Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ekumenizam

Nadbiskup Uzinić o ekumenizmu na manifestaciji Festival biblico

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić i crkveni povjesničar Marko Medved sudjelovali su u nedjelju 8. svibnja na vjersko-kulturnoj manifestaciji Festival biblico u crkvi Sv. Mihovila Arkanđela u mjestu Candiana, pored Padove, izvijestila je Riječka nadbiskupija.

U ženevskoj katedrali slavljena prva misa nakon reformacije

Prva misa u katedrali sv. Petra u Ženevi slavljena je u predvečerje Prve korizmene nedjelje, u subotu 5. ožujka 2022., gotovo 500 godina nakon što ju je 1535. godine zaposjela Reformirana kalvinska Crkva, uništivši kipove i slike te zabranivši katoličko bogoslužje, izvijestila je Catholic News Agency.

Susret biskupa Svaline s predstavnicima karlovačke pravoslavne bogoslovije

Srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina, primio je u bratski posjet, u četvrtak 3. ožujka 2022., rektora karlovačke bogoslovije protejereja–stavrofora mr. sc. Jovana Milanovića, u pratnji protosinđela dr. sc. Kleope Stefanovića, također profesora na Bogosloviji sv. Arsenija Sremca u Srijemskim Karlovcima i nadstojatelja manastira Vavedenja Presvete Bogorodice, koji su prenijeli pozdrave vladike srijemskog gospodina Vasilija.

Iz tiska izišao "Katolički tjednik" 4/2022.

Središnja tema novoga broja "Katoličkog tjednika", koji objavljuje Vrhbosanska nadbiskupija u Sarajevu, je ekumenizam i Molitvena osmina za jedinstvo kršćana, objavio je mrežni portal katoličkog tjednika - Nedjelja u četvrtak 27. siječnja.

Molitva za jedinstvo kršćana kao izazov i putokaz

U Argumentima HKR-a povodom početka Molitvene osmine za jedinstvo kršćana, o molitvi za ekumenizam kao izazovu i putokazu, 17. siječnja 2022. govorili su pročelnik Katedre ekumenske teologije na zagrebačkom KBF-u karmelićanin prof. dr. Jure Zečević i protojerej stavrofor Ohridske arhiepiskopije Makedonske pravoslavne Crkve o. Kirko Velinski.

1 2 3 10