Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: druzba-milosrdnih-sestara-sv-kriza

Ulazak u postulat Milosrdnih sestara sv. Križa

Na blagdan Rana sv. Franje, u nedjelju 17. rujna, u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu održan je obred primanja u postulat četiriju kandidatica Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Milosrdna sestra Svetoga Križa iz Hrvatske u misiji na Lampedusi

Na poziv pape Franje i Međunarodne unije viših redovničkih poglavara (International Union of Superiors General – UISG) iz Rima, i prema njihovom međukongregacijskom projektu za djelovanje u misiji među migrantima na Lampedusi, Sicilija, odgovorila je i Družba milosrdnih sestara Svetoga Križa iz Hrvatske te prepoznala taj projekt kao odgovor na poruku koju je ostavio u baštinu sestrama o. Teodozije Florentini, utemeljitelj družbe: „Potreba vremena, volja je Božja.“

Preminula s. Marcelina (Ana) Živković

Redovnica Družbe Milosrdnih sestara Svetoga Križa s. Marcelina (Ana) Živković preminula je okrijepljena svetim sakramentima u petak 8. srpnja u Đakovu.

Odgovorno korištenje društvenih medija

U samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu, u sklopu trajne formacije, fra Siniša Pucić, OFM, održao je 28. veljače predavanje o odgovornom korištenju medija.

Časoslov blaženicâ Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa

Krajem prosinca 2019. godine objavljen je novi dodatak Božanskomu časoslovu na hrvatskom jeziku, a to je Časoslov blaženicâ Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa. Blaženice Družbe su blažena majka Marija Terezija Scherer, utemeljiteljica Družbe (16. lipnja), blažena sestra Ulrika Nisch (8. svibnja) i blažena sestra Zdenka Schelingová (30. srpnja).