Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-ivan-matic

Fra Ivan Matić: Bez euharistije ne možemo živjeti svoj život i poslanje

Pod biblijskim geslom „Danas mi je boraviti u tvojoj kući” od 1. do 8. ožujka u župi sv. Ivana Krstitelja u Postirima na Braču održavaju se Franjevačke pučke misije, a u ponedjeljak 2. ožujka tema je bila "Poziv i poslanje". Voditelj je franjevac Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda fra Ivan Matić iz Kuće susreta „Tabor”.

Počele Franjevačke pučke misije u Postirima

Misnim slavljem koje je u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Postirima na Braču predvodio Ivica Huljev, biskupski vikar za otok Brak, i primanjem misijskih križeva – tau, koje je uručio misionarima, otvorene su u nedjelju 1. ožujka Franjevačke pučke misije koje će pod geslom „Danas mi je boraviti u tvojoj kući” trajati do 8. ožujka u toj bračkoj župi.

Škapularevo kod varaždinskih franjevaca

Majka Božja Karmelska, odnosno Škapularevo, u Varaždinskoj biskupiji se osobito svečano slavi kod varaždinskih franjevaca i to na sam liturgijski spomendan 16. srpnja, ali i prve nedjelje nakon Škapulareva. Gvardijan franjevačkog samostana fra Ivan Miklenić predvodio je prijepodnevno euharistijsko slavlje.

Prve pučke misije u riječkoj župi sv. Nikole Tavelića

Franjevci provincije sv. Jeronima ove godine su proslavili dvije obljetnice: 25 godina njihove riječke župe sv. Nikole Tavelića i 30 godina od posvete crkve sv. Nikole Biskupa, a u tijeku su povijesne, prve pučke misije u župi od njezina osnutka.