Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dubrovnik

Don Frano Dragun proslavio zlatnu misu

Pedeset godina nakon svećeničkog ređenja, koje je bilo u Rimu 22. lipnja 1970. godine u prigodi proglašenja svetim Nikole Tavelića, svećenik Dubrovačke biskupije don Frano Dragun, proslavio je u Dubrovniku u ponedjeljak 22. lipnja zlatnu misu koju je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić te je na kraju mise svima podijelio zlatomisnički blagoslov.

„Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi“

Caritas Dubrovačke biskupije pokreće akciju „Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi“, s kojom su vjernici upoznati na misnim slavljima u nedjelju 21. lipnja. 

Pogreb isusovca p. Roka Prkačina

Tijelo isusovca patra Roka Prkačina pokopano je u isusovačkoj grobnici na Gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku u srijedu, 17. lipnja, u nazočnosti subraće isusovaca, rodbine, drugih svećenika, redovnica i vjernika. Misu zadušnicu u crkvi sv. Petra predslavio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a obred ukopa predvodio je provincijal Družbe Isusove p. Dalibor Renić.

Preminuo isusovac o. Roko Prkačin

U Općoj bolnici u Dubrovniku u ponedjeljak 15. lipnja preminuo je isusovac o. Roko Prkačin, u 89. godini života, 69. godini redovništva, i 59. godini svećeništva. Ukop o. Roka je u srijedu 17. lipnja. Počinje misom zadušnicom u 16 sati u župnoj crkvi Sv. Petra na Boninovu u Dubrovniku, a nastavlja se ispraćajem u 17 sati na Gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku.

Proslava blagdana sv. Antuna u Lapadu

Blagdan sv. Antuna svečano je proslavljen u župi sv. Mihajla u Dubrovniku u subotu 13. lipnja. Blagdanu je prethodila trodnevna duhovna obnova pod nazivom "Sv. Ante - prorok svoga i našeg vremena". Propovjednik i predvoditelj svečanog središnjeg euharistijskog slavlja dr. sc. don Ivan Bodrožić ujedno je bio i predvoditelj trodnevnice.

1 2 3 12