Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: eksplozija

Iran: Papa duboko ožalošćen zbog žrtava eksplozija u Kermanu

Papa Franjo je poslao brzojav, koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, za obitelji žrtava i ozlijeđenih u dvostrukom napadu 3. siječnja u blizini groblja u Kermanu, kamo su tisuće hodočasnika išle povodom četvrte obljetnice Soleimanijeve smrti, izvijestio je 5. siječnja Vatican News.

Kijev: Eksplozija nedaleko katedrale

Jedna je granata na Veliku subotu, 16. travnja, eksplodirala u blizini patrijaršijske katedrale Ukrajinske grkokatoličke Crkve u Kijevu, potvrdio je u svojoj današnjoj poruci veliki nadbiskup kijevsko-halički Svjatoslav Ševčuk, prenosi Vatican News.

Papin apel povodom godišnjice razorne eksplozije u Beirutu

Nakon opće audijencije u srijedu, 4. kolovoza papa Franjo uputio je apel za Beirut povodom godišnjice strašne eksplozije u luci glavnoga grada Libanona, uputivši molitvu da Libanon iznova bude poruka bratstva, poruka mira za čitav Bliski istok.

Biskupi Haitija upozoravaju: Zemlja je na rubu eksplozije

Haiti proživljava teške nevolje i nalazi se na rubu eksplozije – te su dramatične riječi sadržane u poruci koju je objavila Haitijska biskupska konferencija (CEH) kako bi potaknula solidarnost među stanovnicima zemlje, posebno s onima koji pate, prenosi u subotu 13. veljače hrvatski ured Vatican Newsa.

1 2