Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: drzavni-tajnik-kardinal-pietro-parolin

Kardinal Parolin o izborima za europski parlament i o susretu G7

Državni tajnik Svete Stolice, na marginama predstavljanja knjige Don Giussanija na Gregoriani u četvrtak 6. lipnja, podsjetio je da je odgovornost talijanskih biskupa izraziti svoje mišljenje o situaciji u zemlji, te je pozvao europske građane da sudjeluju u nadolazećim izborima. Što se tiče Papine nazočnosti na G7 u Pugliji 14. lipnja, kardinal Parolin vjeruje da će govoriti o "primjeni umjetne inteligencije na oružje" te da bi se mogao održati susret s američkim predsjednikom Bidenom, izvještava Vatican News.

Kardinal Pietro Parolin o ratu na Bliskom istoku

Kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice, izrazio je „veliku zabrinutost“ s obzirom na nedavne napade pobunjenika Hutija u Crvenom moru, eskalaciju nasilja u Gazi i iranski raketni napad na Erbil, u iračkom Kurdistanu, prenosi Vatican News.

Papa: Katolici se trebaju pokrenuti na socijalnom području

Zabrinjavajući kontekst međunarodne nestabilnosti pokazuje potrebu društvene kohezije, bratstva i pomirenja među skupinama i zajednicama – istaknuo je papa Franjo u poruci, koju je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, upućenoj sudionicima konferencije Francuskih socijalnih tjedana koji se održavaju u Lyonu do 26. studenog 2023., izvijestio je Vatican News.

1 2 3