Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: euharistija

U Okučanima obilježena 26. obljetnica „Bljeska“

Komemoracijom te misom za Domovinu koju je u župnoj crkvi sv. Vida u Okučanima na spomendan sv. Josipa Radnika, u subotu 1. svibnja, predslavio požeški biskup Antun Škvorčević obilježena je 26. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Bljesak“.

Međunarodni euharistijski kongres u Budimpešti – znak nade

Kardinal Peter Erdö opisao je 52. međunarodni euharistijski kongres (MEK), zakazan za rujan ove godine u Budimpešti, kao "znak nade nakon dugotrajne izolacije, straha i odricanja uslijed pandemije". Na Kongresu će, kako je najavljeno, sudjelovati i papa Franjo koji će predvoditi središnje misno slavlje Kongresa.

Misa večere Gospodnje u Vatikanu

Dekan Kardinalskog zbora kardinal Giovanni Battista Re predvodio je 1. travnja misu kojom započinje Vazmeno trodnevlje u vatikanskoj bazilici. Diljem svijeta ljudi su iskusili kako mali virus može cijeli svijet baciti na koljena. Da bi ova drama završila, moramo pribjeći svim ljudskim sredstvima koja nam znanost stavlja na raspolaganje, ali nam je potreban nezamjenjivi dodatni korak: moramo uzdići snažnu jednoglasnu molitvu da nam Bog pritekne u pomoć i zaustavi ovu tragičnu situaciju koja ima zabrinjavajuće posljedice, poručio je u homiliji.

Moliti u liturgiji

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 3. veljače 2021. – Apel

Molitva zahvaljivanja

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 30. prosinca 2020. – Apel Svetoga Oca

Molitva prve Crkve

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 25. studenoga 2020.

Biskupi BK BiH u Sarajevu slavili misu uoči 79. redovitog zasjedanja

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine slavili su u utorak 3. studenog euharistiju u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, uoči svog 79. redovitog zasjedanja koje će započeti u srijedu, 5. studenog u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, objavila je Katolička tiskovna agencija.

1 2 3 4