Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ekumenizam

Papa Franjo s isusovcima DR Konga: Crkva nije multinacionalna kompanija duhovnosti

Isusovac Antonio Spadaro zabilježio je razgovor pape Franje s isusovcima iz Demokratske Republike Kongo prilikom njegovog apostolskog putovanja, na Svijećnicu 2. veljače 2023. u Apostolskoj nuncijaturi u Kinshasi. Transkript tog razgovora, objavljenog 16. veljače u isusovačkom časopisu La Civiltà Cattolica, prenosimo u cijelosti.

Carigradski patrijarh i ekumenska nastojanja u Hrvatskoj

Po završetku Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana, požeški biskup i predsjednik Biskupske komisije HBK za ekumenizam Antun Škvorčević sastao se u četvrtak 26. siječnja u Biskupskom domu u Požegi s djelatnicima koji su sudjelovali u organiziranju ekumenskih molitvenih programa.

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana u Puli

Ekumenska molitvena osmina za jedinstvo kršćana, od 18. do 25. siječnja, se u Porečkoj i Pulskoj biskupiji posebno obilježava molitvenom hodom po pulskim crkvama. Za trajanja osmine svake se večeri na tu nakanu služi misa u jednoj od pulskih crkava.

Središnje ekumensko slavlje u Sisku

Središnje slavlje ekumenskog hoda ovogodišnje Molitvene osmine za jedinstvo kršćana održano je u subotu 21. siječnja u bazilici sv. Kvirina u Sisku.

Ekumenska molitva u Dubrovniku

Ekumenska molitva u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku, na kojoj su se okupili katolički i pravoslavni kršćani sa svojim svećenicima i biskupima, upriličena je u subotu 21. siječnja.

1 2 3 12