Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dubrovnik

Brojne knjige iz biblioteke Marka Marulića otkrivene i u Dubrovniku

U Knjižnici Male braće, u Dominikanskoj knjižnici, u Znanstvenoj knjižnici u Dubrovniku, kao i u Bogišićevoj zbirci u Cavtatu, otkriveno je oko 60 inkunabula i knjiga s početka 16. st. koje su nekoć pripadale Marku Maruliću, ili je on, neke od njih, svojeručno po marginama komentirao, boraveći kod svojih prijatelja u Dubrovniku, na Badiji i u Kotoru.

Biskup Uzinić: Put prema Božjem kraljevstvu je dijeljenje

Na svetkovinu Tijelova, Presvetog Tijela i Krvi Kristove, 20. lipnja, pontifikalno misno slavlje u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić u koncelebraciji s generalnim vikarom don Hrvojem Katušićem, katedralnim vikarom don Marinom Lučićem, svećenicima iz crkava unutar zidina te đakonom Tomislavom Sikavicom.

Projekt „Vjetar Božji“ uspješno proveden i u Dubrovniku

Posljednji, 14. po redu, molitveno-katehetski susret za mlade projekta „Vjetar Božji“ održan je u srijedu 12. lipnja u Biskupskom sjemeništu u Dubrovniku. Susret su vodili don Marin Lučić i molitvena zajednica „Effatha“. Prvi susret održan je početkom listopada, a susreti su se u prosjeku održavali dva puta mjesečno.

Otvorene prijave za Ljetnu škole teologije u Dubrovniku

Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije ovog ljeta pokreće Ljetnu škole teologije (Summer School Theology Dubrovnik) koja će se održati od 15. do 19. srpnja u Učeničkom domu Paola di Rosa u Dubrovniku, a namijenjen je studentima i bogoslovima katoličkih, protestantskih i pravoslavnih teoloških fakulteta 3., 4. i 5. godine studija i apsolventima kao i onima koji su već završili studij teologije.

Biskupijski susret ministranata u Dubrovniku

Biskupijski susret ministranata na kojem se okupilo oko 200 sudionika u župi sv. Mihajla (Lapad) u Dubrovniku u subotu, 11. svibnja u organizaciji Vijeća za pastoral zvanja Dubrovačke biskupije.

1 2 3 6