Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dusobriznistvo-za-hrvate-u-inozemstvu

Susret franjevačkih provincijala i ravnatelja Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. Tomislav Markić susreo se u četvrtak 29. veljače u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu s provincijalima Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu fra Milanom Krištom i Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru fra Tomislavom Šankom.

U službu voditelja HKM Dublin uveden dr. fra Miron Sikirić

U dublinskoj župnoj crkvi Svete Marije, u kojoj se okupljaju hrvatski katolici u Irskoj, u nedjelju, 29. listopada svečano je predstavljen te uveden u službu voditelja Hrvatske katoličke misije Dublin član Franjevačke provincije Bosna Srebrena dr. fra Miron Sikirić, izvijestilo je ravnateljstvo Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Međunarodna konferencija „Iseljeništvo i Domovina“

Međunarodna konferencija „Iseljeništvo i Domovina“ održava se 10. i 11. lipnja u Hotelu Kaj u Mariji Bistrici. Konferencija je organizirana kao nastavak 4. Hrvatskog iseljeničkog kongresa čiji program, zbog pandemije koronavirusa, nije u potpunosti realiziran u studenome 2020. godine u Zagrebu. Konferencijom ćemo svjedočiti povezanost između domovinske i iseljene Hrvatske, najavljeno je na otvorenju.