Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: filipini

Kardinal Mario Grech istaknuo ključne rezultate listopadske Sinode

Obraćajući se sudionicima Konferencije za novu evangelizaciju koja se održala 19. siječnja u Manili, kardinal Mario Grech, generalni tajnik Biskupske sinode, osvrnuo se i na ključne rezultate rada Sinodske skupštine održane u listopadu prošle godine, ali i na svoje nade za sljedeće zasjedanje tijekom ove godine, prenosi Vatican News.

Vicepostulator kauze bl. Ivana Merza na Filipinima završio posjet Hrvatskoj

Vicepostulator kauze bl. Ivana Merza na Filipinima prof. dr. Dave dela Cruz završio je 10. prosinca 2023. posjet Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u kojem je bio od 1. prosinca u povodu obilježavanja 100. obljetnice osnivanja Hrvatskog orlovskog saveza i uvođenja Katoličke akcije u Crkvu u Hrvata.

Filipini: Četvero mrtvih u bombaškom napadu na katoličkoj misi

Četiri osobe su poginule, a 50 je ozlijeđeno u eksploziji bombe tijekom mise u nedjelju 3. prosinca rano ujutro po lokalnom vremenu u sportskoj dvorani Državnog sveučilišta Mindanao u Marawiju na Filipinima. Prema policiji, napad je mogao biti čin osvete terorista Islamske države, izvještava Vatican News.

Filipini: Otvorena jubilarna godina bl. Ivana Merza

Vicepostulatura bl. Ivana Merza na Filipinima, u zajedništvu s Postulaturom u Hrvatskoj, u nedjelju 5. ožujka službeno je otvorila Jubilarnu godinu kojom se obilježava nekoliko važnih obljetnica iz života blaženog Ivana Merza.

1 2 3 5