Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-vlc-tomislav-markic

Propovijed vlč. Tomislava Markića u Bleiburgu

Propovijed nacionalnoga ravnatelja Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. Tomislava Markića u povodu obilježavanja 77. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnoga puta, u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Bleiburgu u petak 13. svibnja 2022. prenosimo u cijelosti.

Močile: Proštenje na Uskrsni ponedjeljak

Na Uskrsni ponedjeljak 18. travnja, već 22. godinu u nizu, brojni vjernici oživotvoruju put dvojice učenika u Emaus hodočasteći Majci Božjoj Močilskoj u Koprivnici.

Kardinal Puljić na proslavi pete obljetnice djelovanja HKM-a Dublin

U povodu proslave pete obljetnice djelovanja Hrvatske katoličke misije u Dublinu predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup, pohodio je od 16. do 19. prosinca 2021. Dublin, obavilo je Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Spajanje hrvatskih katoličkih misija Aschaffenburg i Würzburg

Voditelj Hrvatske katoličke misije bl. Alojzija Stepinca – Aschaffenburg, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, vlč. Ivan Levak oprostio se od vjernika na misnom slavlju, u nedjelju 12. prosinca, u crkvi sv. Mateja u Gailbachu u Aschaffenburgu, na kojem je predstavljen novi dušobrižnik fra Ivan Penava, voditelj HKM-a Würzburg.

Komemoracija o 76. obljetnici žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskoga križnog puta

Komemoracija žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskoga križnog puta na Udbini bila je tema emisije „Aktualno“ u ponedjeljak 10. svibnja u programu Hrvatskoga katoličkog radija. Gostovali su: nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, vlč. Tomislav Markić, i voditelj predstavništva Počasnog Bleiburškog voda u Republici Hrvatskoj, Bože Vukušić.

1 2