Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ekumenizam

Kardinal Koch predvodio misu u beogradskoj katedrali

Prefekt Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana kardinal Kurt Koch predvodio je svečano euharistijsko slavlje na nakanu jedinstva među kršćanima, u četvrtak, 27. listopada u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Beogradu, izvijestila je Beogradska nadbiskupija.

Episkop Irinej primio kardinala Kocha

Bački episkop Irinej primio je u četvrtak, 27. listopada kardinala Kurta Kocha, prefekta Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana, izvijestila je Bačka eparhija.

Predavanje brata Ulricha iz zajednice u Taizéu na KBF-u u Zagrebu

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u ponedjeljak 17. listopada, predavanje o temi „Narav, poslanje, život i djelovanje zajednice iz Taizéa u Crkvi“, održao je brat Ulrich iz ekumenske redovničke zajednice u Taizéu u Francuskoj.

Papa: Pomirenje među kršćanima važan je doprinos miru

Papa Franjo primio je u četvrtak 30. lipnja u audijenciju izaslanstvo Ekumenskoga patrijarhata, koje je stiglo u Rim povodom svetkovine svetih Petra i Pavla, te potaknuo na zajednički hod, kao braća, kako bi se ostvarilo istinsko ljudsko bratstvo, prenosi Vatican News.

Nadbiskup Uzinić o ekumenizmu na manifestaciji Festival biblico

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić i crkveni povjesničar Marko Medved sudjelovali su u nedjelju 8. svibnja na vjersko-kulturnoj manifestaciji Festival biblico u crkvi Sv. Mihovila Arkanđela u mjestu Candiana, pored Padove, izvijestila je Riječka nadbiskupija.

1 2 3 11