Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: drugi-vatikanski-koncil

Svjedoci: mučenici

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 19. travnja papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu jedanaeste u nizu meditacije, koju donosimo u cijelosti, bila je tema "Svjedoci: mučenici".

Biti apostoli u apostolskoj Crkvi

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 15. ožujka papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu sedme u nizu meditacije, koju donosimo u cijelosti, bila je tema "Drugi vatikanski koncil: Biti apostoli u apostolskoj Crkvi".

Drugi vatikanski koncil: Evangelizacija kao služenje

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 8. ožujka papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu šeste u nizu meditacije, koju donosimo u cijelosti, bila je tema "Drugi vatikanski koncil: Evangelizacija kao služenje".

Kardinal Walter Kasper slavi 90. rođendan

Bio je profesor i biskup u Njemačkoj, a zatim je otišao na službu u Vatikan, gdje je sada u mirovini. Kardinal Kasper u nedjelju 5. ožujka slavi 90. rođendan. Ovim povodom dao je intervju za KNA.

Kardinal Hollerich: Bez Koncila Crkva bi danas bila mala sekta

Bez Drugog vatikanskog koncila Crkva bi postala skupina koja „izvodi divne obrede za koje nitko ne zna“, rekao je luksemburški kardinal Jean-Claude Hollerich i predsjednik Vijeća biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) za španjolski časopis „Vida Nueva“ od 17. listopada. Govorio je i o svjetskom sinodskom procesu.

Raspored liturgijskih slavlja koja će predvoditi papa Franjo

Putovanje u Kazahstan, apostolski pohod Materi i kanonizacija dvojice blaženika, kao i obilježavanje 60. obljetnice Drugoga vatikanskog koncila. Raspored je to Svetog Oca u nadolazećim mjesecima, koji je objavio Tiskovni ured Svete Stolice, a prenosi Vatican News.

1 2