Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: euharistija

Biskup Palić održao predavanje o nadbiskupu Petru Čuli i spomenu sv. Josipa u Rimskom kanonu

Na dvodnevnom znanstvenom skupu „Protector Croatiae“ u povodu 150. godine objavljivanja Glasnika sv. Josipa mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić održao je u petak, 10. studenog 2023. u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Josipa predavanje o temi „Častimo i uspomenu blaženog Josipa, zaručnika Djevičina... Nadbiskup Petar Čule i spomen sv. Josipa u Rimskom kanonu“.

Papina poruka za Svjetski dan siromaha 2023.

»Ne okreći lica od siromaha« (Tob 4, 7) tema je Papine poruke za 7. Svjetski dan siromaha koji se slavi 19. studenoga 2023. Donosimo u cijelosti prijevod Papine poruke.

Doktorirao don Ante Vrhovac

Svećenik Vrhbosanske nadbiskupije don Ante Vrhovac obranio je u četvrtak 22. lipnja na Papinskom sveučilištu „Svetoga Križa“ u Rimu, pri Institutu za liturgiju, svoju doktorsku tezu te je postigao akademski stupanj doktora teologije, izvijestio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Svetkovina Tijelova u Požegi

Središnje koncelebrirano euharistijsko slavlje prigodom svetkovine Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelova, 8. lipnja predvodio je u požeškoj katedrali biskup Antun Škvorčević.

„Emaus“ na Uskrsni ponedjeljak u Močilama

Središnje euharistijsko slavlje na Uskrsni ponedjeljak, 10. travnja u Svetištu Majke Božje Močilske predvodio je u zajedništvu sa svećenicima Koprivničkog dekanata generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije preč. doc. dr. Krunoslav Novak.

Misa Večere Gospodnje u Zagrebu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je na Veliki četvrtak 6. travnja Misu Večere Gospodnje u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca u Zagrebu.

Misa Večere Gospodnje u Šibeniku

Misu Večere Gospodnje na Veliki četvrtak 6. travnja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

1 2 3 8