Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-vlc-tomislav-markic

Održana je Godišnja sjednice Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu

U sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu održana je u četvrtak, 4. travnja, pod predsjedanjem predsjednika Vijeća mons. Tome Vukšića, nadbiskupa vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH, godišnja sjednica Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu, izvijestio je Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije.

Susret franjevačkih provincijala i ravnatelja Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. Tomislav Markić susreo se u četvrtak 29. veljače u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu s provincijalima Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu fra Milanom Krištom i Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru fra Tomislavom Šankom.

HKM Johannesburg: 30. obljetnica posvete crkve sv. Jeronima

U sjedištu Hrvatske katoličke misije Johannesburg na prvu nedjelju došašća, 3. prosinca svečano je proslavljena 30. obljetnica posvete crkve sv. Jeronima, izvijestilo je Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

U službu voditelja HKM Dublin uveden dr. fra Miron Sikirić

U dublinskoj župnoj crkvi Svete Marije, u kojoj se okupljaju hrvatski katolici u Irskoj, u nedjelju, 29. listopada svečano je predstavljen te uveden u službu voditelja Hrvatske katoličke misije Dublin član Franjevačke provincije Bosna Srebrena dr. fra Miron Sikirić, izvijestilo je ravnateljstvo Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Pastoralni susret hrvatskih svećenika i redovnica SAD-a i Kanade

Ovogodišnji pastoralni susret tridesetoro hrvatskih svećenika i časnih sestara iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade održan je od 9. do 12. listopada u Chicagu u američkoj saveznoj državi Illinois, a tri Hrvatske katoličke župe u kojima djeluju hrvatski franjevci iz Franjevačke kustodije sv. Obitelji bile su zajedno s Kustodijom domaćini susreta.

Predstavnici hrvatske dijaspore na misi u Čilipima

Predstavnici hrvatske dijaspore iz svih krajeva svijeta i državni dužnosnici okupljeni na drugoj sjednici trećeg saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Cavtatu sudjelovali su u srijedu 28. lipnja na misnom slavlju u crkvi sv. Nikole u Čilipima.

Novi voditelj HKM Maribor

Euharistijsko slavlje pete korizmene nedjelje, 26. ožujka u crkvi sv. Alojzija, sjedištu Hrvatske katoličke misije bl. Alojzija Stepinca u Mariboru, predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš te tom prigodom zajednici vjernika predstavio novoga voditelja Misije, mariborskog svećenika Primoža Lorbeka, koji je preko bake podrijetlom iz Donje Voće, izvijestilo je Ravnateljstvo dušobrižništva za hrvate u inozemstvu.

Područni sastanci hrvatskih pastoralnih djelatnika s delegatom

Prvi područni sastanci u 2023. hrvatskih svećenika, đakona i pastoralnih suradnica i suradnika (redovnica i laikinja i laika), koji djeluju u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama u Njemačkoj, s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom održani su, od ponedjeljka 30. siječnja do petka 3. veljače, u pet gradova i mjesta u Njemačkoj, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Maini i hrvatskih katoličkih misija i zajednica na čijem su području sastanci održani.

1 2 3