Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dubrovnik

Pontifikalno misno slavlje na Sv. Vlaha: Radije biti koristan nego vladati!

Svečano pontifikalno misno slavlje na svetkovinu sv. Vlaha 3. veljače ispred katedrale Gospe Velike i uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera predslavio je donedavni dubrovački biskup, a sada apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije i riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić.

Redovniku franjevcu i sestrama franjevkama dodijeljene nagrade Grada Dubrovnika

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika održanoj u utorak, 2. veljače u Kazalištu Marina Držića uručene su i nagrade Grada Dubrovnika uz Dan Grada 2021. i blagdan sv. Vlaha. Među dobitnicima nagrade su dr. sc. fra Pio Pejić i Družba sestara franjevki od Bezgrešnog začeća iz Dubrovnika.

Drugi dan trodnevlja u čast sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika i Dubrovačke biskupije

Za sve pokojne festanjule prikazana je misa drugog dana trodnevlja ususret sv. Vlahu, zaštitniku Dubrovnika i Dubrovačke biskupije, u nedjelju 31. siječnja u zbornoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku. Predvoditelj trodnevlja biskupski vikar za otok Brač don Ivica Huljev podsjetio je na početku propovijedi kako se prvog dana trodnevlja razmišljalo o tome da kada čovjek svoj život živi s Bogom on može nadvladati sve udare i lomove.

Biskup Uzinić: Bili proganjani ili ne, kršćani uvijek nastavljaju ljubiti

Na blagdan sv. Stjepana prvomučenika 26. prosinca apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor, predslavio je euharistiju u crkvi Domino u Dubrovniku u kojoj se mise slave samo u božićnom vremenu i u kojoj je kao dubrovački biskup nastojao predvoditi bar jednu misu svake godine.

U Dubrovniku postavljene jaslice na otvorenom

U božićnom vremenu ove godine vjernici i svi zainteresirani mogu u Dubrovniku pogledati jaslice koje su prvi put postavljene na prostoru između Biskupske palače i katedrale Gospe Velike, u kutu ispod kapelice svetih Kuzme i Damjana.

Biskup Mate Uzinić misom na svetkovinu Bezgrešne oprostio se od vjernika Dubrovačke biskupije

Na svečanoj proslavi svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije – “Imakulate” u crkvi Male braće u Dubrovniku u utorak, 8. prosinca, predvoditelj slavlja dubrovački biskup i imenovani riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić oprostio se od vjernika Dubrovačke biskupije prije odlaska prema Rijeci i preuzimanja službe riječkog nadbiskupa koadjutora.

1 2 3 14