Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ekumenizam

Priopćenje s Izvanrednog zasjedanja HBK-a

Izvanredno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije pod predsjedanjem predsjednika HBK-a zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše održano je u ponedjeljak, 22. siječnja 2024. godine, u sjedištu HBK-a u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured HBK.

Središnje ekumensko molitveno bogoslužje za jedinstvo kršćana u Osijeku

Središnje ekumensko bogoslužje Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana predvodio je u nedjelju, 21. siječnja 2024. u crkvi sv. Jakova u Osijeku đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u zajedništvu s đakovačko-osječkim pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem i predstavnicima kršćanskih Crkava i zajednica.

Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana počela u Osijeku

Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana, uz geslo „Ljubi Gospodina Boga svojega i svoga bližnjega kao sebe samoga“ (Lk 10, 27), započela je 18. siječnja u Osijeku. Svjetska molitvena osmina tradicionalno se održava u organizaciji Ekumenske koordinacije osječke regije.

Tiskan molitveni priručnik za Molitvenu osminu za jedinstvo kršćana 2024.

Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana 2024. održava se od 18. do 25. siječnja pod biblijskim geslom „Ljubi Gospodina Boga svojega… i svoga bližnjega kao sebe samoga!“ Molitveni priručnik na hrvatskom jeziku objavila je Kršćanska sadašnjost, a preveo ga je i priredio dr. o. Jure Zečević, OCD.

1 2 3 15