Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ekumenizam

Papina video-poruka anglikanskom primasu

Papa Franjo pridružio se na svetkovinu Duhova molitvenoj akciji „Dođi kraljevstvo tvoje” (Thy Kingdom Come) canterburyjskoga nadbiskupa Justina Welbyja, prenosi Vatican News.

Enciklika “Ut unum sint” - 25 godina poslije, između proroštva i otpora

Drugim vatikanskim koncilom Katolička crkva se jasno, neopozivo i nepovratno opredjeljuje za ekumenizam kojeg su započeli drugi kršćani. Na današnji je dan prije 25 godina Ivan Pavao II. potvrdio i proširio ovu misiju enciklikom “Ut unum sint”. Nailazio je i on na određeni unutarcrkveni otpor i nije mu bilo lako. No nije odustao, nego je osnažio dijalog za ostvarenje Kristova testamenta i molitve Ocu “da svi budu jedno”, objavio je Vatican News, a prenio portal Fratellanza umana.

Ekumenizam na djelu u Donjem Lapcu

Na Nedjelju Božjeg milosrđa, 19. travnja, misu bez naroda u najmlađoj župi Gospićko-senjske biskupije sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu predvodio je župnik Dino Rupčić. Budući da pravoslavni vjernici u nedjelju 19. travnja slave svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjeg, župnik Rupčić pohodio je pravoslavnog svećenika u Donjem Lapcu o. Predraga Sušića i u duhu ekumenizma čestitao mu najveću svetkovinu svih kršćana.

Ekskluzivno: Ovo će biti teme razgovora premijera Plenkovića sa Svetim Ocem Franjom

Uoči drugog službenog posjeta predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića Svetoj Stolici i susreta s papom Franjom, u četvrtak 6. veljače, ovog puta i u svojstvu premijera zemlje koja predsjeda Vijećem Europske unije, u Vladi RH ekskluzivno su za Informativnu katoličku agenciju najavili teme razgovora premijera Plenkovića s poglavarom Katoličke Crkve.

Kršćanska sadašnjost u Rimu sudjelovala na predstavljanju niza Papinih ekumenskih tekstova „scambio dei doni“

Kršćanska sadašnjost dio je novoga velikog projekta Vatikanske izdavačke kuće (Libreria Editrice Vaticana, LEV) koja priprema kolekciju djela pape Franje ekumenskoga poziva „scambio dei doni“ („razmjena darova“). Zbirka je to koja obuhvaća izdanja s dosad neobjavljenim Papinim tekstovima i govorima, u koja predgovorom uvode braća i sestre, predstavnici drugih kršćanskih Crkava i crkvenih zajednica.

Ekumenski susret crkvenih zborova

Zemunska župna crkva je u nedjelju 13. listopada bila osmi put domaćin manifestacije „Ekumenski susret zborova crkvenog pjevanja“.

1 2 3