Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-miro-relota

Završni ispit na Đakonskoj pastoralnoj godini u BK BiH

Završni ispit za 12 đakona s područja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koji su pohađali program zajedničke Pastoralne godine upriličen je u utorak, 28. svibnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu, izvijestila je Nedjelja.

Nadbiskup Vukšić slavio misu uz asistenciju devetorice đakona iz BiH

U okviru duhovno-studijskog putovanja na završetku zajedničke Đakonske pastoralne godine u organizaciji Biskupske konferencije BiH, nadbiskup metropolit vrhbosanski Tomo Vukšić predvodio je euharistijsko slavlje u srijedu 17. svibnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, izvijestila je KTA.

U Sarajevu počele godišnje duhovne vježbe za svećenike

U kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu u večernjim satima u ponedjeljak 13. veljače, zazivom Duha Svetoga, molitvom i razmatranjem počele su trodnevne godišnje duhovne vježbe za svećenike koje će završiti u četvrtak 16. veljače, izvijestila je KTA.

Održan izborni kapitul OFS-a Bosne Srebrene

U Franjevačkom samostanu sv. Bonaventure u Visokom održan je od petka 7. do 9. nedjelje listopada izborni kapitul i duhovna obnova Bosanskog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Kraljice Katarine, prenosi KTA.

Misa zadušnica na Groblju mira na Bilima

U povodu obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima, fašizma, nacizma i komunizma, a koji se obilježava 23. kolovoza, na Groblju mira na Bilima, u organizaciji Odjela za Drugi svjetski rat i poraće HNS-a i Udruge Mir International te pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH, služena je misa za sve stradale, izvještava grobljemira.info.

Fra Miro Relota i don Milenko Krešić novi su misionari milosrđa

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić zajedno s dopredsjednikom vrhbosanskim nadbiskupom koadjutorom Tomom Vukšićem uručio je u četvrtak, 7. svibnja dekrete kojima su duhovnik franjevačke bogoslovije u Nedžarićima fra Miro Relota i duhovnik Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu don Milenko Krešić, na prijedlog BK BiH, imenovani misionarima milosrđa.