Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: evangelizacija

Priopćenje s Izvanrednog zasjedanja HBK-a

Izvanredno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije pod predsjedanjem predsjednika HBK-a zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše održano je u ponedjeljak, 22. siječnja 2024. godine, u sjedištu HBK-a u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured HBK.

Kardinal Mario Grech istaknuo ključne rezultate listopadske Sinode

Obraćajući se sudionicima Konferencije za novu evangelizaciju koja se održala 19. siječnja u Manili, kardinal Mario Grech, generalni tajnik Biskupske sinode, osvrnuo se i na ključne rezultate rada Sinodske skupštine održane u listopadu prošle godine, ali i na svoje nade za sljedeće zasjedanje tijekom ove godine, prenosi Vatican News.

Papina kateheza na općoj audijenciji srijedom

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 6. prosinca papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. Tema 29. u nizu Papine kateheze na temu evangelizacije bila je "Navještaj je u Duhu Svetom".

Sveti Ćiril i Metod – apostoli Slavena

Svoju katehezu na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 25. listopada papa Franjo posvetio je svetoj braći Ćirilu i Metodu, evangelizatorima slavenskih naroda i suzaštitnicima Europe.

Sveta Jozefina Bakhita - svjedokinja snage preobrazbe Kristova oprosta

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 11. listopada papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. Svoju katehezu Papa je posvetio afričkoj svetici Jozefini Bakhiti. Na kraju opće audijencije uputio je pozdrav hrvatskim hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra.

Sveti Daniel Comboni, apostol za Afriku i prorok misije

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 20. rujna papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. Papina 21. po redu kateheza posvećena evangelizacijskom žaru imala je za temu "Sveti Daniel Comboni, apostol za Afriku i prorok misije".

Svjedoci: sveta Terezija od Djeteta Isusa, zaštitnica misija

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 7. lipnja papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. Papa je svoju 16. po redu katehezu o temi evangelizacije posvetio svetoj Tereziji od Djeteta Isusa i Svetoga Lica, zaštitnici misija.

Svjedoci: časni sluga Božji Matteo Ricci

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 31. svibnja papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. Papa je svoju 15. po redu katehezu na temu evangelizacije posvetio "apostolu Kine", časnom sluzi Božjem Matteu Ricciju.

1 2 3 6