Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-ivan-matic

Jeronimovo proslavljeno u Maksimiru

Župa sv. Jeronima u zagrebačkom Maksimiru proslavila je u četvrtak 30. rujna župnu svetkovinu, a središnju misu predslavio je varaždinski biskup Bože Radoš, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Predstavljena zbirka devetnica Novena Croatica

Jedinstvena zbirka devetnica Novena Croatica, prvi takav molitvenik objavljen na hrvatskom jeziku, predstavljena je u četvrtak, 30. rujna, u dvorani Vijenac Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu. Autorica Kristina Tabak u zbirci je prikupila 69 devetnica koje se mole u našem narodu te ih tako učinila dostupnima svima koji ih žele moliti.

Proslavljena 24. obljetnica Kuće susreta Tabor

Na blagdan Preobraženja Gospodinova u petak 6. kolovoza proslavljena je 24. obljetnica Kuće susreta Tabor u Samoboru, a u sklopu proslave održan je seminar od 5. do 8. kolovoza pod nazivom «Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!».

Duhovna obnova u Taboru

Pod geslom „Ne bojte se! Ja sam s vama!“ od 9. do 11. srpnja održana je duhovna obnova u Kući susreta Tabor, a voditelj duhovne obnove bio je fra Ivan Matić.

Duhovna obnova za poslužitelje Tabora

Pod geslom „Moje će srce trijumfirati!“ u subotu 3. i nedjelju 4. srpnja održana je duhovna obnova za poslužitelje Kuće susreta Tabor u Samoboru.

Fra Mislav Lukačević proslavio svoju mladu misu u Slavonskom Brodu

U zajedništvu svoje obitelji, subraće redovnika franjevaca, tridesetak svećenika, časnih sestara, bogoslova, sjemeništaraca i brojnih vjernika u baroknoj franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu ove je nedjelje, 27. lipnja, svoju mladu misu, uz geslo "Ljubav nije ljubljena" (sv. Franjo), proslavio fra Mislav Lukačević OFM, Brođanin, novozaređeni svećenik Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

Sedmi utorak sv. Antunu na Svetom Duhu

U Župi sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu u tijeku je pobožnost trinaest utoraka sv. Antunu. Sedmi utorak 27. travnja misu je slavio voditelj Kuće susreta Tabor u Samoboru fra Ivan Matić.

Fra Ivan Matić: Bez euharistije ne možemo živjeti svoj život i poslanje

Pod biblijskim geslom „Danas mi je boraviti u tvojoj kući” od 1. do 8. ožujka u župi sv. Ivana Krstitelja u Postirima na Braču održavaju se Franjevačke pučke misije, a u ponedjeljak 2. ožujka tema je bila "Poziv i poslanje". Voditelj je franjevac Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda fra Ivan Matić iz Kuće susreta „Tabor”.

1 2