Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-tomislav-markic

Završen Godišnji susret hrvatskih svećenika iz Zapadne Europe

Godišnji susret hrvatskih svećenika djelatnih u Hrvatskoj inozemnoj pastvi u pastoralnom području Zapadne Europe, koje obuhvaća zemlje Beneluxa, Francusku, Veliku Britaniju i Irsku završio je u utorak, 4. lipnja 2024. u Kući susreta sestara franjevki u Luksemburgu, izvijestilo je Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Ravnatelj Markić: Iskustvo hrvatske inozemne pastve može pomoći u pružanju skrbi vjernicima drugih materinskih jezika

Vlč. dr. sc. Tomislav Markić je treći put zaredom imenovan ravnateljem dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. Tim se povodom, u emisiji „Aktualno“ HKR-a, dotaknuo trenutnog stanja hrvatske inozemne pastve, ističući kako gotovo stoljetno iskustvo pastve može pomoći i u aktualnim izazovima pružanja duhovne i pastoralne skrbi stranim radnicima koji dolaze u Hrvatsku.

Izvršena primopredaja župničke službe u HKM-u Rotterdam

Novi župnik Hrvatske katoličke misije Rotterdam dr. sc. fra Vjeko Eduard Tomića predslavio je prvu misu s povjerenom mu zajednicom, u nedjelju 17. prosinca 2023. u župnoj crkvi u Bergschenhoeku kod Rotterdama, izvijestilo je Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Srijemski biskup koadjutor Svalina u Australiji

Srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina, zajedno s nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislavom Markićem, boravi od 29. listopada u pastoralnom pohodu hrvatskim katolicima u Australiji i Novom Zelandu.

Svećenici Sisačke biskupije promišljali o Biskupijskoj sinodi

Svećenički dan Sisačke biskupije održan je u četvrtak 1. rujna u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Tom prigodom predavanje o temi „Biskupijska sinoda kao izazov i šansa“ održao je ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. sc. Tomislav Markić.

HKM Aargau proslavila Dan Misije

Hrvatska katolička misija u švicarskom kantonu Aargau priredila je od 28. do 30. listopada duhovnu obnovu uoči proslave Dana Misije koji se slavi uz spomendan sv. pape Ivana Pavla II.

1 2 3