Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: europa

Jedanaest svećenika iz Nigerije poslano u misije u Europu i Ameriku

Prigodom mise kojom je u četvrtak 20. lipnja završio ovogodišnji misijski program u organizaciji Odjela za misije i dijalog, Katoličkog tajništva Nigerije (CSN), jedanaest svećenika iz Nigerije, iz pet katoličkih biskupija, poslano je na pastoralne službe u nekim zemljama Europe i Amerike, izvještava Vatican News.

SECAM i CCEE o sinodalnosti u Africi i Europi

U glavnom gradu Kenije počeo je zajednički seminar koji okuplja predstavnike katoličkih biskupskih konferencija iz Afrike i Europe, a poseban naglasak stavlja se na mlade, prenosi 24. siječnja 2024. Vatican News.

Nadbiskup Gallagher: Europa treba mir, solidarnost, kršćanski doprinos

Vatikanski ministar vanjskih poslova nadbiskup Paul Gallagher vidi svijet u neredu, a Europu posebno poziva na rad za mir i solidarnost. Nitko ne bi pomislio da će doći do još jednog velikog rata u Europi. To šokira ljude, rekao je u intervjuu 25. studenog za novinsku agenciju Kathpress u Beču.

Raste broj slučajeva nasilja nad kršćanima u Europi

Kršćani su nakon židova vjerska skupina najizloženija nasilju u Europi, objavio je Opservatorij nesnošljivosti i diskriminacije nad kršćanima u Europi (OIDAC) u četvrtak 16. studenoga 2023. u Godišnjem izvješću.

1 2 3 6