Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dozivotni-zavjeti

Svečani zavjeti četvorice franjevaca Bosne Srebrene

Četvorica mladih franjevaca Franjevačke provincije Uzvišenja Svetoga Križa – Bosne Srebrene položila su u nedjelju 10. listopada, u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog u Busovači, svečane (doživotne) zavjete u Redu manje braće, objavila je Provncija, a prenijela KTA.

Svečani zavjeti Solinjanke s. Anne od Gospe Žalosne u Piedimonte Mateseu

Solinjanka s. Anna od Gospe Žalosne (Elizabeta Mihalj) položila je u samostanu Gospe od Guadalupe i svetoga Benedikta u talijanskome gradiću Piedimonte Mateseu, u predvečerje svetkovine Presvetoga Trojstva, u subotu 29. svibnja, svečane zavjete u redu Vječnih klanjateljica Presvetomu Oltarskom Sakramentu. Svečanu euharistiju predslavio je tajnik Kongregacije za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskog života nadbiskup José Rodríguez Carballo, OFM.

Doživotni zavjeti s. Ivančice Fulir

Na blagdan Navještenja Gospodnjega, 25. ožujka, u župnoj crkvi sv. Leopolda Mandića u Osijeku, tijekom misnog slavlja u 11 sati, s. Ivančica Fulir, pripadnica Družbe Marijinih sestara položila je svoje doživotne zavjete. U zajedništvu s desetak svećenika, 30-ak redovnica i okupljenih vjernika svečano misno slavlje i obred zavjetovanja predvodio je nadbiskup Đuro Hranić.

Karmelićanka s. M. Anita od Isusa položila doživotne zavjete

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predvodio je na Misijsku nedjelju 20. listopada svečanu euharistiju i obred zavjetovanja s. Marije Anite od Isusa (Anite Čulo), bosonoge karmelićanke, u Stepinčevu Karmelu, u Brezovici. Ona je treća ovogodišnja sestra iz Splitsko-makarske županije koja polaže svečane doživotne zavjete u Stepinčevu Karmelu.

S. Silvia Maria od Križa položila doživotne zavjete

Riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić predvodio je u nedjelju 29. rujna svečano euharistijsko slavlje u Samostanu sv. Izabele i sv. Antuna opata, časnih majki bosonogih karmelićanki sv. Tereze od Isusa u Ciudad Realu u Španjolskoj, u povodu polaganja doživotnih zavjeta s. Silvije Marije od Križa.

1 2