Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-milan-kristo

Biskup Košić primio fra Milana Krištu

Sisački biskup Vlado Košić primio je u petak 10. ožujka 2023. u Sisku ministra Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milana Krištu, OFM, priopćila je Sisačka biskupija.

Proslava sv. Nikole Tavelića na riječkom Krnjevu

Župa sv. Nikole Tavelića u Rijeci proslavila je u ponedjeljak 14. studenoga blagdan svoga zaštitnika. Svečano misno slavlje predvodio je trsatski gvardijan i čuvar svetišta fra Krunoslav Kocijan, objavljeno je na mrežnoj stranici Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri.

Proslavljena svetkovina sv. Franje kod kapucina u Dubravi

Svetkovina sv. Franje Asiškoga, utemeljitelja triju franjevačkih redova, svečano je proslavljena u crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi u utorak 4. listopada. Misu je predslavio ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto uz koncelebraciju provincijala Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šimića i fra Branka Lipše, župnika i gvardijana samostana sv. Leopolda Bogana Mandića te ostalu subraću.

U Splitu počeli 38. Redovnički dani

Trideset i osmi Redovnički dani o temi „Posvećeni život u sinodalnoj Crkvi: zajedništvo, sudjelovanje, poslanje“ počeli su u petak 16. rujna u franjevačkom samostanu o. Ante Antića na Trsteniku u Splitu.

1 2 3 4