Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: duzijanca

Svečana Večernja uoči središnje proslave 113. Dužijance u Subotici

Svečana večernja Služba hvale uoči proslave Dužijance u Subotici slavljena je u subotu 12. kolovoza u katedrali-bazilici sv. Terezije Avilske. Uz sudjelovanje srijemskoga biskupa koadjutora Fabijana Svaline, predvoditelja središnje mise, molitvu Crkve predmolio je i propovijedao župnik subotičke katedralne župe mons. Stjepan Beretić.

Manifestacija Dužijanca upriličena u Mostaru

U Mostaru se 22. i 23. srpnja 2023. održala manifestacija Dužijanca, kojom su Hrvati Bunjevci pokazali kako slave završetak žetve i zahvaljuju Bogu za sve darove, a zahvala se očituje u duhovno-religioznom i kulturno-stvaralačkom dijelu, objavio je portal Crkva na kamenu.

U Senju najavljena Dužijanca u Mostaru

Trodnevnu duhovnu pripravu uoči proslave Gospe Karmelske-Ribarske u Senju, starom biskupijskom središtu ove je godine predvodio profesor na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu i svećenik Subotičke biskupije dr. sc. Ivica Ivanković Radak, koji je najavio ovogodišnju proslavu Dužijance.

Blagoslovom žita počela proslava Dužijance

Dužijanca – žetvena svečanost bunjevačkih Hrvata koju organizira Udruga bunjevačkih Hrvata „Dužijanca“ s mjesnom Crkvom počela je u utorak 25. travnja 2023. blagoslovom žita u Đurđinu.

„Dužijanca“ ove godine i u Mostaru

Vodstvo Udruge bunjevačkih Hrvata (UBH) „Dužijanca“ boravilo je početkom veljače u trodnevnom posjetu Mostaru i Senju kako bi dogovorili održavanje manifestacije „Dužijanca“ u Mostaru koja je planirana za 22. i 23. srpnja 2023. godine, priopćila je Udruga.

1 2