Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: domovinski-rat

Intervju s Draženom Švageljom u novom broju Glasa Koncila

U ovotjednom broju Glasa Koncila objavljen je razgovor s doc. dr. sc. Draženom Švageljom, vinkovačkim ratnim patologom koji je uz godišnjicu vukovarske tragedije progovorio o djelovanju vinkovačke bolnice i životu grada Vinkovaca u jesen 1991. godine.

Misa za djecu poginulu u Domovinskom ratu

U znak sjećanja na 27. obljetnicu najtežeg ratnog dana 3. svibnja 1992. godine kada je u Slavonskom Brodu u napadima i eksplozijama topničkih i minobacačkih neprijateljskih granata, te bombi izbačenih iz neprijateljskih zrakoplova, poginulo 16 osoba, 60 ih je ranjeno, od toga 30 teško te u spomen svim poginulima u Domovinskom ratu na području Brodsko-posavske županije, održana je u petak 3. svibnja komemoracija pod nazivom "Sjećamo ih se s ponosom i tugom".

"Katolička Crkva u Hrvatskoj i Domovinski rat 1991. - 1995."

U sklopu svečanog otvorenja ovogodišnje kulturno-društvene manifestacije „Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju“, koju sedmu godinu u nizu organizira Hrvatska udruga Benedikt, u ponedjeljak 12. studenoga u prepunoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, predstavljena je knjiga dr. Julije Barunčić Pletikosić „Katolička Crkva u Hrvatskoj i Domovinski rat 1991.-1995.: stavovi, djelovanje, stradanja“.