Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: don-zeljko-majic

Banjolučka biskupija pokreće postupak za beatifikaciju ubijenih svjedoka vjere

Obilježavanjem 29. godišnjice svjedočke smrti župnika vlč. Filipa Lukende i katehistice i orguljašice s. Cecilije Grgić, DC, u Presnačama u Banjoj Luci, na kojem su sudjelovala sva trojica banjolučkih biskupa, u subotu 11. svibnja 2024. počeo je niz liturgijskih slavlja povodom godišnjica mučeničkih stradanja članova Banjolučke biskupije.

Biskupi Biskupske konferencije BiH slavili misu u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, u večernjim satima u nedjelju, 5. svibnja su u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu, slavili misu uz sudjelovanje hrvatske rimske zajednice kojom je proslavljen blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića i bl. Ivana Merza te proljetni susret hrvatskih rimskih studenata, izvještava KTA.

Propovijed biskupa Željka Majića na misnom slavlju u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima

Objavljujemo u cijelosti propovijed banjolučkog biskupa Željka Majića upućenu u nedjelju 5. svibnja 2024. u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu u prigodi blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića i bl. Ivana Merza te proljetnog susreta hrvatskih rimskih studenata, a u sklopu pohoda „ad limina apostolorum“ biskupa BK BiH.

Biskup Majić u prvom posjetu župi Glamoč

U Župi sv. Ilije Proroka u Glamoču u nedjelju, 28. travnja održano je svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio mons. Željko Majić, biskup banjolučki. Bio je to prvi pohod mons. Majića Župi Glamoč od preuzimanja službe banjolučkog biskupa.

Uskrsna poslanica biskupa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine na zasjedanju u Mostaru 20. i 21. ožujka 2024. odlučili su objavljivati zajedničku poslanicu prigodom svetkovina Uskrsa i Božića. Usuglašeni tekst uskrsne poslanice aktivnih biskupa BK BiH, koji donosimo u cijelosti, pročitao je na Veliku subotu, 30. ožujka 2024., na konferenciji za medije u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić.

1 2 3 8