Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: duhovi

Svetkovina Duhovi proslavljena u Župi Duha Svetoga u Slavonskom Brodu

Župljani Župe Duha Svetoga u Malom Parizu u Slavonskom Brodu proslavili su u nedjelju, 31. svibnja patrona svoje župe svetkovinu Duhova – Pedesetnicu. Središnje blagdansko slavlje predvodio je domaći svećenik vlč. Pavao Mikulčić, koji je trenutno na studiju u Rimu. Suslavili su župnik Florijan Kvetek i župni vikar Zlatko Hnatešin.

Svibanjska pobožnost Gospi u Trogiru

U Nacionalnom svetištu bl. Augustina Kažotića u Trogiru u nedjelju 31. svibnja proslavljena je svetkovina Duhova, kojoj je prethodila molitva krunice i time je završila svibanjska pobožnost Gospi, koju je kao i zaključnu misu predvodio fr. Petar Galić, OP.

Svetkovina Duhova proslavljena u dubrovačkoj katedrali

Svetkovina Duhova, rođendan Crkve, proslavljena je u nedjelju, 31. svibnja svečanim pontifikalnim misnim slavljem u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku. Misu je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić u koncelebraciji s generalnim vikarom don Hrvojem Katušićem i uz asistenciju đakona don Tomislava Sikavice.

Svetkovina Duhova proslavljena u filijali Gromačnik

Svetkovinu Duhova (Pedesetnice), rođendan žive Kristove Crkve, proslavili su 31. svibnja vjernici u Gromačniku, nadomak Slavonskog Broda. Svečano euharistijsko slavlje ispred filijalne crkve Duha Svetoga predvodio je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić u zajedništvu s vlč. Frokom Zefiqom, župnikom Župe Krista Kralja (Brodski Varoš), kojoj pripada ova filijala.

Svetkovina Duhova u Đakovu

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio je u nedjelju 31. svibnja slavlje svetkovine Duhova u đakovačkoj katedrali, koje su izravno prenosili Televizija Slavonije i Baranje (STV) te Slavonskobrodska televizija (SBTV).

Svetkovina Duhova u Blagaju

Svečano misno slavlje u jedinoj župi u Gospićko-senjskoj biskupiji posvećenoj Duhu Svetomu, Hrvatskom Blagaju, predvodio je u nedjelju 31. svibnja župnik u Cetingradu Stanko Smiljanić.

1 2 3