrti Petra Hektorovića misom i predavanjem pod nazivom „Putniče koji znaš čim se raj dobiva...“.

Biskup Gorski predvodio proslavu Kažotićeva na Peščenici

Euharistijskim slavljem koje je predvodio zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski dominikanski samostan i Župa bl. Augustina Kažotića u Zagrebu na Peščenici svečano su 3. kolovoza proslavili svoga zaštitnika u sklopu trogodišnje priprave za proslavu 700. obljetnice smrti prvoga hrvatskog blaženika.

Otvorena izložba o hrvatskim svetcima u Starom Gradu na Hvaru

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ sisačkih akademskih slikara kćeri i oca Kristine Mareković i Ivice Ivana Marekovića otvorena je u ponedjeljak 1. kolovoza u dominikanskom Samostanu sv. Petra mučenika u Starom Gradu na Hvaru.

Stari Grad: Predavanje o hrvatskim svecima i blaženicima uoči blagdana Augustina Kažotića

Uoči proslave blagdana bl. Augustina Kažotića, dominikanski samostan sv. Petra mučenika u Starom Gradu na Hvaru bio je u nedjelju 31. srpnja 2022. domaćin predavanja „Svetost u prošlosti i suvremenosti – hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ koje je nakon večernje mise održala predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ doc. dr. Tanja Baran.

Predstavljanje knjige o povijesti prve javne knjižnice na hrvatskome tlu

Predstavljanje knjige „Povijest prve javne knjižnice na hrvatskome tlu (1463.). Knjižnica Samostana sv. Dominika u Dubrovniku u okviru humanističkih gibanja u XV. i XVI. stoljeću“ autora prof. dr. Stjepana Krasića održano je u ponedjeljak 27. lipnja u klaustru dominikanskog samostana u Dubrovniku.

1 2 3 7