Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dubrovnik

Predstavljena knjiga „Katolicizam i jedinstvo Crkava“

Knjiga „Katolicizam i jedinstvo Crkava“ (Catholicismus et unio Ecclesiarum) autora Zdravka Šundrice predstavljena je u ponedjeljak 7. listopada u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku. Predstavljači su bili ravnateljica Državnog arhiva u Dubrovniku Nikolina Pozniak i prevoditelj prof. dr. sc. Jozo Marević, a moderator profesor Ivan Ćorić.

Biskup Uzinić na čestitanju židovske Nove godine

Dubrovački biskup Mate Uzinić sudjelovao je u petak 27. rujna na čestitanju židovske Nove godine Roš Hašane koje je u svojim prostorijama za predstavnike političkoga, vjerskog, gospodarskog i kulturnog života Dubrovnika priredila Židovska općina u Dubrovniku.

Redovnički dan u Dubrovniku

XXXV. redovnički dani koji se održavaju tijekom godine u više biskupija u Hrvatskoj održani su u subotu, 21. rujna u Dubrovniku. Tema ovogodišnjih dana je „Radujte se i kličite - Zar te Gospodin ne poziva na rast u svetosti?“, a susret je organizirala Hrvatska redovnička konferencija u suradnji s Vijećem za posvećeni život Dubrovačke biskupije.

„Svećenik prije svega mora biti svetac i mistik“

Svećenici i đakoni Dubrovačke biskupije kao i redovnici koji djeluju u pastoralu okupili su se u utorak, 17. rujna na dvodnevnoj Svećeničkoj skupštini koja se održava u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku. Predavač na skupštini je prof. dr. sc. don Ivan Bodrožić, pročelnik Katedre povijesti kršćanske literature i kršćanskog nauka na KBF-u, Sveučilišta u Zagrebu.

Dubrovačkoj biskupiji vraćen dio crkvenih matičnih knjiga

Republika Hrvatska vratila je Dubrovačkoj biskupiji dio crkvenih matičnih knjiga oduzetih nakon II. svjetskog rata. U Biskupskom ordinarijatu u Dubrovniku u četvrtak 5. rujna zapisnik o primopredaji crkvenih matičnih knjiga potpisali su ministar uprave RH Ivan Malenica i dubrovački biskup Mate Uzinić.

Otvoren novi stalni postav Biskupske palače u Dubrovniku: Pažljivo suvremeno 'nazidavanje na temelje'

Novi stalni postav Biskupske palače u Dubrovniku svečano je otvoren u srijedu 14. kolovoza nakon prve večernje uoči svetkovine zaštitnice katedrale. Autori novoga postava su dizajner Marko Baus i povjesničari umjetnosti Ivan Viđen i Nikola Bojić. Na otvorenju su govorili dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, jedan od autora postava Ivan Viđen, te kao uvodničar generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić. Glazbom je otvaranje pratio gudački kvartet „Strings“ koji je izvodio glazbu Luke Sorkočevića.

Javna tribina o temi „Teologija i pluralizam“

Javna tribina o temi „Teologija i pluralizam“ održana je u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku u utorak 16. srpnja, kao dio programa Ljetne škole teologije koja se ovog tjedna održavala u Dubrovniku.

U Dubrovniku održan novi ciklus Istraživačko-edukacijske radionice

U Dubrovniku je od 17. lipnja do 11. srpnja održan novi ciklus Istraživačko-edukacijske radionice Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Gradske župe Gospe Velike kojom se na katedrali Gospe Velike obrađuje materijal iz arheoloških istraživanja obavljenih 1981.-1986. ispod same katedrale i obližnje Bunićeve poljane.

1 2 3 7