Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: europski-parlament

Pozdrav apostolskog nuncija u RH nadbiskupa Giorgia Lingue

Donosimo cjeloviti prijevod Pozdravnog govora apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Lingue na 49. godišnjem susretu generalnih tajnika europskih biskupskih konferencija koji se održava u Zagrebu od 30. lipnja do 3. srpnja 2022. na temu „Crkva u Europi na sinodskom hodu“.

Papa izrazio sućut u povodu smrti Davida Sassolija

Sveti Otac Franjo izrazio je sućut u povodu smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija, spomenuvši ga se kao vjernika potaknutog kršćanskom nadom i milosrđem, i kao cijenjenoga čovjeka, izvijestila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Mons. Huzjak: "Ako izgubimo zajednički temelj, u opasnosti smo postati žrtve različitih manipulacija!"

O sekularizaciji Božića i njezinim uzrocima u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija, u utorak 21. prosinca, govorili su predstavnik Hrvatske biskupske konferencije pri Vijeću biskupskih konferencija zemalja Europske unije i Vijeća europskih biskupskih konferencija bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak i zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler.

Europarlamentarci pozivaju na žurnu pomoć Hrvatskoj u oporavku od potresa

Europska komisija (EK), zajedno s europskim i hrvatskim institucijama, trebala bi smanjiti administrativne zahtjeve povezane s pristupom pomoći i potporom ljudima na terenu, ističu zastupnici Europskog parlamenta (EP) u Rezoluciji o ublažavanju posljedica potresa u Hrvatskoj koja je usvojena na plenarnoj sjednici EP-a u četvrtak 21. siječnja. Rezolucija je prihvaćena u sa 677 glasova za, 5 protiv i 1 suzdržanim, navodi se u priopćenju Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj u četvrtak 21. siječnja.

1 2 3