Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: euharistija

Svetkovina Tijelova u Sisku

Na svetkovinu Tijelova, Presvete Krvi i Tijela Isusova, u četvrtak 20. lipnja svečano misno slavlje u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s katedralnim župnikom preč. Markom Karačom i supsidijarom katedralne župe preč. Milanom Begićem, a služio je đakon Ivan Ćorić.

Nadbiskup Barišić podijelio sakramente euharistije i potvrde djeci s posebnim potrebama

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić podijelio je za vrijeme mise u subotu, 25. svibnja, u crkvi Sv. Križa u Velom Varošu u Splitu, sakramente euharistije i potvrde djeci i mladima s posebnim potrebama. Na misi su sudjelovali njihovi roditelji, kumovi, rodbina, prijatelji i djelatnici splitske podružnice Centra za autizam.

Predavanje „Kako je rimski način blagovanja utjecao na crkvenu arhitekturu“

Deveto predavanje u ciklusu „Antikvarijat“ održano je 23. listopada u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu. Predavanje pod naslovom „Kako je rimski način blagovanja utjecao na crkvenu arhitekturu?“ održala je vanjska stručna suradnica na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu Kristina Babić. Presudnu ulogu u procesu formiranja crkava s apsidom na začelju imao je rimski način blagovanja tijekom kasne antike, rekla je Babić.