Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: domovinski-rat

Obilježena 30. godišnjica stradanja Slavonskog Broda

U sjećanje na 30. godišnjicu jednog od najtežih ratnih dana u Slavonskom Brodu te u spomen na sve poginule branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu na području Brodsko-posavske županije, u utorak 3. svibnja održana je komemoracija „Sjećamo ih se s ponosom i tugom“.

U Đakovu predstavljen film „Fra Marko Malović – čuvar hrvatskog Podunavlja“

Dokumentarni film „Fra Marko Malović, svećenik – čuvar hrvatskog Podunavlja“, koji prikazuje fra Marka koji je tijekom Domovinskog rata ostao uz svoj narod u okupiranom Iloku, predstavljen je u predvečerje Dana posvećenoga života, 1. veljače, u prostorima Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu.

Požeška biskupija spomenula se tridesete obljetnice voćinskih žrtava i razaranja svetišta

Hodočašćem u Voćin, 13. prosinca Požeška biskupija spomenula se 30. obljetnice razaranja svetišta Gospe voćinske i ubojstva 47 nedužnih civila. Po trinaesti puta na hodočašću su sudjelovali i predstavnici hrvatskih branitelja, vojske i policije. Slavlje je predvodio biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s brojnim svećenicima a na njemu je bio nazočan i pakračko-slavonski episkop Jovan Ćulibrk.

ARGUMENTI O mladima i Domovinskom ratu

Sutra obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Tim povodom u emisiji Argumenti govorilo se o odnosu mladih naraštaja prema Domovinskom ratu.

Biskup Križić predvodio misu na 30. obljetnicu stradavanja Saborskog

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predvodio je u petak, 12. studenoga misu u crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Saborskom na 30. obljetnicu stradavanja mjesta. "Uvjeren sam da je nepokolebljiva vjera u budućnost u vama još uvijek itekako živa. Ako je bila u trenucima užasa, kada ste stajali pred ruševinama svoga sela, nema razloga da danas ne bude samo jača. Zlo je prošlo i odnijelo njegove nositelje. Mislimo na sadašnjost i budućnost", poručio je biskup Križić okupljenim žiteljima Saborskog.

Dubrovnik: Misa za branitelje i civile poginule u Domovinskom ratu

Na Dušni dan 2. studenoga u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike služeno je misno slavlje za branitelje i civile poginule u Domovinskom ratu, koje je predvodio katedralni župnik don Marin Lučić. Liturgijsko slavlje pjesmom je pratio Mješoviti katedralni zbor pod vodstvom prof. Maje Marušić.

1 2 3 6