Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: europska-komisija

COVID-19: Europska komisija potpisala ugovor za nabavu cjepiva za članice EU

Službenim potpisom u četvrtak 27. kolovoza obiju strana na snagu stupio prvi ugovor koji je Europska komisija u ime država članica EU-a sklopila s jednim farmaceutskim poduzećem, a riječ je o poduzeću AstraZeneca. Taj će ugovor omogućiti nabavu cjepiva protiv bolesti COVID-19 u svim državama članicama EU-a te doniranje tog cjepiva zemljama s niskim i srednjim dohotkom ili preusmjeravanje cjepiva u druge europske zemlje, piše u priopćenju Predstavništva u Hrvatskoj Europske komisije.

Članice EU dogovorile s tvrtkom AstraZeneca kupnju potencijalnog cjepiva protiv COVID-19

Europska komisija je u petak 14. kolovoza postigla prvi dogovor o kupnji potencijalnog cjepiva protiv COVID-19 s farmaceutskim poduzećem AstraZeneca i o njegovoj donaciji zemljama s niskim i srednjim dohotkom odnosno njegovu preusmjeravanju u zemlje Europskoga gospodarskog prostora, piše u priopćenju Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Koronavirus: Više od pola milijuna građana EU vraćeno kućama

U dosad nezabilježenoj akciji repatrijacije, EU je iz inozemstva vratio kućama više od pola milijuna građana kojima je koronavirus onemogućio povratak. Na početku epidemije, oko 600 000 građana EU-a javilo je da se nalaze izvan EU-a, većinom u azijsko-pacifičkoj regiji te Sjevernoj i Južnoj Americi, stoji u priopćenju Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj od petka 17. travnja.

Europska komisija odobrila dodatnu pomoć poljoprivrednicima

Europska komisija danas je uvela mogućnost isplate predujmova korisnicima u visini do 70% za izravna plaćanja te do 85% za potporu u okviru ruralnog razvoja, kako bi se pomoglo poljoprivrednicima prevladati poteškoće izazvane mjerama uvedenima s ciljem suzbijanja širenja pandemije COVID-19, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Europske komisija odgovara na pandemiju COVID-19

Europska komisija poduzima odlučne mjere za jačanje sektora javnog zdravstva i ublažavanje socioekonomskih posljedica u Europskoj uniji. Mobiliziraju se sva sredstva koja su na raspolaganju kako bi se pomoglo državama članicama u koordinaciji nacionalnih odgovora i pružile objektivne informacije o širenju koronavirusa i djelotvornim naporima za njegovo suzbijanje.