Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dosasce

Dubrovnik: Upaljena treća adventska svijeća

Treću svijeću na adventskom vijencu na prostoru ispred Kneževa dvora i bočne strane dubrovačke katedrale u subotu, 17. prosinca 2023. upalio je predsjednik Gradskog vijeća Dubrovnika Marko Potrebica, izvijestio je Ured za medije Dubrovačke biskupije.

Obred paljenja treće svijeće na adventskom vijencu

Paljenje treće svijeće na adventskom vijencu slavi se u subotu uvečer (u vrijeme molitve Prve večernje) prije treće ili na treću nedjelju došašća, a može se uklopiti u kontekst euharistijskoga slavlja ili časoslovnu molitvu večernje. Paljenje svijeće se može slaviti i u obiteljskome ozračju, pri čemu predvoditelj blagoslova može biti netko od članova obitelji, objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

„Poduzetni za Božić“ i ove godine za Caritas

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski i ove godine provodi akciju „Poduzetni za Božić“ za potrebe korisnika zagrebačkog Caritasa, izvijestio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Papin Angelus u nedjelju 10. prosinca

Papa Franjo je na Drugu nedjelju došašća, 10. prosinca s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje prije i nakon molitve Angelusa.

1 2 3 11