Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-tado-juric

Za Republiku Hrvatsku je opstojnost Hrvata u Bosni i Hercegovini pitanje nacionalne sigurnosti

Položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini, razlozi za njihovo masovno iseljavanje, te rješenja kako bi se zaustavili takvi trendovi, bile su teme HKR-ovih "Argumenata" u srijedu, 11. ožujka. O tome su u HKR-ovom studiju govorili novinarka i kolumnistica Višnja Starešina, bivši ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier te Tado Jurić s Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Voditelj i urednik je Vlatko Ojvan.

Hrvatska zbog iseljavanja i manje stope rađanja svake godine izgubi grad veličine Osijeka

Nastavak trenda iseljavanja iz Hrvatske, bila je tema HKR-ovih "Argumenata" u srijedu 16. listopada koje je uredio i vodio Vlatko Ojvan. O razlozima i dugoročnim posljedicama za cijeli narod i državu govorili su đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, predsjednica Svjetskog saveza mladih Hrvatske Jelena Slavić Miljenović te profesor s Hrvatskog katoličkog sveučilišta Tado Jurić.

Caritas Bosne i Hercegovine: Za dobrobit Hrvata u BiH uvjet je nepodijeljeni hrvatski korpus

Treba raditi na poruci nade, međutim ta poruka mora imati temelj i mora imati zaista pravu strategiju, a ne samo želje, istaknuo je u srijedu 20. ožujka povjesničar dr. Tado Jurić s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, gost HKR-ovih „Argumenata", u kojima se - povodom „Tjedna solidarnosti i zajedništva s ljudima i Crkvom u BiH" – raspravljalo kako žive, kakvu pomoć trebaju i kako im se može pružiti još veća podrška i potpora da ostanu i opstanu na tom prostoru.