Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-tomislav-markic

Srijemski biskup koadjutor Svalina u Australiji

Srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina, zajedno s nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislavom Markićem, boravi od 29. listopada u pastoralnom pohodu hrvatskim katolicima u Australiji i Novom Zelandu.

Svećenici Sisačke biskupije promišljali o Biskupijskoj sinodi

Svećenički dan Sisačke biskupije održan je u četvrtak 1. rujna u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Tom prigodom predavanje o temi „Biskupijska sinoda kao izazov i šansa“ održao je ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. sc. Tomislav Markić.

HKM Aargau proslavila Dan Misije

Hrvatska katolička misija u švicarskom kantonu Aargau priredila je od 28. do 30. listopada duhovnu obnovu uoči proslave Dana Misije koji se slavi uz spomendan sv. pape Ivana Pavla II.

Uveden u službu novi voditelj HKM Bochum-Gelsenkirchen

Novi voditelj Hrvatske katoličke misije Bochum-Gelsenkirchen vlč. Ivica Damjanović, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije uveden je u službu u nedjelju, 3. listopada, izvijestilo je Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

49. hodočašće Hrvata Gospi na Birnau

Unatoč pandemije kao i svim propisanim mjerama i ograničenjima u posljednju subotu svibnja, 29. svibnja, održano je 49. hodočašće Hrvata Gospi na Birnau.

Objavljen novi svezak „Hrvatskog iseljeničkog zbornika“

Ovogodišnji svezak „Hrvatskog iseljeničkog zbornika“ (HIZ), u 66. godištu izlaženja, posvećen je proslavi 70. obljetnice osnutka vlastitog mu nakladnika Hrvatske matice iseljenika kao ključne nacionalne ustanove za iseljeničku djelatnost.

1 2 3