Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dubrovnik

Slavlje u Župi sv. Mihajla u Dubrovniku

Večernje svečano euharistijsko slavlje u Župi sv. Mihajla u Dubrovniku na blagdan zaštitnika župe, u utorak 29. rujna, predvodio je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić.

Dubrovnik: Podjela kanonskih mandata vjeroučitaljima i odgojiteljicama u vjeri

Povodom početka nove školske godine za učenike dubrovačkih srednjih škola svečano misno slavlje u srijedu, 23. rujna u dubrovačkoj katedrali predslavio je dubrovački biskup Mate Uzinić. Na kraju mise biskup je vjeroučiteljima uručio kanonske mandate za predavanje vjeronauka u osnovnim i srednjim školama, te vjerskog odgoja u vrtićima.

Đakonsko ređenje trojice dominikanaca u Dubrovniku

Za đakone Hrvatske dominikanske provincije u subotu, 19. rujna u samostanu i župi Svetoga Križa u Gružu u Dubrovniku dubrovački biskup Mate Uzinić zaredio je trojicu dominikanaca: fr. Marina Golubovića, fr. Karla Alana Keva i fr. Mateja Trupinu.

Biskup Petanjak na proslavi Male Gospe u svetištu Gospe od Milosrđa: Svakodnevno se opredjeljujemo za put svetosti ili propasti

Na blagdan Male Gospe kojim se slavi rođenje Blažene Djevice Marije u utorak, 8. rujna u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Gospinom polju u Dubrovniku središnje svečano koncelebrirano misno slavlje na vanjskom liturgijskom prostoru svetišta predvodio je krčki biskup mons. Ivica Petanjak, a suslavio je i dubrovački biskup Mate Uzinić.

Ljetne igre mladih „Pljus, pljas, pljes“

Ljetne igre mladih „Pljus, pljas, pljes“ održane su u subotu, 11. srpnja, povodom šestog rođendana Studentskog katoličkog centra Dubrovnik (SKAC-DU), na Plivalištu VK Gusar u Mlinima uz glazbu i roštilj.

Don Frano Dragun proslavio zlatnu misu

Pedeset godina nakon svećeničkog ređenja, koje je bilo u Rimu 22. lipnja 1970. godine u prigodi proglašenja svetim Nikole Tavelića, svećenik Dubrovačke biskupije don Frano Dragun, proslavio je u Dubrovniku u ponedjeljak 22. lipnja zlatnu misu koju je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić te je na kraju mise svima podijelio zlatomisnički blagoslov.

„Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi“

Caritas Dubrovačke biskupije pokreće akciju „Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi“, s kojom su vjernici upoznati na misnim slavljima u nedjelju 21. lipnja. 

1 2 3 13