Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: domovinski-rat

Gornje Utore: Blagoslov spomen križa i misa zadušnica

U Gornjim Utorama u župi Čvrljevo u Šibenskoj biskupiji, u općini Unešić, u subotu, 3. srpnja, otkriven je i blagoslovljen spomenik žrtvama iz Drugog svjetskog rata i žrtvi Domovinskog rata, hrvatskom branitelju Mladenu Miliću, pripadniku 4. gardijske brigade.

Identificirani posmrtni ostaci nestalih i smrtno stradalih u Domovinskom ratu

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja u petak 25. lipnja na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu provedena je završna identifikacija posmrtnih ostataka žrtava Domovinskoga rata. U toj su prilici završno identificirani posmrtni ostaci dvije osobe nasilno odvedene i nestale 1991. godine na području Sisačko-moslavačke županije, stoji u priopćenju Ministarstva hrvatskih branitelja.

Susret sjećanja na 402 poginule djece u Hrvatskoj u Domovinskom ratu

Devetnaesti u nizu susret sjećanja na 402 poginule djece u Hrvatskoj u Domovinskom ratu pod nazivom "Mali križ - velika žrtva" održan u subotu, 19. lipnja u Slavonskom Brodu okupio je stotinjak roditelja i civilnih stradalnika u Domovinskom ratu iz raznih krajeva Hrvatske.

Obilježena 29. godišnjica granatiranja Slavonskog Broda

U znak sjećanja na 29. obljetnicu jednog od najtežih ratnih dana u Slavonskom Brodu, u ponedjeljak 3. svibnja Udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Brodsko-posavske županije organizirala je prigodan program kojim su se spomenuli svojih poginulih sugrađana.

SVJEDOCI VREMENA Generali Lucić i Lukić o 'Krvavom Uskrsu': Akcija Plitvice bila je prijelomna za hrvatsku politiku

U povodu 30. obljetnice munjevite akcije razbijanja okupacije Plitvičkih jezera od strane srpskih pobunjenika koju je hrvatska policija pokrenula u noći s 30. na 31. ožujak 1991. godine, a u kojoj je poginuo hrvatski redarstvenik Josip Jović, u posebnoj emisiji Hrvatskog katoličkog radija (HKR) "Sve za Hrvatsku - 30 godina od Krvavog Uskrsa" gostovali su svjedoci tog vremena general Marko Lukić, tada pomoćnik ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske te general Josip Lucić, tada zapovjednik Jedinice za posebne namjene Rakitje.

1 2 3 4