Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-milan-kristo

Susret franjevačkih provincijala i ravnatelja Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. Tomislav Markić susreo se u četvrtak 29. veljače u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu s provincijalima Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu fra Milanom Krištom i Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru fra Tomislavom Šankom.

Sprovod fra Anđelka Rakhela

U samostanskoj i župnoj crkvi sv. Nikole, biskupa u Čakovcu u četvrtak 1. veljače varaždinski biskup Bože Radoš predvodio je sprovodnu misu za pokojnoga fra Anđelka Rakhela, člana Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Obred ukopa bio je na čakovečkom gradskom groblju u Mihovljanu.

Održan znanstveni skup o 100. obljetnici rođenja fra Bonaventure Dude

Stota obljetnica rođenja istaknutoga hrvatskog bibličara fra Bonaventure Roka Dude (Rijeka, 14. siječnja 1924.) obilježena je 16. siječnja u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu u organizaciji Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda i Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Održana adventska duhovna obnova za redovnike i redovnice grada Zagreba

U organizaciji Povjerenstva Hrvatske redovničke konferencije (HRK) za trajnu formaciju redovnika i redovnica, u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije Majke Crkve u Trnovčici u Zagrebu, u nedjelju 17. prosinca 2023., održana je Adventska duhovna obnova za redovnike i redovnice koji žive i djeluju u gradu Zagrebu i okolici.

U Varaždinu pokopan fra Celzo Vlahović

Sprovodni obredi i misa zadušnica za pokojnog člana Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Celzu Vlahovića slavljeni su u ponedjeljak 6. studenoga u Varaždinu, izvijestili su iz Provincije.

Pokopan fra Trpimir Vinko Leko

Član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Trpimir Vinko Leko pokopan je u utorak 17. listopada na Gradskom groblju u Varaždinu.

1 2 3 6