Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dubrovnik

Europski dan srednjoškolaca - „Znanje se množi dijeljenjem“

Dvadesetak istraživačkih, kreativnih ili umjetničkih uradaka učenika srednjih škola i učeničkih domova s područja Dubrovačke biskupije predstavljeni su u petak 15. studenoga, na Europski dan srednjoškolaca, u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku.

Počela formacija osme generacije animatora

Dubrovačka biskupija započela je s formacijom osme generacije animatora. Prvi susret temeljne formacije trajao je od 8. do 10. studenoga, a održavao se u prostorijama Biskupijskog sjemeništa u Dubrovniku. Na prvom vikendu je sudjelovalo oko 50 polaznika među kojima je šest aktivnih animatora s područja Gabela Polja, mjesne zajednice u blizini Čapljine u Bosni i Hercegovini.

Biskup Uzinić govorio na otvorenju 24. susreta ribara

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić sudjelovao je na svečanom otvorenju 24. susreta ribara Hrvatske obrtničke komore koji se održava od 7. do 9. studenoga u Dubrovniku. Na svečanom otvorenju u Hotelu Ariston, Importanne Hotels and Resort, u petak 8. studenoga prijepodne sudionicima su se obratili predsjednik Ceha za gospodarstvo i akvakulturu HOK-a Robert Momić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić te predsjednika HOK-a Dragutin Ranogajac koji je otvorio skup.

Završen prvi volonterski dan akcije „72 sata bez kompromisa"

Uspješno su realizirane akcije prvog dana najvećeg trodnevnog volonterskog maratona u Hrvatskoj. Tijekom prvog dana u Dubrovniku je volontiralo više od 200 mladih volontera koji su započeli rad na 15-ak volonterskih akcija na tri različita područja: socijalnom, ekološkom i radnom.

Prve volonterske akcije projekta „72 sata bez kompromisa“ u Dubrovniku

Međunarodni projekt „72 sata bez kompromisa" s volonterskim akcijama započeo je u petak 18. listopada. Dio mladih volontera u Dubrovniku u prepoznatljivim zelenim majicama zajedno s voditeljima već prvoga dana pomaže onima kojima je pomoć potrebna, a ostali će sudjelovati u subotu i nedjelju u dvadesetak različitih akcija kojima će na razne načine svojim snagama učiniti našu sredinu boljim mjestom za život.

Predstavljena knjiga „Katolicizam i jedinstvo Crkava“

Knjiga „Katolicizam i jedinstvo Crkava“ (Catholicismus et unio Ecclesiarum) autora Zdravka Šundrice predstavljena je u ponedjeljak 7. listopada u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku. Predstavljači su bili ravnateljica Državnog arhiva u Dubrovniku Nikolina Pozniak i prevoditelj prof. dr. sc. Jozo Marević, a moderator profesor Ivan Ćorić.

Biskup Uzinić na čestitanju židovske Nove godine

Dubrovački biskup Mate Uzinić sudjelovao je u petak 27. rujna na čestitanju židovske Nove godine Roš Hašane koje je u svojim prostorijama za predstavnike političkoga, vjerskog, gospodarskog i kulturnog života Dubrovnika priredila Židovska općina u Dubrovniku.

1 2 3 8