Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ekumenizam

Papa Židovima i kršćanima: Učiti se bratstvu kako ne bi prevladala mržnja

Tijekom susreta u Muzeju likovnih umjetnosti u Budimpešti s predstavnicima Ekumenskog vijeća Crkava i s nekim židovskim zajednicama u Mađarskoj u nedjelju, 12. rujna, papa Franjo je rekao da „Bog otaca uvijek otvara nove puteve“: „kao što je pustinju pretvorio u put prema Obećanoj zemlji, tako nas želi odvesti iz suhih pustinja mržnje i ravnodušnosti u žuđenu domovinu zajedništva“.

Autentičnost Crkve u odnosima iznutra

Izlaganje generalnog tajnika Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Ive Tomaševića na 48. godišnje susretu generalnih tajnika biskupskih konferencija održanog virtualnim putem 1. i 2. srpnja 2021.

VIDEO Dan molitve i razmišljanja o Libanonu zaključen znakom mira

Dan molitve i razmišljanja o Libanonu, koji je u četvrtak 1. srpnja u Vatikanu okupio poglavare libanonskih kršćanskih zajednica s papom Franjom, zaključen je u bazilici Sv. Petra - zbog epidemioloških mjera - paljenjem svijeća u znak nade za mir u Libanonu.

Papa Franjo s istočnim patrijarsima molio za Libanon

Vrhovni poglavari svih libanonskih kršćanskih vjerskih zajednica okupili su se na Dan molitve za Libanon, u četvrtak 1. srpnja, s papom Franjom u Vatikanu, da bi zajednički isprosili dar mira za Zemlju Cedrova, koja je desetljećima izložena unutarnjim političkim, društvenim i vjerskim trzavicama i oružanim sukobima.

1 2 3 6