Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-tomislav-markic

HKM Aargau proslavila Dan Misije

Hrvatska katolička misija u švicarskom kantonu Aargau priredila je od 28. do 30. listopada duhovnu obnovu uoči proslave Dana Misije koji se slavi uz spomendan sv. pape Ivana Pavla II.

Uveden u službu novi voditelj HKM Bochum-Gelsenkirchen

Novi voditelj Hrvatske katoličke misije Bochum-Gelsenkirchen vlč. Ivica Damjanović, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije uveden je u službu u nedjelju, 3. listopada, izvijestilo je Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

49. hodočašće Hrvata Gospi na Birnau

Unatoč pandemije kao i svim propisanim mjerama i ograničenjima u posljednju subotu svibnja, 29. svibnja, održano je 49. hodočašće Hrvata Gospi na Birnau.

Objavljen novi svezak „Hrvatskog iseljeničkog zbornika“

Ovogodišnji svezak „Hrvatskog iseljeničkog zbornika“ (HIZ), u 66. godištu izlaženja, posvećen je proslavi 70. obljetnice osnutka vlastitog mu nakladnika Hrvatske matice iseljenika kao ključne nacionalne ustanove za iseljeničku djelatnost.

Video-konferencija hrvatskih dušobrižnika iz Australije

Na poziv delegata Hrvatske inozemne pastve za Australiju fra Ive Tadića u četvrtak 19. studenoga održana je video-konferencija hrvatskih dušobrižnika iz Australije, prenosi u petak 20. studenoga službena Facebook stranica Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Argumenti HKR-a: Čuje li se dovoljno glas hrvatskoga iseljeništva?

Je li trend iseljavanja osiromašio Hrvatsku? Čuje li se dovoljno glas hrvatskih iseljenika? Kako je koronavirus utjecao na povezanost iseljenika s Hrvatskom? Kakva je uloga Crkva u očuvanju identiteta iseljenika? O tome su u emisiji „Argumenti” urednika Ivana Taševa, u četvrtak 29. listopada, govorili predsjednik Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva dr. Marin Sopta, sociolog s Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu dr. Ivan Balabanić i ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić.

1 2 3