Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-stjepan-brcina

Sutra 4. Antunovski hod mladih

Antunovski hod mladih započet će svetom misom u subotu, 11. lipnja u 13 sati u Svetištu sv. Antuna u Sesvetskim Selima, a završna proslava održat će se na zagrebačkom Svetom Duhu nakon 16 kilometara hoda. Cilj ovog hoda je kroz jednostavnost, molitvu i mladost pokazati da u Crkvi postoje mladi, istaknuo je glavni organizator Antunovskog hoda mladih fra Stjepan Brčina.

Predbožićna duhovna obnova za mlade u Vinkovcima

U sklopu adventskog programa pripreme za Božić, u samostanskoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima, franjevaca konventualaca, u srijedu 22. prosinca održana je predbožićna duhovna obnova za mlade grada Vinkovaca i okolice.

Više od dvije tisuće mladih sudjelovalo na 3. Antunovskom hodu

3. Antunovski hod mladih od crkve sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima do crkve sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu održan je u subotu, 5. lipnja. Program je započeo misom nakon koje je više od dvije tisuće mladih okupljenih iz domovine i onih koji žive izvan Lijepe Naše hodočastilo prema Svetom Duhu.

Argumenti HKR-a o 3. Antunovskom hodu mladih

U emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u srijedu 26. svibnja najavljen je 3. Antunovski hod mladih od crkve sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima do crkve sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu koji će se održati u subotu 5. lipnja.

U remetskom svetištu o snazi predanja

Ciklus korizmene duhovne obnove četvrtkom „Vjera u vremenima kušnja“ nastavljen je 25. veljače u svetištu Majke Božje Remetske misom i predavanjem fra Stjepana Brčine, OFMConv, o „Snazi predanja“.

Započela korizmena duhovna obnova u Svetištu Majke Božje Remetske u Zagrebu

U svetištu Majke Božje Remetske (Česmičkoga 1, Zagreb) u četvrtak 18. veljače započeo je ciklus korizmene duhovne obnove četvrtkom pod nazivom „Vjera u vremenima kušnja“. Tijekom korizme održat će se ukupno šest duhovnih obnova, a svima će prethoditi misna slavlja. Prvu u nizu predvodio je fra Ivan Marija Đuzel, OFM, župni vikar u zagrebačkoj Župi Majke Božje Lurdske koji je nakon mise govorio na temu "Strah i povjerenje".

Argumenti HKR-a: Važnost posta, pokore i žrtve

O važnosti posta, pokore i žrtve, kao svojevrsnom ispitu odluka koje se donose u nadolazećem vremenu korizme, razgovaralo se u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija 16. veljače.

1 2