Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-milan-kristo

Rekolekcija hrvatskih franjevaca u Australiji

U HKC St. John’s Park u Sydneyu 5. svibnja održana je rekolekcija za hrvatske franjevce koji djeluju u Australiji na kojoj je duhovni nagovor održao provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto.

Blagoslov mozaika Majke Božje Trsatske u Nazaretu

Provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto blagoslovio je u srijedu 16. ožujka, na početku devetnice blagdana Navještenja Gospodinova, mozaik Majke Božje Trsatske u dvorištu bazilike Navještenja u Nazaretu.

Kardinal Bozanić primio fra Milana Krištu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u ponedjeljak 28. veljače u svome uredu provincijala Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milana Krištu, OFM, izvijestio je Ured zagrebačkog nadbiskupa.

Sažalnica đakovačkih biskupa u povodu smrti fra Branimira Koseca

Nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić, nadbiskup u miru Marin Srakić te pomoćni biskup Ivan Ćurić uputili su fra Milanu Krišti, provincijalnom ministru Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sažalnicu povodom smrti fra Branimira Koseca, koji je preminuo 3. prosinca u Općoj bolnici u Varaždinu u 87. godini života, 62. redovništva i 58. svećeništva. Tekst sažalnice prenosimo u cijelosti:

U Zagrebu započeli 37. redovnički dani

U samostanu hercegovačkih franjevaca u zagrebačkoj Dubravi u petak 24. rujna, u organizaciji Hrvatske redovničke konferencije, započeli su XXXVII. redovnički dani s temom „Dar vjernosti – radost ustrajnosti“.

U Splitu počeli 37. Redovnički dani

Trideset i sedmi Redovnički dani pod geslom „Dar vjernosti – radost ustrajnosti“ počeli su u petak 17. rujna u franjevačkom samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu. Program je započeo molitvom Trećega časa, uz sudjelovanje oko 120 redovnica i redovnika, provincijalki i provincijala te splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića i varaždinskoga biskupa Bože Radoša.

Proslavljena 24. obljetnica Kuće susreta Tabor

Na blagdan Preobraženja Gospodinova u petak 6. kolovoza proslavljena je 24. obljetnica Kuće susreta Tabor u Samoboru, a u sklopu proslave održan je seminar od 5. do 8. kolovoza pod nazivom «Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!».

1 2