Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: domovinski-rat

U Vukovaru identificirano pet osoba nestalih u Domovinskom ratu

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja 2. lipnja 2023. u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru identificirano je pet osoba nestalih u Domovinskom ratu, čiji su posmrtni ostaci pronađeni i ekshumirani u veljači iz masovne grobnice u Šarviz Doli u blizini Vukovara.

31. obljetnica ratnih stradanja u Slavonskom Brodu

U znak sjećanja na 31. obljetnicu jednog od najtežih ratnih dana u Slavonskom Brodu te u spomen svim poginulim braniteljima i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu u Brodsko-posavskoj županiji, održana je u utorak 3. svibnja komemoracija pod nazivom „Sjećamo ih se s ponosom i tugom“.

Dan sjećanja na žrtve logora u Vojniću

Dan sjećanja na žrtve logora u Vojniću obilježen je u utorak 11. travnja u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Sisačko-moslavačke županije.

Darovana slika crkvi sv. Katarine u Krapini

U povodu svetkovine Uskrsa član Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vinkovci prof. Srećko Perković darovao je crkvi sv. Katarine u Krapini sliku koja prikazuje Isusovo polaganje u grob.

Spomen na utamničene svećenike i druge žrtve u Staroj Gradiški

Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u četvrtak 30. ožujka u Staroj Gradiški molitveno spomen-slavlje za utamničene svećenike u starogradiškom zatvoru i za druge stradalnike tamošnjeg logora nakon II. svjetskog rata, kao i za one koji su ondje bili zatvoreni tijekom Domovinskog rata.

Vinkovci: Misa povodom 31. godišnjice pogibije trojice pripadnika HOS-a

Župni vikar središnje vinkovačke Župe sv. Euzebija i Poliona Dominik Nedeljković, predvodio je u srijedu 1. ožujka, u istoimenoj crkvi, misno slavlje povodom 31. godišnjice pogibije trojice pripadnika Hrvatskih obrambenih snaga (HOS-a) u bivšem Omladinskom domu u Vinkovcima i Dana Udruge dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga 1. samostalne bojne „Marijan Baotić – Vinkovci“.

Kod Vukovara pronađeni posmrtni ostaci

U blizini Vukovara pronađeni su posmrtni ostaci koji, prema preliminarnim nalazima, potječu iz Domovinskoga rata, obavještavaju 15. veljače iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

1 2 3 8