Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ekvador

Predstavljeni logo i himna Međunarodnog euharistijskog kongresa u Quitu

U sjedištu Ekvadorske biskupske konferencije predstavljeni su logo i himna 53. međunarodnog euharistijskog kongresa koji će se o temi „Bratstvo za ozdravljenje svijeta“ održati u Quitu, u Ekvadoru, od 8. do 15. rujna 2024. godine, objavio je Vatican News u srijedu 24. svibnja.

Bog ozdravlja i vraća dostojanstvo čovjeku

Papa Franjo je u nedjelju, 19. ožujka s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Najavljen Međunarodni euharistijski kongres 2024. u Ekvadoru

Quito će od 8. do 15. rujna 2024. biti domaćin 53. međunarodnog euharistijskog kongresa o temi „Bratstvo za ozdravljenje svijeta. Svi ste vi braća“, objavljeno je u srijedu 26. listopada u priopćenju Papinskoga odbora za međunarodne euharistijske kongrese, a prenosi Vatican News.

Biskupi u Ekvadoru i Brazilu uz progonjenu Crkvu u Nikaragvi

Biskupske konferencije Ekvadora i Brazila poslale su u ponedjeljak 15. kolovoza pisma biskupima u Nikaragvi, osuđujući oštru represiju sandinističke vlade prema Crkvi te zahtijevajući pravedniji demokratski sustav upravljanja zemljom, prenosi Vatican News.

Ekvador odabran kao domaćin 53. euharistijskog kongresa

U dnevnom biltenu Tiskovnog ureda Svete Stolice 20. ožujka objavljeno je priopćenje za tisak Papinskog odbora za međunarodne euharistijske kongrese u kojem se navodi kako je papa Franjo odobrio da Nadbiskupija Quito u Ekvadoru bude domaćin 53. Međunarodnoga euharistijskog kongresa.

Dostavljeni respiratori koje je darovao Papa

Apostolski nuncij u Ekvadoru nadbiskup Andrés Carrascosa Coso dostavio je ministru javnog zdravstva te zemlje dva respiratora namijenjena bolnici „Eugenio Espejo“ u glavnom gradu Quitu, prenosi Vatican News.

Dramatično stanje u Ekvadoru

Apostolski nuncij u Ekvadoru Andres Carrascosa Coso u intervjuu za Radio Vatikan 14. travnja upozorio je da mnogi u toj južnoameričkoj zemlji mogu birati samo između koronavirusa i gladi.