Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dozivotni-zavjeti

Svečani zavjeti klarisa u Brestovskom

Na svetkovinu sv. Klare Asiške, u petak 11. kolovoza, tijekom mise koju je predslavio banjolučki pomoćni biskup Marko Semren, u samostanu sestara klarisa u Brestovskom svečane zavjete položile su s. M. Janja Dragičević iz Čapljine i s. M. Brigita Bošnjak iz Rame, objavila je Konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine, a prenijela Nedjelja.

Svečani zavjeti četvorice franjevaca Bosne Srebrene

Četvorica mladih franjevaca Franjevačke provincije Uzvišenja Svetoga Križa – Bosne Srebrene položila su u nedjelju 10. listopada, u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog u Busovači, svečane (doživotne) zavjete u Redu manje braće, objavila je Provncija, a prenijela KTA.

Svečani zavjeti Solinjanke s. Anne od Gospe Žalosne u Piedimonte Mateseu

Solinjanka s. Anna od Gospe Žalosne (Elizabeta Mihalj) položila je u samostanu Gospe od Guadalupe i svetoga Benedikta u talijanskome gradiću Piedimonte Mateseu, u predvečerje svetkovine Presvetoga Trojstva, u subotu 29. svibnja, svečane zavjete u redu Vječnih klanjateljica Presvetomu Oltarskom Sakramentu. Svečanu euharistiju predslavio je tajnik Kongregacije za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskog života nadbiskup José Rodríguez Carballo, OFM.

Doživotni zavjeti s. Ivančice Fulir

Na blagdan Navještenja Gospodnjega, 25. ožujka, u župnoj crkvi sv. Leopolda Mandića u Osijeku, tijekom misnog slavlja u 11 sati, s. Ivančica Fulir, pripadnica Družbe Marijinih sestara položila je svoje doživotne zavjete. U zajedništvu s desetak svećenika, 30-ak redovnica i okupljenih vjernika svečano misno slavlje i obred zavjetovanja predvodio je nadbiskup Đuro Hranić.

1 2