Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: donacija

Hrvatskom Caritasu uručen dar Jusufa Nurkića i Pomozi.ba namijenjen korisnicima Caritasovih pučkih kuhinja

U prostorijama Hrvatskog Caritasa u zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu u srijedu 15. travnja ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina susreo se s predstavnicom bosanskohercegovačke organizacije Pomozi.ba iz Sarajeva Martinom Miljak, koja mu je uime udruge Pomozi.ba i Fondacije Jusuf Nurkić uručila simboličan ček na iznos od 20.000 eura namijenjen korisnicima Caritasove pomoći u Hrvatskoj.

Hrvatski Caritas dopremio vrijednu donaciju od 130 bolničkih kreveta i ormarića korisnicima diljem Hrvatske

Dostavom 26 električnih bolničkih kreveta i ormarića Caritasima Gospićke i Šibenske biskupije te Splitsko-makarske nadbiskupije zaokružena je velika donacija kojom je posljednjih nekoliko dana u Hrvatsku iz Nürnberške klinike Hrvatski Caritas dopremio 130 kreveta i ormarića namijenjenih prvenstveno bolesnicima za koje u njihovim domovima skrbe članovi njihovih obitelji, a koje im na svojemu području posudbom na raspolaganje stavljaju nad/biskupijski Caritasi, izvijestio je Hrvatski Caritas.

Više od tisuću tona stočne hrane za Banovinu

Ministarstvo poljoprivrede u srijedu 3. ožujka izvijestilo je da je za potresom pogođeno područje donirano više od tisuću tona stočne hrane. Poljoprivrednicima je dopremljeno više od 868 tona, a priprema se i nabava dodatnih više od 620 tona stočne hrane vrijedne 1,5 milijuna kuna, prenosi mrežni portal Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa - potresinfo.gov.hr.

Donacija mađarske Vlade i Reformirane kalvinske Crkve za stradale u potresu

Sisački biskup Vlado Košić susreo se u četvrtak 18. veljače u Velikom Kaptolu u Sisku s državnim tajnikom za vjerske i međunarodne odnose Ureda predsjednika Vlade Mađarske gosp. Miklósom Soltészom te biskupom Reformirane kalvinske Crkve Péterom Szennom. Povod susreta bio je predaja novčane donacije Mađarske reformirane kalvinske Crkve Caritasu Sisačke biskupije u iznosu od 13 000 eura, kao i upoznavanje biskupa s planovima Mađarske Vlade vezanima za pomoć u potresu stradalom kraju.

1 2 3 6