Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: formacija

Počela formacija osme generacije animatora

Dubrovačka biskupija započela je s formacijom osme generacije animatora. Prvi susret temeljne formacije trajao je od 8. do 10. studenoga, a održavao se u prostorijama Biskupijskog sjemeništa u Dubrovniku. Na prvom vikendu je sudjelovalo oko 50 polaznika među kojima je šest aktivnih animatora s područja Gabela Polja, mjesne zajednice u blizini Čapljine u Bosni i Hercegovini.

Generalni tajnik HBK: I jedan slučaj spolnog zlostavljanja je previše

Druga europska konferencija „Formacija i prevencija – Moć kao služenje“ održat će se od 19. do 22. rujna na Hrvatskome katoličkom sveučilištu. O razlozima održavanja te međunarodne konferencije u Hrvatskoj u emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija urednice Tanje Maleš govorili su generalni tajnik HBK hvarski biskup Petar Palić, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba dr. Gordana Buljan Flander i dr. Josip Bošnjaković s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu i docent na Odsjeku za psihologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Sedma generacija animatora Dubrovačke biskupije završila temeljnu formaciju

Temeljna formacija sedme generacije animatora Dubrovačke biskupije završena je četvrtim vikendom, koji se održao od 29. do 31. ožujka. Na posljednjem vikendu formacije animatora sudjelovalo je 30-ak sudionika te 20-ak animatora instruktora i specijalaca, a program se odvijao u prostorijama Biskupijskog sjemeništa.