Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: domovinski-rat

Požeška biskupija spomenula se tridesete obljetnice voćinskih žrtava i razaranja svetišta

Hodočašćem u Voćin, 13. prosinca Požeška biskupija spomenula se 30. obljetnice razaranja svetišta Gospe voćinske i ubojstva 47 nedužnih civila. Po trinaesti puta na hodočašću su sudjelovali i predstavnici hrvatskih branitelja, vojske i policije. Slavlje je predvodio biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s brojnim svećenicima a na njemu je bio nazočan i pakračko-slavonski episkop Jovan Ćulibrk.

ARGUMENTI O mladima i Domovinskom ratu

Sutra obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Tim povodom u emisiji Argumenti govorilo se o odnosu mladih naraštaja prema Domovinskom ratu.

Biskup Križić predvodio misu na 30. obljetnicu stradavanja Saborskog

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predvodio je u petak, 12. studenoga misu u crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Saborskom na 30. obljetnicu stradavanja mjesta. "Uvjeren sam da je nepokolebljiva vjera u budućnost u vama još uvijek itekako živa. Ako je bila u trenucima užasa, kada ste stajali pred ruševinama svoga sela, nema razloga da danas ne bude samo jača. Zlo je prošlo i odnijelo njegove nositelje. Mislimo na sadašnjost i budućnost", poručio je biskup Križić okupljenim žiteljima Saborskog.

Dubrovnik: Misa za branitelje i civile poginule u Domovinskom ratu

Na Dušni dan 2. studenoga u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike služeno je misno slavlje za branitelje i civile poginule u Domovinskom ratu, koje je predvodio katedralni župnik don Marin Lučić. Liturgijsko slavlje pjesmom je pratio Mješoviti katedralni zbor pod vodstvom prof. Maje Marušić.

U Viduševcu obilježena 30. godišnjica stradanja glinskog kraja

Na 30. godišnjicu okupiranja Viduševca i zauzimanja čitavoga glinskog kraja, u četvrtak 30. rujna 2021., sisački biskup Vlado Košić predslavio je u župnoj crkvi sv. Franje Ksaverskog misu zadušnicu za sve poginule, nestale i umrle branitelje i civile glinskog kraja, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

1 2 3 5