Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: don-marko-medo

Proslavljen Dan vojne kapelanije sv. Andrije Apostola u Našicama

Dan vojne kapelanije sv. Andrije Apostola, zaštitnika 1. oklopne-mehanizirane bojne „Sokolovi“ gardijske oklopno-mehanizirane brigade u Našicama, proslavljen je u srijedu 30. studenoga misom koju je predvodio generalni vikar Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj don Marko Medo, izvijestio je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

Proljetni susret djelatnika Vojnog ordinarijata u Splitu

Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj organizirao je proljetni susret za djelatnike Vojnog ordinarijata, Samostalnog odjela za potporu Vojnom ordinarijatu (MORH), Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom (MUP) i pomoćnika vojnih i policijskih kapelana koji je održan od 31. svibnja do 3. lipnja u Duhovnom centru „Oaza sv. Marije Krucifikse“ na Kamenu u Splitu.

Dan Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

U vojarni "Pukovnik Marko Živković" na Plesu, u petak 11. prosinca, obilježena je 29. obljetnica ustrojavanja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ). Zbog pandemijskih okolnosti, obilježavanje je organizirano u skromnijem obliku uz poštivanje epidemioloških mjera.

Obilježen Dan vojne kapelanije “Sveti Ivan Pavao II.”

U kapelici “Sv. Ivana Pavla II.” u Ministarstvu obrane RH u petak 23. listopada generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo predvodio je misno slavlje povodom obilježavanja Dana Vojne kapelanije “Sveti Ivan Pavao II.”. Misno slavlje održano je uz poštivanje preporučenih i propisanih mjera za suzbijanjem pandemije koronavirusa.

Primopredaja vojne kapelanije „Sveti Andrija apostol“

U vojnoj kapelaniji „Sveti Andrija apostol“ u Našicama u četvrtak 24. rujna izvršena je primopredaja Ureda vojne kapelanije između don Antonija Mikulića i novog vojnog kapelana don Mate Mihaljevića. Primopredaja je izvršena pred biskupovim delegatom, don Markom Medom, generalnim vikarom Vojnog ordinarijata, a nazočio je i bojnik Ivica Krišto, načelnik Samostalnog odjela za potporu Vojnom ordinarijatu.

Obilježena 28. obljetnica osnivanja GS OS RH

U kapelici "Sv. Ivana Pavla II." u ministarstvu obrane RH u petak 27. rujna generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH don Marko Medo predvodio je misu povodom obilježavanja 28.obljetnice osnivanja Glavnog Stožera Oružanih snaga RH u koncelebraciji s vojnim kapelanom p. Zrinkom Nikolićem SMM.

1 2